Raw food hvit sjokolade med rosin og valnøtter

Hei hei! Riktig god Mandag! 😀 Er du klar på å ta fatt på den nye uka? Jeg er i alle fall klar. Jeg har gommlet sunn hvit sjokolade hele Søndagen,så energien er på topp. Raw food hvit sjokolade er kjempegodt. Idag skal du få oppskriften slik at du kan lage det selv. hvitsjokoDen hvite sjokoladen er uten melkeprodukter, sukker, gluten og kunstige stoffer. Sjokoladen er pyntet (og smaksatt) med rosin og valnøtter, som gir fiber, vitaminer, mineraler og omega-3.

Raw food hvit sjokolade med rosin og valnøtter – Nok til en form på ca 16 cm.

25g kakao smør, smeltes i vannbad
20g cashew– eller macadamnia nøttesmør
20g rosiner (ca en håndfull)
20g valnøtter (ca en håndfull)
5g agave sirup
en klype salt

*Tips: Har du nøtteallergi kan du bytte ut nøttesmøret med frøsmør av solsikke. Rosiner kan byttes ut med annen tørket frkt, og valnøtten med andre nøtter. Du kan tilsette vanilje- eller mandel essens (ikke raw) for smak.

Slik lager du sjokoladen:

Bland kakao smør, cashew- eller macadamnia smøret og agavesirupen i en bolle. Varm opp til ca 42 grader i vannbad under omrøring. Ta ut av vannbadet og avkjøl til rundt 31 grader.
Hell sjokoladerøren i egnet form. Strø over rosiner og valnøtter. La sjokoladen avkjøles og hardne i kjøleskapet. Bryt i biter og nyt. 🙂

Q: Har du prøvd hvit rå sjokolade før? Fikk du lyst på?Takk for at leser bloggen!


10 thoughts on “Raw food hvit sjokolade med rosin og valnøtter

  1. Oh, dette så snadder ut! 😀 Er så evig glad for bloggen din, – har nettopp fått vite at jeg har både gluten – og laktoseinntoleranse, og oppskriftene dine redder meg. Ble helt fortvilet, men ser litt lysere på det nå. Prøvd meg på allergivennlige rundstykker og matmuffins jeg fant her hos deg, og de ble bedre enn jeg hadde forventet. Så tusen takk!! Et lite spørsmål til denne oppskriften: Går det an å bytte ut cashewsmøret med annet nøttesmør tror du?

  2. Så koselig å høre!! 🙂 ja det kan du, men husk at andre nøttesmør har mer farge og smak. Vil du ha hvit rå sjokolade må du bruke cashewsmør, mandelsmør av avskallede mandler eller makadamniasmør. 😉

Legg gjerne igjen en kommentar! :D