Proteinrik kyllingrullade med ostefyll – Sa noen nam?

Hei! Guri hvor tiden flyr. Nå er det jaggu meg Torsdag igjen, og snart helg og snart en ny sofaSøndag! Jippi! Idag har jeg en nydelig oppskrift å dele. Kyllingrullade er imponerende å se på, nydelig å spise og overraskende enkelt å lage. Ja, dette får selv kjøkkenkløna til. Rullen lager seg nesten selv.

Den er lavkarbo, lav GI, og uten gluten og egg. Den kan spises alene som et måltid da den inneholder både proteiner, karbohydrater og fett. Karbohydrater?! Ikke bli hysterisk nå dere lavkarbere der ute. Jeg sa den var lavkarbo, ikke nullkarbo. Kyllingrulladen inneholder gulrot og en kjerne av smeltet ost. Nydelig spør du meg.  Du kan smaksette rulladen etter ønske med ulike urter og krydder.

Bilde lånt hos quitutesalternativos.blogspot.no

Til en stor rull trenger du:

 • 500g kyllingbryst,malt til kjøttdeig eller 500g ferdig kjøttdeig
 • 1 gulrot, revet
 • 1/2 purreløk
 • salt og pepper etter smak
 • ca 1 dl havregrynsmel*
 • ostemasse: gulost,mozzarella, ricotta eller annen ost etter ønske**
 • grønne oliven,hakket
 • Krydder etter smak

*kan sikkert byttes ut med annet mel, feks mandelmel
**Du kan bruke plantebaserte oster eller kremost for en melkefri variant. Ønsker du annet fyll kan du rulle inn kokte egg eller ulike grønnsaker.

Bland alle ingrediensene untatt ost og oliven godt sammen, gjerne i en food prosessor. Fordel deigen på folie formet som et rektangel. Legg på valgfri ostemasse og hakkede oliven eller andre smakstilsettinger. Bilde lånt hos quitutesalternativos.blogspot.no

Ta tak i en av de sidene og rull nøye sammen slik at fyllet ikke tyter ut. Lukk folien på sidene av rullen. Rullen stekes i folien i 20 minutter på 220 grader. Åpne så folien å la rulladen brunes i ovnen i ytterligere 15 minutter. Server med ønsket tilbehør. Jeg spiste den med ris og stekte erter, grønne bønner, grønn paprika og brokkoli. En fargerik salat eller en klatt ketchup gjør også susen.

Bilde lånt hos quitutesalternativos.blogspot.no

Det var dagens middagstips! Oppskjerte stykker er flotte å ha med seg i lunchboksen eller pakket inn i folie. Kan varmes opp i ovn og mikro. Håper det smaker! 🙂

Q: Har du smakt kyllingrullade før? Fristet det?


16 thoughts on “Proteinrik kyllingrullade med ostefyll – Sa noen nam?

 1. NAM!

  Og bare så du vet det så tenker jeg på deg når jeg tenker på rømmegrøt. 😀

  God helg, fine søte Liller!

 2. Det så veldig godt ut! Det skal jeg hvertfall prøve ut. Lurte bare på hvor får man kjøpt havregrynsmel? Går det fint å bruke bare vanlig mel?
  Digger bloggen din forresten! 🙂

 3. Koker bare opp ris(gjerne brun) i valgfri buljong sammen med erter(med mindre du bruker frossenerter). La risen koke. Stek frossenertene med grønnsakene om du bruker det. Stek grønne bønner, grønn paprika og brokkoli og litt hakket gul løk i smør/nøttesmør/olje. Jeg liker å oversteke dem,nesten koke dem,men det er en smakssak. Typen liker mer crispy grønnsaker. Hell av vannet når risen er ferdig og hell risen over i stekepanna. Rør rundt.

 4. Nam! Dette var godt! Vi lagde den nå i kveld og den ble supergod! Tenker å prøve å lage den igjen med Sour Supreme eller noe slikt også (kanskje droppe ost i det hele tatt). For denne tror jeg nok lisja også vil like. Takk for tips og oppskrift. 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D