Pannekakepakke uten sukker, gluten, melk og egg.

Hei hei! Vell vell, hva har vi her? Jo det skal jeg si deg! Idag kan jeg friste deg med is, bær og frukt innpakket i pannekake! Pannekakepakken er en fantastisk flott dessert som man kan servere til både barn og voksne. Alt du trenger er pannekaker, is og litt fantasi. baktalaskaUnder får du linker til allergivennlig is, samt oppskriften på pannekaker.

  • Oppskrift på hjemmelaget melkefri finner du her.
  • Enkel hverdagsis med èn ingrediens + 17 variasjoner her!

Glutenfrie veganske løvtynne pannekaker

Om du har en ferdig glutenfri melblanding eller pannekakemiks kan du sikkert bytte ut stivelse og mel med dette.

Sikt sammen maisstivelse, potetstivelse, sorghum mel, salt,søtt og egg erstatter. Rør inn melk, vann/melk og olivenolje. Rør sammen til alt er godt blandet. Her kommer hemmeligheten: Sett pannekakerøren i kjøleskapet i noen timer, helst over natten. De blir 100% bedre, mer gyldenbrun og mindre hullete i konsistensen enn om du steker dem med det samme.

Varm opp en stekepanne på medium varme. Smør den så ofte som det trengs mellom slagene. Hell i underkant av 1 dl(en øse) i pannen mens du tilter den rundt slik at røren blir jevnt fordelt i et rundt tynt lag. Øvelse gjør mester.

Stek til pannekaken er gylden på den ene siden før du snur den. Det tar ca 1 min. Kanten vil krølle seg litt opp så du får stekespaden under. Vær forsiktig og ta det med ro slik at du ikke ødelegger den løvtynne pannekaken. Her er tålmodighet en dyd. Snu og stek på den andre siden i 40-60 sek. Repeter med resten av røren. Fyll med det du liker og rull sammen. Serveres nystekte eller avkjølte.

bakt alaska 2

For innpakkede pannekaker, bruk gjerne avkjølte eller lune pannekaker slik at ikke isen smelter med en gang. Har du spist pannekaker til middag eller kvelds dagen før er dette en flott måte å bruke rester på. Legg iskrem, ønskede bær eller frukt i midten av pannekaken. Pakk igjen og legg med åpningen ned på et fat. Tips: Du kan legge litt syltetøy eller vaniljesaus på fatet før du legger ned pannekakepakken. Sikt over melis eller kakao. Vel bekomme! 😀

Q: Har du spist pannekakepakker før? Så det godt ut? 🙂Takk for at leser bloggen!


3 thoughts on “Pannekakepakke uten sukker, gluten, melk og egg.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D