Protein rullekake med proteinkrem og frukt

Hellu og riktig god romjul!  Her kommer, i fitnessbloggernes navn, en proteinpulver infisert rullekake med…,wait for it,…proteinkrem(uten krem “selvfølgelig”). Kaken inneholder veldig lite karbohydrater og fett og veldig mye proteiner. Hehe. Perfekt å spise som dessert til karbomiddagen. De dagene jeg spiser feks et lass med pasta og cheddar pulversaus er dette awesome å spise til dessert for å få opp måltidets totale proteininnhold. Jadda, her spiser man balansert vettu! 😉

Det er uansett fint med noe litt lettere på dessertfronten. Det har blitt mye krem for å si det slik. Kaken kan lages glutenfri.
proteinrull1Protein rullekake – Nok til 1-2 stk

– 2 ss hvetemel (eller glutenfri/lavkarbo melblanding)
– 3 ss vanilje proteinpulver (jeg anbefaler whey consentrate)
– 2 egg
– 2-3 egghvitter
– 1/2 moden banan
– 1/4 ts bakepulver
-1/2 ts psylluim husk eller fiberhusk (kan sløyfes)
– klype salt
-noen dråper stevia etter smak
-noen dryss kanel, kardemomme eller sukrin etter ønske

Proteinkrem
1 boks kesam orginal eller vaniljekesam
2 ss vanilje casein
stevia vanilje&krem etter smak

Tips: Vil du ha en sjokoladevariant? Bytt vaniljeproteinet med sjokoladeprotein og tilsett 1/2-1 ss kakao til rull-oppskriften. Tips2:Har du riskrem igjen kan du fylle rullen med restene!

Frukt
1 kiwi
1/2 mango eller sharon frukt

Frukten renses og skjæres i terninger

Slik lager du protein rullekaken

  1. Stivpisk de fire eggehvitene med saltet. Pisk inn proteinpulveret mot slutten. Ikke overpisk.
  2. I en annen bolle, pisk de to eggeplommene til eggedosis. Tilsett most banan og pisk inn. Bland inn mel, psyllium husk og bakepulver. Smak til med steviadråper.
  3. vend inn melblandingen i eggehvitene.
  4. Smør blandingen ut på en bakepapirkledd stekeplate. Strø over kanel, kardemomme eller sukrin om du har lyst på ekstra smak.
  5. Stek på ca 200 grader til kaken såvidt er gylden, ca 5-10 minutter. Ta ut og avkjøl litt.
  6. Smør på fyllet mens kaken ligger på bakepapiret. Strø over kiwi terningene, og litt av sharon frukten/mangoen. Rull fra den ene langsiden til fra deg til du får en rull. Legg kanten ned. Smør proteinkremen over rullen. Lag mønster i kremen langs rullen.  Dander resten av frukten oppå rullen. Strø over kanel.
  7. Oppbevar i kjøleskapet. Skjæres med en sylskarp kniv. Synes du det er vanskelig kan du sette kaken i fryseren noen minutter slik at den blir enklere å skjære.proteinrull

Så det godt ut? fristet det med en lettere proteinrik kake?Takk for at leser bloggen!

 


2 thoughts on “Protein rullekake med proteinkrem og frukt

  1. Vel overstått jul, kan en vel si så sent på 2.juledag 🙂 Takk for hyggelig hilsen. Jeg har min siste karbodag i dag, for i morgen braker det løs igjen med kost helt uten hvetemel, før jeg går over i ketose etter nyttår. Kommer til å besøke deg oftere i ukene som kommer. Gla` du finnes 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D