Paleo lavkarbo snacks: Sjokoladetrukket bacon

Sjokoladetrukket bacon er en perfekt kombinasjon mellom salt og søtt. Du får det søte fra sjokoladen og det salte fra baconet. Det er godt i seg selv som snacks, eller i bakst eller som pynt bakst. Prøv det på muffins eller i pannekaker, eller som tapas. Bedre enn man skulle tro! Det er skikkelig enkelt også; du trenger bare bacon og sjokolade.

For å lage sjokoladetrukket bacon trenger du:

  • Bacon ( gjerne økologisk)
  • Smeltet sjokolade*
  • Evt. pynt: knust stekt bacon, hakkede nøtter eller flaksaltsjokbacon3

Du kan bruke ferdig sjokolade, eller lage selv. Under får du oppskriften på en hjemmelaget sjokolade som kan lages raw, paleo, sukkerfri, melkefri og lavkarbo.

Hjemmelaget sjokolade oppskrift
3 ss kokosolje
3 ss valgfritt nøttesmør, kokossmør eller kakaosmør
4 ss kakao
1 ts vanilje ekstrakt (kan sløyfes)
1-2 ss manuka honning, lønnesirup eller annet søtningmiddel (ettersom hvor søtt du liker det)

Bland og smelt sammen alle ingrediensene i vannbad. Nå er sjokoladen klar til bruk.

Slik lager du sjokoladetrukket bacon

Stek bacon på en bakepapirkledd bakebrett.  Tips: Om du skal lage tapas er et lite tips å tre baconet på en trepinne/grillpinne slik at det er enkelt å holde i for gjestene.sjokbacon2Stek i ovnen til det er sprøtt på 190 grader i 20 minutter. Ta ut og avkjøl i 5 min på brettet før du legger baconet over på kjøkkenpapir. sjokbacon4Bruk rene fingre, eller helst en klype, til å dekke baconstrimlene en etter en med smeltet sjokolade. Du kan evt sause sjokoladen over med en skje, eller bruke grillpinnen de evt er tredd på for å dyppe.sjokbacon1Legg strimlene på et bakepapir og pynt om ønskelig. Gjenta med alle baconstrimlene. La sjokolade sette seg i romtemperatur, eller avkjøles i kjøleskap til den er hard. Nyt snackset i løpet av noen dager om du ikke får i deg alt på en gang.sjobacon

Så godt, så enkelt! Her får du proteiner, et spekter av ulike fettsyrer, antioksidanter fra kakao og ikke minst en real smaksopplevelse. Ikke verst for en godbit å være. Bon appetit!

Q: Har du smakt sjokoladetrukket bacon før? Fristet det?Takk for at du leser bloggen min! <3


6 thoughts on “Paleo lavkarbo snacks: Sjokoladetrukket bacon

  1. Hei peneste! Du er helt enorm med disse oppskriftene! Jeg spiser sykt mye rart, men dette var helt nytt. Ti poeng for det!

    Hva er det jeg har gått glipp av med en treningsfri uke som virker å være ufrivillig. (?) Håper du har det fint i alle fall. Jeg skal oppdatere meg og se om jeg finner svaret i bloggen enn så lenge.

  2. Det var litt av en kombinasjon! Har aldri hørt om det, og tanken har heller aldri slått meg. Men eg har trua, det skal eg sei 🙂 Søtt og salt er jo berre fantastisk!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D