Råsunn sukkerfri konfekt med rubinfyll

Hei! <3 Har dere hadd en fin helg? Her har det gått rolig for seg med kjærestekos og serie-maraton inne i regnværet. Jeg har også laget og spist masse konfekt! I går fikk dere oppskriften på mandel- & bananfudge. I dag skal dere få oppskriften på en raw food sjokolade konfekt med et lekkert fyll. Det er noe helt annet enn sjokoladekonfekten du får i butikken. Denne er vegansk, uten melk, egg, gluten og sukker.

Jeg vil kalle dette helsesjokolade. Fyllet gjemmer blant annet ulike nøtter og rødbeter(!). Rødbeten gir en herlig fristende rødfarge – helt naturlig. “Litt” utradisjonelt med grønnsak i sjokkisen, men sjokoladen smaker som sjokolade skal smake: kjempegodt og “syndig”.

I tillegg til en vidunderlig smak får du et bredt spekter av fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter på kjøpet. Hvem enn som sa at sjokolade var usunt har tydeligvis ikke vært borti denne. 52b681298fe6fb5a5bf3b7e4a4e24d52 Raw konfekt med rubinfyll

Lag raw sjokolade:

9 ss kokosolje
9 ss valgfritt nøttesmør, kokossmør eller kakaosmør
10 -12 ss kakao
2 ts vanilje ekstrakt (kan sløyfes)
5- 6 ss manuka honning, lønnesirup eller annet søtningmiddel (ettersom hvor søtt du liker sjokoladen)

Bland og smelt sammen alle ingrediensene i vannbad. Nå er sjokoladen klar til bruk.

Lag rubinfyll:
2 medium rødbeter, i biter
140g mandler, malt til mel
45g mandelpulp* eller annet mel/mandelmel
140g macadamia nøtter, malt til mel
35g kakao
1 klype salt
*Restene som blir igjen etter man har laget mandelmelk.

Blend sammen alle ingrediensene i en food prosessor til blandingen ser ut som halvstekt kakedeig. Skrap ned på sidene underveis. Er du ikke opptatt av at fyllet skal være raw kan du koke rødbetene.

Lag sjokoladen:

Du trenger former! Helst myke sjokoladeformer, men ta det du har. Fyll formene 1/4 med sjokolade. Vend på formen slik at veggene dekkes med sjokolade. Gjenta prosessen om du ønsker tykkere “vegger” rundt fyllet. La sjokoladen stivne litt. Trykk så på plass litt av fyllet. Flat ut på toppen. Har du lyst å lage raw Troika-sjokolade klemmer du på plass litt marsipan over det røde laget. Fyll over med sjokolade for å legge lokk på det hele. Avkjøl formen i kjøleskap i 2-3 timer. Oppbevares i kjøleskap til de skal spises. Kan fryses.

a36e78d693cf976c4f3c6d058c789585

Q: Så det himmelsk ut? Fikk du lyst på sunn sjokolade?Takk for at leser bloggen!


11 thoughts on “Råsunn sukkerfri konfekt med rubinfyll

  1. Ser lekkert ut! Vil forresten tipse deg om at du kan vinne spirulina i en konkurranse på bloggen min nå 🙂

  2. Å jeg elsker sunnere sjokoladevarianter, denne var helt topp ! Vann i munn:) Nam ! Har hatt en fin helg med familiebesøk. Ønsker deg en tipp topp start på uken og takk for fantastisk oppskrift:))

  3. De ser lekre ut. Rødbete er blitt trendy i sjokolade, og det har jeg tilgode og både prøve å lage selv og smake!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D