Paleo lavkarbo solslinnsboller med 2 ingredienser

Idag skal du få oppskriften på en søt godbit som hvem som helst kan få til å lage. Ja, så enkel at du kan få kidsa til å lage det. Sunt er det også! Om du vil ha den søt eller salt velger du selv ved å tilsette søtt, salt, krydder eller kakao. Jeg foretrekker en søt variant. Det blir som veldig alternative solskinnsboller. Hehe.

Godbiten gir deg førsteklasses proteiner, fiber, A, B, D, E og K vitaminer og B-vitaminene folat og biotin. Inneholder dessuten mineralene jern, kalsium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, sink og selen. Slå den du! De kan spises som snacks, den del av et måltid, som mellommåltid, nattmat eller multimineral tilskudd!falskesolbollerPaleo lavkarbo solskinnsboller – Naturens egen multivitamin

Til 1 porsjon trenger du:

 • 2 egg (av god kvalitet)
 • ca 0,6 dl revet kokos
 • Ekstra: søtt som stevia, sukrin, kokossukker eller andre alternativer til hvitt sukker. Kanel, kardemomme eller kakao.

sol1

Slik lager du godbiten:

 1. Del egg hvite og eggeplomme.
 2. Stivpisk eggehvitene.
 3. Tilsett revet kokos og søtt. Jeg bruker steviadråper  med vanilje og krem smak. Jeg tar også oppi en klype kardemomme. Ønsker du en sjokkovariant kan du tilsette litt kakao i røra. Du kan også blande inn 1-2 ss proteinpulver eller nøttemel.
 4. Form sirkler med røren på en bakepapirkledd stekeplate. Lag en grop i midten.
 5. Legg de hele eggeplommene i midten. Strø over søtt eller “sprøyt inn” steviadråper. Plommen kan være hel eller ødelegges.
 6. Stek kokosbollene i 10-15 minutter til kantene er gyldne. Avkjøl.

sol2Spis som de er, eller strø over melis eller sjokoladeglasur. Enjoy! falskesolboller2*Nomnomnomnom* Kjempeenkelt, god og sunn snacks! Fortsatt god ukestart!

Q: Så de gøyal ut? Lyst å prøve?Takk for at leser bloggen!


15 thoughts on “Paleo lavkarbo solslinnsboller med 2 ingredienser

 1. Var det denne som var til meg? Fordi det var kun to ingredienser? Ha ha! Toppers. Jeg SKAL prøve. Sånn, nå er det sagt. Knallbra tips – jeg kunne servert dette her på slankekurset. 😛

  Ha en nydelig kveld, fine du!

 2. Så utrolig bra med superenkle oppskrifter i hverdagen. Og så søte de ser ut også! :0)

  Jeg tenker at dette er finfin frokost. Jeg er supersulten til frokost og orker ikke dille for mye med mat, samtidig vil jeg jo at det skal være optimalt sunt!

  Eller supert på en søndags ettermiddag til en kopp te eller kaffe.

  Du er kreativ og lager mye godt og inspirerende. Tusen takk :0)

 3. Hei. Bare hyggelig 🙂 Jeg vil råde deg til å spise mer enn dette til en frokost, men den kan godt inngå sammen med andre matvarer som en smootie eller brødskiver. 🙂

 4. Ja, bra tips – det høres riktig ut å spise litt mer, i hvert fall for meg som er et ordentlig frokostmenneske. Det jeg pleier å gjøre er å spise litt sammen med en kopp kaffe (Nespresso) eller to først, for eksempel en Atkins-bar (du er kanskje ikke der, men ;0). Mye fordi jeg er så sulten og må ha mat med en gang. Deretter lager jeg en mer “ordentlig” frokost etter at jeg har dusjet. Jeg tenker at disse solskinnsbollene er supre som frokost nr 1 (dette hørtes sært ut, hører jeg….).

  Jeg tror i alle fall det er ganske vanlig å ha lyst på noe som smaker litt søtt til frokost fordi vi trenger å få opp blodsukkeret som er lavt når vi våkner.

  Og så klart er solskinnsbollene sikkert også supre som mellommåltid eller som kaffemat og kveldskos også :0)

 5. Hei. Solskinsboller? …….
  Noen ting kødder man ikke med, mener jeg 🙂

  Dette ser IKKE spesielt godt ut, med mindre man er svært opptatt av kropp og kosthold, osv. Da klarer man å narre seg til å tro at veldig mye er godt.
  Jeg har vært der! 🙂

  Etterhvert har jeg våknet opp av søvnen og oppdaget at jeg trodde mye smakte godt den gang jeg gikk på lavkarbo og lavkalori. Fy, så feil man kan tak. Dette er langt fra en skikkelig solskinnsbolle. Det å kalle den solskinnsbolle burde ikke vært lov. Sorry at jeg er så streng!

  Men HALLO folkens – ta dere ei BOLLE! 😀

 6. Jeg lagde disse solskinnsbollene i kveld og både jeg og kjæresten synes de var supergode! Jeg brukte ingen søtning i de annet enn litt kardemomme og kanel. Sunt, godt, enkelt og mettende! Rett og slett genialt! Jeg synes de fortjener navnet solskinnsboller! Vi drakk kakao uten sukker til disse og det var nydelig 🙂 Luksus i hverdagen 🙂 Takk for strålende tips!

 7. Har akkurat oppdaget bloggen din, her var det mye spennende oppskrifter! 😀

  Men jeg har bare kokosmel i hus atm, tror du det funker å bruke det i stedet for revet kokos?

 8. Hei! Velkommen skal du være! Kokosmel er finmalt og suger til seg mye veske. Mulig solskinnsbollene kan bli noe tørre, men det går absolutt ann å prøve altså! Jeg tror det skal gå fint 🙂 Lykke til.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D