Paleo og lavkarbo fastelavnsboller med krem

Hei! Riktig god dag kjære lesere! Over årene har jeg lagd ulike typer fastelavnsboller. Alt fra vanlige med mindre sukker og fett til sukkerfrie “berlineboller” som jeg forbinder med fastelavn. Jeg har laget fastelavnscones og en raw faselavnsbolle (som egentlig bare var en fancy måte å spise eple på. Hehe.) Idag skal du få en ny oppskrift og en ny variant av den tradisjonelle fastelavnsbollen.

Hjemmelagde lavkarbo og paelo fastelavnsboller uten korn, gluten, sukker og melk. Du får også oppskriften på en enkel kokoskrem.

fastelPaleo og lavkarbo fastelavnsboller
Oppskriften gir ca 20 boller.

4 store egg
2,4 dl fullfett kokosmelk
1,8 dl valgfri nøytral olje
1 klype stevia eller noen steviadråper
1/2 ts salt
1/8 ts gurkemeje eller litt safran(valgfritt,for farge)
125g tapioca mel/stivelse

Forberedelser: Mål opp alle ingrediensene og la de bli rom temperert. Forvarm ovnen til 220 grader. Kle 2 stekebrett med bakepapir.

 1. Varm opp kokosmelk, olje, søtt, salt og evt gurkemeje/safran på medium varme i en høy stekepanne eller kasserolle. Varm til det nesten når kokepunktet.
 2. Slå av platen og rør inn tapioca melet. Rør i 1-2 minutter til melet absorberer all vesken. Blandingen skal nå se ut som små hvite klumper.
 3. Ta pannen av varmen og hell innholdet over i en bolle. Rør i noen minutter for hand eller med en elektrisk visp slik at blandingen blir litt avkjølt.
 4. Pisk inn ett og ett egg. Fortsett piskingen i noen minutter til deigen er blank og høvelig glatt i konsistensen. Røren er nå klar til bruk. Den kan lages 1-2 dager før bruk og lagres i kjøleskapet til du skal bruke den.
 5. Bruk to skjeer (eller en sprøytepose for best resultat) for å forme klatter (helst sirkler) på ca 4 cm i diameter med ca 3 cm mellom hver på bakepapiret. Glatt ut eventuelle topper som stikker ut, disse blir bare brent i ovnen.
 6. Stek i 20 minutter på 210 grader. Slå så av varmen og la de stå i ovnen i 20 minutter til. Ta de så ut og avkjøl helt før du fyller dem med deilig krem.

De ferdige bollene skal være gylden og ha vokst litt i størrelse. Du får ca 20 boller, ettersom hvor store du lagde dem. De er luftige og hullete inni, og sprø utenpå.

Melkefri lavkarbo & paelo krem

 • 1 boks (4 dl) fullfett kokosmelk
 • steviadråper (gjerne i vanilje&krem)*

Har du ikke steviadråper kan du tilsette 1/8 ts vanilje ekstrakt eller noen dråper vanilje essena og valgfri søtning etter smak.

 1. Avkjøl kokosmelken i boksen i minst 2 timer eller helst over natten.
 2. Åpne og ta av kokoskremen på toppen. Hell kremen i en bolle. Kokosmelken kan drikkes eller has i smooties.
 3. Tilsett søtt og evt vanilje. Pisk krementil den begynner å tykne akkurat som fløte blir til krem.fastelavn3

Del bollene i to med en brødkniv. Fyll krem i bollene, pynt evt med druer eller bær og sett lokket over. Sikt sukrinmelis over og server! Håper det smaker 😀 Ønsker dere en god helg og en fin fastelavnssøndag!Takk for at leser bloggen!

 

 


6 thoughts on “Paleo og lavkarbo fastelavnsboller med krem

 1. Disse så kjempegod ut! Kan tenke med kokosmelken gir de ekstra god smak 😀 Må definitivt prøve og huske og bake boller på søndag, og pannekaker på Pancake Tuesday 😀 God helg! x

 2. Hei! Først vil jeg bare si at bloggen din er en utrolig inspirasjon. Fikk for noen måneder siden selv påvist de samme allergiene/intoleranse som deg og mer til! Et sjokk i starten, men det går bra nå. Etter flere år med dårligere og dårligere helse er det deilig å fungere igjen 🙂 Men du skriver at bollene skal heve, men du bruker ingen form for hevemiddel? Hva er det i disse bollene som gjør at de hever?

 3. Hei! Så bra at du lar deg inspirere! Jeg har ikke skrevet at de skal heves, men at de har hevet seg (utvidet seg ) godt etter steking. Jeg har endret teksten fra heve til “vokst litt i størrelse” slik at ingen andre missoppfatter hva jeg mener. 🙂

 4. Hm, vanskelig å velge mellom disse fastelavensbolle-oppskriftene, men rawfood (eple) varianten så utrolig god ut!!
  Bare et lite spørsmål; hva mener du om “resistens stivelse”? – som slankemat evt sunn mat for tarmfloraen. Tror du på at det f.eks. er bedre å spise kokte poteter når de er avkjølt, mot når de er nykokt? Finner veldig lite informasjon om det på nettet. Men det høres veldig merkelig ut.

 5. Det er bevist at poteter som er avkjølte inneholder resistent stivelse, så en avkjølt potet vil ha lavere Gi enn en nykokt. Jeg mener at vil man ha potet, så spis potet. Så lenge man ikke har diabetes eller legen har sagt at man ikke burde spise noe så spis det om du vil. 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D