Raw iskremkake med sjokonøttebunn, vanilje- og jordbæris

God helg alle sammen! 😀 Iskremkake er en favoritt i både barnebursdager og kaffeselskap. Den er nydelig og avkjølende å spise i sommervarmen. Denne iskaken er raw vegansk, uten gluten, hvitt sukker, egg og melk. Iskaken har en sjokolade og nøttebunn, et lag med vanilje is og et lag med jordbæris. En veldig tilfredsstillende iskake som tåles av de fleste.

iskremen

Iskremkake – Nok til 10 – 12 stk

Sjokonøttebunn:
250g malte mandler eller andre nøtter
180g dadler uten stein
60g kakao
2-3 ss kokosolje

Raw iskrem:
480g cashewnøtter, bløtlagt i 3-4 timer
215 g kokosolje, smeltet
2,5 dl lønnesirup, agave, fibersirup(ikke raw) eller lignende
Juice av 1 sitron
2 ss vanilje ekstrakt
1/5 ts salt

+ 400g jordbær til jordbærisen

Valgfri pynt: Kokoskrem, fersk mynte/sitronmelisse, friske bær som blåbær/bringebær/jordbær og evt blåbærsaus, og sukrinmelis.

Slik lager du iskaken:

Forberedelser: Vask de ferske jordbærene, ta av stilken og del i to. Frys i 30 minutter. Du kan alternativt bruke ferdig frosne jordbær.

1. Bland sammen dadler uten stein, mandelmel og kakao til sjokoladesmuler. Tilsett kokosolje og bland godt inn til du får en deig som er smulete, men som kan klemmes sammen. Klem så deigen ned i en springform, silikonform eller paiform på ca 20 cm i diameter. Press undersiden på et glass over deigen for å få bunnen jevn.

2. Hell vannet av cashewnøttene og smelt kokosoljen. Blend alle ingrediensene til vanilje isen i en blender til du får en jevn tykk saus/krem. Del denne i ca 3 like deler. Hell 2/3 av blandingen over bunnen. Frys i 15 minutter.

Tips: Om du ønsker en liten opphøying av vaniljeis i midten setter du 1/3 av vaniljeisen i fryseren i en bolle, og heller 1/3 over bunnen. Kaken fryses i 10 minutter og  fyllet i bollen fryses for seg. Når fyllet på kaken og i bollen har blitt stivere, helles isen i bollen, over midten av iskaken ved hjelp av en slikkepott. Glatt ut slik at du får en jevn opphøyning rundt midten. Frys kaken videre i 10 minutter før du tar på jordbærisen.

3. Blend 1/3 av vaniljeisen med frosne jordbær. Blend veldig godt til en jevn krem. Hell jordbærlaget forsiktig over vanilje laget. Frys kaken i 3 timer, eller over natten.

Ta iskaken ut 15-20 minutter før servering og del med varm/skarp kniv. Server med kokoskrem, bær eller bær saus. Sukrinmelis kan siktes over for en lekker finish. Håper det smaker! 🙂 Ønsker deg en fortsatt fin helg!


Legg gjerne igjen en kommentar! :D