Helg og søtpotet pizza

Hei hopp og god Fredag! 😀 Her har det regnet hver dag hele uken, så må vell innse at sommeren er over og høsten i gang. På med varmere klær og stearinlys i stua. 😉  I dag skal dere få oppskriften på en pizza med et noe spesielt fyll. Noen som har smakt søtpotet på pizza før? Denne pizzaen er i utgangspunktet vegetarisk. Har du lyst på mer proteiner eller vil ha en smaksopplevelse vil jeg anbefale stekt bacon og et dryss honning oppå eller ved siden av pizzaen.sotpotet

Pizzabunn:

350g valgfritt mel*
1/2 ts guargum eller xhanthan gum*
1,5 dl lunket vann (ca 40 grader)
2 ss olivenolje
1 pakke tørrgjær
1/2-1 ts salt
1/2 ts kokossukker (mat til gjæren)

Fyll:

ca 100 g skivet geitost, kremost, brie eller vegansk alternativ
1 dl kesam eller vegansk rømme eller kremost
1 stor løk
250g søtpotet, skrellet
litt salt, urtesalt,grillkrydder eller urter etter ønske

*Bruk gjerne en melblanding om du bruker glutenfritt. Tilsett i så fall 1/2 ts gum om blandingen Ikke inneholder dette for å forbedre bakeresultatet. Du kan også prøve fiberhusk om du ikke har gum. Ta en titt på de fire første glutenfrie melblandingene tilpasset pizzabunn her.

Slik lager du Pizzaen:

Løs opp gjæren i litt lunket vann.
Sikt melet i en bolle. Tilsett salt, søtt, olje, gjærblandingen og resten av vannet.
Kna sammen. La deigen heve på en varm plass i minst to timer dekt med et rent kjøkkenhåndkle.
Forvarm ovnen til 200 grader. Klapp ut deigen med oljete hender på en bakepapirkledd stekeplate.

Ta på fyllet: Smør kesam, rømme eller kremost på pizzabunnen. Legg på skivet løk, søtpotet og ost. Strø over litt krydder etter smak. Jeg bruker urtesalt.
Stek pizzaen i 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og bunnen er litt gylden. Jeg stekte den i 10 minutter, slo av ovnen og lot pizzaen hvile i ovnen i 5 minutter.

Ønsker deg en fortsatt fin dag og en flott helg! 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3

 


6 thoughts on “Helg og søtpotet pizza

 1. Howdy would you mind letting me know which web host you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must
  say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a
  good internet hosting provider at a honest price? Thanks a lot, I appreciate it!

 2. Søtpotet har mage “venner” i urtehagen. Prøv for eksempel allehånde, hvitløk, ingefær, paprika, timian, salvie og muskat. Rosmarin og salvie er også litt spennende smaker som passer bra til søtpoteten!

 3. Jeg kjøpte like gjerne inn en ferdiglaget familiebunn på butikken og smurte på naturell kremost på bunnen og toppet pizzaen med skivet løk, skrelt søtpotet (ikke i så store mengder som du, for er ikke så begeistra for søtpotet, da den har en spesiell og kraftig smak…), gulost, timian og rosmarin. Syntes det er godt, så jeg kommer til å lage denne varianten på ny. Kan også meddele at jeg ikke har sansen for geitost, så derfor byttet jeg den ut med vanlig gulost og kremost, men det gjorde ingenting for smakens del. Det er sikkert mer spesielt med geitost på, men… Neste gang skal jeg benytte kesam og en dæsj honning 🙂

  Kjekt å få inn grønnsaker i kostholdet på en så lettvint måte. Kan tro det fungerer ypperlig for småbarnsfamilier å følge tipset ditt.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D