Ovnsbakt saltsøt riskremsgulrotkake

Hei! Riktig god fredag! Her kommer en oppskrift på en noe utradisjonell miks: Ris og gulrot,med salt og pepper. I ovnen. Hehe. Hørtes det rart ut? Jeg spiste det til frokost idag med et stort glass iskald melk. Det var faktisk kjempegodt! Neste gang kommer jeg nok til å bruke både banan og honning. I like it sweet!  Den hjemmelagde melken gir deg masse næringsstoffer og proteiner, og gulrot gir deg en dose grønnsaker. Det er greit å bytte ut havregrøten nå og da, syns du ikke? 😉

Ovnsbakt saltsøt gulrotriskrem

4 porsjoner
1l vegansk melk
200g ris
500g gulrøtter
Salt
Pepper
Muskat eller kanel
2 egg (evt 1 banan eller 3 ss eplepålegg)
2 ss lønnesirup eller honning (kan sløyfes om du bruker banan/eplepålegg og ikke ønsker det for søtt)

Valgfritt smør til formen

Do this:

Kok melken i en kjele og tilsett ris. Småkok over svak varme i 30 minutter under omrøring. Bruker du hurtigris tar det noe mindre tid. Når risen er myk og kremete, heller risen blandingen i en bolle og avkjøl litt.

Skrell gulrøttene og riv dem fint. Krydre risen med salt, pepper og muskat eller kanel. Muskat passer best om du ønsker en noe mindre dessertaktig smak, mens kanel passer til et søtere inntrykk. Rør inn egg og honning. Bruker du banan, velg en godt moden en og mos den godt.
Forvarm ovnen til 180 grader. Finn fram en ildfast rektangulær form og smør den med smør. Hell over ris og gulrotblandingen og glatt til overflaten med en slikkepott.

Bak i en time til retten er gyldenbrun. Server varm. 

Tips:
*Ønsker du å lage denne retten til frokost kan du fint koke opp ris, rive gulrøtter og finne fram alt kvelden før. Stå opp litt tidligere, sett formen i ovnen og gjør unna morgenstellet eller morgencardio om du bruker å gjøre det. Nyt så en nystekt hærlighet.
*Ta med i en oppbevaringsboks og spis før/etter trening.
*Tilsett opphakkede valnøtter, revet kokos, superbær eller kakaonibs for variasjon i tekstur, smak og utseende.
*Ønsker du å proteinberike retten kan du blande ut noen ss eller en scoop med proteinpulver i melken. Bruk helst nøytralt proteinpulver eller eksperimenter med vanilje-,jordbær-, eller sjokoladesmak.

Ser det ikke godt ut?

Q: Prøvd en slik kombo før? Hva spiste du til frokost?

 


19 thoughts on “Ovnsbakt saltsøt riskremsgulrotkake

  1. Mmm – jeg elsker varm frokost! Du er så kreativ – og jovisst ser dette godt ut 🙂 Her er det Skyr og varme bær til frokost, ganske okei det også 😉

  2. Å hjelpes… Det både så og hørtes godt ut!!! 🙂

    Jeg tok meg en smoothie til frokost jeg, med banan, bringebær, kiwi, kokosolje og rismelk!!! 🙂 nam, nam

    Ønsker deg en kjempe fin helg!!!

  3. Hahaha xD må si jeg lo litt for meg selv da jeg så tittelen!! Men etter å ha sett bildene, føler jeg et sterkt behov for å prøve! Så faktisk veldig godt ut!

  4. har du sett på americas next top model før? husker du Laura? Du minner meg hvertfall helt sykt om henne! Håpe personlighet og utsenende! sykt pen og søt jente

  5. Nam,det må jeg si ser kjempe godt ut! Skjønner virkelig ikke hvor du får all inspirasjonen fra! Flink er du 🙂

  6. Jeg lagde denne retten her forrige helg, om jeg ikke tar feil. Hvis ikke tidlig denne uka her. Jeg syntes det var ekstra spennende med en real dose pepper og kanel til. Søtet den til slutt med rundt 6-8 sukkerbiter, og det skulle jeg ikke gjort, for det ble ekstra søtt, slik at kontrastene mellom sterkt og søtt ble visket ut. Det vet jeg til neste gang. Og jeg tror jeg skal gå for lønnesirup og ikke honning.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D