Raw sjokolade iskake med bringebærfyll – Kun naturlige ingredienser

Hei hei! God Søndag! Liker du iskake? I dag skal du få oppskriften på en raw food iskake. Dette er en sunn, god og næringsrik iskake med sjokolade og bringebærsmak. Den er uten melk, gluten, egg og sukker. Kaken er like god til hverdags som til selskap. 🙂

a0127398_2432166Sjokolade lagene:

2 store avokadoer
3 bananer
6-7 ss kakao
10 dadler, bløtlegg ca 30 min
1-2 ts vanilje ekstrakt
en klype salt

Bringebær lagene:

500g cashew nøtter*, bløtlagt i minst 5 timer
juice av 2 sitroner
vaniljefrø av 1 vaniljestang
0,6 dl kokosolje eller kakaosmør,smeltet
0,5 dl agave, lønnesirup eller lignende
300g bringebær

*Kaken inneholder nøtter, men du kan prøve å erstatte cashewnøtter med solsikkefrø ved allergi. Bløtlegg kun i 30-60 min.

Pynt:

Ferske bringebær, mintblader eller sitronmelisse, eller bananskiver, kokos eller revet sjokolade. 🙂

Ps. Dette er en litt “på-slump”-kake, så det er ikke krise om ikke målene er helt perfekte. Bringebær kan byttes ut med jordbær.

a0127398_2433675

Lag bringebærfyllet til bringebær lagene:

Varm opp kokosolje og valgt sirup i en kasserolle eller vannbad til flytende. Pisk sammen. Blend alle ingrediensene godt i en blender. Bruker du frosne bringebær må disse tines før blending. Blend alt til en veldig jevn masse. Smak om du vil tilsette litt mer søtt, feks noen stevia dråper. Overfør massen til en bolle.

Lag sjokoladefyllet til sjokolade lagene: Ps. Du trenger ikke vaske blenderen din etter du har laget bringebær fyllet.

Blend alle ingrediensene til en kremet pudding-aktig konsistens. Hell 1/4 av massen i en passende form, gjerne mellom 15cm-20 cm i diameter. Jo mindre diameter jo høyere kake, og omvendt. Jeg bruker en springform, men en silikonform kan godt brukes.

Sett formen med det første sjokolade laget i fryseren. Når det har satt seg, hell over halvparten av bringebær fyllet. Sett i fryseren. Deretter heller du på havparten av sjokoladefyllet og setter i fryseren. Hell på resten av bringebær laget og sett i fryseren. Hell på resten av sjokoladefyllet og glatt fint ut med slikkepotten. Frys.

a0127398_24350100

Før servering, ta kaken ut fra fryseren ca 30 minutter før du skal spise den. Har du hadd kaken i fryseren over natten, eller lengre, ta den ut 1- 1 1/2 time før servering. Bruk en skarp kniv som du varmer under varmt vann for å skjære kakestykker. Server som den er, med frukt, bær eller saus. Rester kan oppbevares i fryseren. Håper det smaker! 🙂


3 thoughts on “Raw sjokolade iskake med bringebærfyll – Kun naturlige ingredienser

Legg gjerne igjen en kommentar! :D