Raw påske egg

Hei hei! Nå er det straks helg og jeg er i full gang med å lage påskegodt. Det går unna etter hvert som de lages, så jeg regner med jeg må lage mer når påsken faktisk er her. Hehe.

Idag får du oppskriften på to typer “påskeegg” som kan lages raw og vegansk. Som “vanlig” er godsakene uten hvitt sukker, melkeprodukter, egg og gluten. De inneholder sunne fettsyrer, proteiner, litt karbohydrater og masse antioksidanter. De er dessuten enkle å lage. Ikke værst til påskegodt å være!

Mini påskeegg med hasselnøtt & carob pulver
Til 7-8 egg trenger du
1 dl hasselnøtter
1/2 til 1 ss carob pulver(kan byttes ut med kakao)
1/2 ts til 1 ss Agave
1 ss vann
Revet kokos

Mal hasselnøttene fint i en blender. Du kan godt bruke hasselnøttmel om du ha det. Tilsett de resterende ingrediensene unntatt kokos. Form deigen til egg og rull i kokos. Frys eggene og ta dem ut en liten stund før servering.

Mini påske egg – Med mandel & kakao(til høyre på bildet)
Til 8 til 10 egg trenger du:

1 dl mandler
0,8 dl revet kokos
1 ss kakao
1 ss. carob eller kakao
2 ts Agave sirup
1 ss kokosolje
Vanilje ekstrakt (kan sløyfes)

Blend mandler med kokos og 1 ts agave sirup. Tilsett noen dråper vanilje ekstrakt hvis du ønsker det. Tilsett vann litt etter litt (1 ss om gangen) til alt klistres sammen til en deig.
Smelte kokosolje i vannbad. Skal du lage raw egg er det viktig å ikke overstige ca 40 grader. Det vil ta litt tid, så er du ikke så opptatt av det,bare smelt den på vanlig måte. Når oljen er flytende, tilsetter du kakao og en ts Agave sirup og bland godt.
Form egg med fingrene og håndflaten og dypp dem i sjokoladen. Sett dem i fryseren.

Tips:
* Ta ut eggene fra fryseren 15 minutter før du spiser dem
* Jeg brukte tørre mandler og hasselnøtter her,men du kan prøve å bløtlegge dem før du lager eggene.
* Du kan godt rulle kulene i strø eller ønsket pulver. Prøv feks ditt favoritt proteinpulver for proteinberikede godis egg. Det finnes raw proteinpulver også, se her.

Q: Lager du påskegodt i år? Så disse gode ut? 🙂


3 thoughts on “Raw påske egg

Legg gjerne igjen en kommentar! :D