Raw Kiwi og banan terte – helsemat i kakeform

Hei hei! Riktig god helg alle sammen! Har du noen helgeplaner? Håper dere tar dere tid til litt hygge i helga enten det er selvpleie, noe sosialt eller siste episode av favorittserien. Idag tenkte jeg å dele en kjempe enkel og god raw kake alle kan få til. Hvorfor ta multivitaminer med slik supermat i magen?
Ja, for ikke bare smaker den godt, den er rett og slett supersunn med sine naturlige ingredienser. Denne godbiten gir deg fiber, magnesium, kalsium, kalium, mangan, kobber, antioksidantene vitamin C, E, og selen. Andre godsaker som er å finne er et bredt spekter av sunne fettsyrer, der i blandt omega-3. Helsemat i kakeform? JA takk!
Til en raw kake i en 18cm form trenger du:

40g mandler
100g valnøtter
30g revet kokos
1 ss agave eller lønnesirup
1-2 bananer
2 kiwi
1 ss sitron, valgfritt, hindrer oksidering
1/2 ts psyllium husk eller malte chiafrø (kan sløyfes)

Allergi info: Inneholder ikke gluten, soya, melk, egg eller tilsatt sukker. Nøttene kan byttes ut med frø ved nøtteallergi.

Bunn: Mal sammen 40g mandler, 100g valnøtter og 30g revet kokos, og 1 ss valgfri flytende søtning. Blend til deigen klumper seg. Skrap ned på sidene etter behov. Press deigen ned i en paiform dekt med plastfolie med fingrene.
Fyll: Blend 1-2 bananer og to kiwi. Tilsett psyllium husk eller chiafrø( vil gi kaken ekstra fiber og hjelpe fyllet å tykne) og sitronsaft. Hell fyllet over paiskallet og avkjøl ca en time i fryser eller kjøleskap alt etter som hvor kald du vil ha den. Den kan naturilgvis nytes med det samme om du ikke klarer å vente. Da håper jeg det smaker og at du får en vidunderlig helg. Stor klem fra Liller <3
Q: Fristet det med helsemat i kakeform? Bruker du å lage raw kaker?

26 thoughts on “Raw Kiwi og banan terte – helsemat i kakeform

 1. Du er utrolig inspirerende søte deg! Har lest bloggen din lenge, og anbefaler den ofte til andre jeg møter med intolleranser som meg selv! Må du ofte prøve deg frem flere ganger for å få bra resultater på det du lager? Det som av og til skremmer meg når jeg skal prøve å lage noe nytt 😀 God lørdag <3

 2. Hei! takk for den hyggelige kommentaren! Noen ganger tar det “tusen” forsøk for å få bra resultat. Det gjelder oftest bakst. Raw kaker blir “alltid” bra,men glutenfrie og eggfrie boller og kaker er mer tricky. Ikke la deg skremme. Resultatet blir nesten alltid kjempegodt uansett.

 3. Er i gang med den og gleder meg til resultatet!
  I mellomtiden “slengte” jeg mandelbrødet for andre gang.
  Takk for gode tips og god helg alle sammen!

 4. Denne både ser og høres kjempefrisk og fristende ut. Takk for oppskrift og fortsatt god helg! Klem fra Paris!

 5. Åh, kul att jag hittade din blogg! =)
  Har precis nyss börjat äta typ raw-food. Inte HELT men mestadels, och så ingen gluten (nästan, bara havregryn och det är nästan ingen gluten) och utesluter mejeriprodukter. Så kul att ha hittat ännu en inspirationsblogg!
  Det är ju så gott! =)

  Ha en bra kväll

 6. Koselig at du fant meg ;D Spennende at du har begynt å spise mer raw food. Man trenger ikke å gå “all out” for å nyte fordeler av mer råkost. 🙂

 7. Den så skikkelig god ut! Men kan man bruke samme mengde mandelmel? (Har ødelagt et par kjøkkenduppedingser på mandelmaling 😛 )

 8. Noen typer mandelmel er fettredusert og jeg anbefaler da å tilsette litt olje/kokosfett/nøttesmørø for å få deigen til å hende sammen. Du kan naturligis prøve uten om du ønsker det, let me know if it works 😉

 9. Jeej, jeg har alle ingrediensene! Ikke testet raw-kake før, men nå kan jeg jo endelig det. Så veldig fristende ut, og jeg gleder meg vilt til å lage den. Takk for at du delte oppskriften din 🙂

 10. Dette så spennende ut!! Kom akkurat over bloggen din og gleder meg til å se mer! Du virker som en kreativ jente:) ett spm bare, psyllum husk, er det det samme som fiber husk?

 11. Hadde i en ts cocosa, og det funket som bare det 🙂
  Men oppdaget i samme slengen at jeg ikke tåler kiwi. Du skulle sett leppene mine XD
  Når det er sagt, minnet smaken på fyllet veldig om gojipudding, så da er jo det et alternativ for meg i hvert fall.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D