Rågode hjemmelagde koskosmakroner

Hei hei! 😀 Jeg har nå fikset problemet med kommentarfeltet (helt alene! Jeg er så stolt!), så nå er det bare å kommentere i vei! Er så glad for å ha det i orden. Jeg så mørkt på hele blogginga en stund der. Jeg håper at du tar kommentarfeltet i bruk. Jeg synes det er kjempe koselig med tilbakemeldinger eller bare noen ord. Jeg blogger jo for dere. 🙂

Jeg elsker en god grunn for å feire hva som helst, og er ikke dette en gyldig grunn vet ikke jeg. 😉 Godbiten jeg feiret med, og kan friste deg med i dag er kokosmakroner. Disse godbitene er uten melk, egg, korn, gluten  og hvitt sukker. De er veganske og kan lages raw. Er du i det late hjørnet kan du foressten bestille ferdiglagde rå makroner i ulike smaker her. Det er naturligvis best å lage selv. Hjemmelaget er ferskere, smaker bedre og er mye billigere.

Rågode kokosmakroner

160g revet kokos
100g macadamia nøtter*
2-4 ss kakao eller carobpulver
1,7 dl lønnesirup eller agave
0,6 dl kokos olje, smeltet
1 klype psyllium husk eller 1 ts no-egg (valgfritt, bindemiddel)
1 klype havsalt
1 klype kanel eller kardemomme (valgfritt, for smak)
1 1/4 ts vanilje ekstrakt

*Nøttene males til et fint pulver/mel. Du kan helt sikkert bruke mandelmel, eller mel av andre nøtter. Tåler du ikke nøtter kan du bruke sesammel eller mel av solsikkefrø.

  1. Bland de første tre ingrediensene godt sammen. Tilsett de øvrige ingrediensene. Er massen for våt, tilsett mer tørrstoff som feks kakao, og for tørr, tilsett 2 ts mer olje. Det skal være mulig å forme makroner.
  2. Form makroner på et bakepapirkledd stekeplate, eller på en dehydrator om du har det.
  3. Tørk eller stek. Jeg hadde mine på 100 grader i ca 1 time tror jeg det var. De ble ikke “raw” da,men jeg er ikke så opptatt av det. Har du dårlig tid kan du steke de på 175 grader i 15-20. Ønsker du raw makroner, tørk i 9-11 timer.
  4. Avkjøl i 5 min på stekeplaten før du overfører dem til en rist for å avkjøles helt. Oppbevar i lufttett boks i opp til en uke.

La makronene avkjøles før du spiser dem. Makronene er litt harde/sprø på utsiden og har en deilig myk kjerne. De har en deilig sjokoladesmak med et hint av kokos. De kan også lages uten kakao, og eller tilsettes annet snadder. Nam 🙂 Spis som de er, eller dypp i iskald melk. Håper det smaker! Ønsker deg en fortsatt fin dag! Liller loves you!

Liker du kokosmakroner? Fristet disse? 🙂

Takk for at leser bloggen!


7 thoughts on “Rågode hjemmelagde koskosmakroner

  1. Disse så kjempegode! Merker jeg er fysen på noe søtt i dag, så om jeg finner ingrediensene i kjøkkenskapet skal jeg prøve meg på disse jeg også 😉 Ha en fortsatt fin dag! 🙂

  2. Jeg digger så mange av oppskriftene dine. De virker så forseg gjort og skikkelige:) Denne oppskriften skal også prøve ut 🙂 Takker. nam.

  3. Disse så kjempe gode ut 🙂 gleder emg til å prøve! Laget hjemmelaget bounty i går, er så deilig å ha noe godt men likevel litt sunt å kose seg meg i hverdagen. Frtsatt god onsdag <3

Legg gjerne igjen en kommentar! :D