Pannestekt lavkarbo naanbrød – perfekt til porsjonspizza

Hei hopp! God Lørdag kjære lesere! Idag skal du få oppskriften på Naan. Naan brød er en øst indisk mat tradisjon. Det er et gjæret tynnbrød. De lages tradisjonelt i en tandoor-ovn ,men siden jeg går ut ifra at du ikke har en slik hjemme skal du få steke disse i stekepannen.

Oppskriften er som overskriften røper lavkarbo. Brødene er proteinrike og har tilsatt fiber, noe som ofte er mangelvare i lavkarboland. Brødene kan lages veganske. Egner seg ikke for gluten allergikere. Naanbrødene kan smaksettes med hvitløk, urter eller pensles med yoghurt og smør. Naan spises med ulike curryer. Jeg anbefaler min Indiske favoritt rett.

nan19

Lavkarbo Naanbrød – Nok til 9 Naan
70g soyamel (mulig andre lavkarbo mel også funker)
70g glutenmel
70g mandelmel
20g hvetekli
3g tørrgjær
1/5 ts lecetin/whey protein pulver/fiberhusk (kan sløyfes)
160g lunket vann
15g smør, margarin eller kokosfett
litt salt
1 ts sukrin
1g (ca 1 klype) stevia

Jeg brukte en brødmaskin, men du kan sikkert bruke hendene. Hemmeligheten er å kna LENGE. Kna gjerne i brødmaskin i minst 30 minutter. Hev så i ca 1 time.nan Del deigen i 9 emner og hvil på kjøkkenbenken under folie i 10 min. nan6Folien er for å ikke tørke ut deigen. Kjevl ut emnene med mel eller mellom to bakepapir. Har du ikke kjevle kan du “strekke” eller presse deigen ut for hånd.nan2Stek emnene i stekepanne med litt olivenolje på begge sider. Du kan helt sikkert steke dem i ovnen om du ønsker det.

Naan brødene er perfekt til indisk mat. Jeg liker også å bruke dem som “brødskiver” eller pizzabunn: Ta på saus, fyll og ost.  nan3Stek i ovnen og nyt!nan7Naanbrødene kan fryses. Kjekt å ha liggende! 🙂 Håper det smaker!

Q: Har du smakt Naanbrød? Fristet disse? Takk for at leser bloggen!


11 thoughts on “Pannestekt lavkarbo naanbrød – perfekt til porsjonspizza

  1. Åå, jeg elsker brød! Må nok på butikken i morgen, disse fristet veldig 🙂 Du er så flink!

  2. Det så kjempegodt ut! Spesielt for noen som nettopp har startet med lavkarbo og det vanskeligste å gi opp har vært nanbrød 🙂
    Men er det virkelig bare 3 gram gjær som skal i?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D