Proteinpakkede fitness cookies – Spis proteinshaken din!

Inneholder adlink4-IMG_8842

Jeg synes proteinpulver er en veldig kjekk, god og rimelig måte å få i seg protein på. Jeg spiser jo nesten aldri kjøtt, og har ikke orket å lage meg fisk på lenge, så da kommer proteinpulver godt med for å få i meg proteiner. Jeg liker heller ikke å drikke proteinshakes, nei, da spiser jeg heller shaken min. Jeg er av typen som tar en scoop pulver i munnen og blander med litt vann. ^^

Etter at Gymgrossisten sendte meg proteinpulver har jeg laget myke protein cookies minst en gang om dagen. Gjerne som et mellommåltid med noe godt på. Konsistensen blir litt som lapper, så de er perfekte til pålegg. Jeg har lagd med både vanilje- og sjokoladeprotein. Begge ble kjempegode. Ser de har samme pulver i mange smaker. Har lyst å prøve Pistasje smaken! ..Tilbake til disse lappene..6-IMG_8837

Jeg bruker egentlig aldri noen oppskrift – jeg bare tar det på feelingen. Det er altså ikke noe krise om du bruker mer pulver, eller tilsetter et egg til oppskriften under for å si det slik. De blir gode uansett.

De myke proteinlappene er rik på proteiner, lav på fett og karbohydrater. De inneholder også litt fiber. Proteinpulveret jeg bruker er myseprotein. Du kan lese om alle de ulike proteinpulver typene her.8-IMG_8834

Myke proteincookies

  • 8 ss proteinpulver / ca 60g
  • 1/2 ts stevia eller lignende etter smak (valgfritt)
  • 2 ss psyllium husk
  • 2 ts bakepulver
  • 5 toppede ss mos5-IMG_8840

Tips

  • Jeg tilsetter ekstra søtning, for jeg liker alt veldig søtt. Du må nesten smake deg frem. Det kan godt hende du synes søtningen i proteinpulveret er søtt nok.
  • Psyllium husk er finmalte fiberrike frø som binder røren. Vil du bruke egg kan du bruke 1-2 egg i stedet eller i tillegg, men da må du også tilsette litt mer proteinpulver slik at røren ikke blir for løs. Psyllium husk vil svelle over tid, så røren blir fastere om du venter en stund med å bruke røren. Du får pulveret her.
  • Hva er “mos”? Med mos mener jeg kokt og finmost purè av eple, potet, søtpotet, gresskar eller lignende. Jeg koker først feks søtpotet, blender den i blenderen med bittelitt vann eller melk for å få bladene til å gå rundt, og avkjøler den. Jeg lager gjerne en god del mos og oppbevarer det i kjøleskapet slik at jeg lett kan blande sammen protein lapper på 1-2-3.7-IMG_8835

Protein lappene er kjempe lett å lage: Rør sammen alt det tørre og bland inn mos eller puree. Bruk en full teskje med røre og fordel røren i klatter på bakepapir. Smør klattene litt ut med en spiseskje. Hele oppskriften er nok til ca 30 små cookies/lapper fordelt på to bakepapirkledde stekeplater. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 10 min. Steker du to brett kan du sette brett nr. to på rillen under midten. Lappene skal være faste, men myke.2-IMG_8845Nyt som de er, med melk eller pålegg. En favoritt her er syltetøy og ost, eller hjemmelaget nugatti. Jeg anbefaler fuktig pålegg som syltetøy, eller at du drikker et glass melk til. Det kan bli litt tørt i lengden å gommle i seg 30 små cookies.;) De er aller best nystekte (tror jeg). Jeg spiser dem alltid opp med en gang de kommer ut av ovnen. *Knis*1-IMG_8847Håper det smaker! 😀 Her går de i alle fall ned hver dag. MYE bedre enn en proteinshake spør du meg 😉

Q: Bruker du å drikke proteinshakes? Fristet det å “spise shaken” din?Takk for at du leser bloggen :*


3 thoughts on “Proteinpakkede fitness cookies – Spis proteinshaken din!

  1. hei! Jeg har ikke proteinpulver, kan jeg erstatte det med mel av noe slag? forslag til hvilket mel? 🙂 kokos, mandel?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D