Rugbrød som ikke er rugbrød – Lavkarbo, uten egg og gluten

Hei! Jeg satt og tenkte litt på hvilken av årets nye oppskrifter jeg skulle dele med dere. Jeg har døpt det “Rugbrød som ikke er rugbrød”.

Jeg forbinder rugbrød med sunnhet, fiber og Danmark. Rug inneholder gluten, så det er uaktuelt siden jeg reagerer på det. Siden man er sin…..egen lykkes smed..(?),har jeg laget et rugfritt “Rugbrød”.

Oppskriften er veldig enkel og den har få ingredienser.
Smaken er mild og god, og tilsatt eddik gjør det lett syrlig slik rugbrød skal være. Det er rikt på fiber og gir langvarig energi og metthetsfølelse.

Brødet er uten melk, egg, gjær og gluten. Det er også vegansk, paleo og lavkarbo.rugbrødsomikkeerrugbrød4

Rugbrød som ikke er rugbrød

Du trenger:

195-200g mandler
45g linfrø
1 dl kokosmelk
1-1,5 ts bakepulver
1/2 ss balsamicoeddik, eller vanlig eddik
salt

Legg linfrøene i en bolle og tilsett 6-7 ss kokende vann. La stå.rugbrødsomikkeerrugbrød2
Mal mandene. Bland sammen alle ingrediensene til du får en fast deig. Hell oppi en bakepapirkledd brødform. Fordel med en slikkepott og glatt fint ut på toppen.rugbrødsomikkeerrugbrød3
Stek i forvarmet ovn på 180 grader. Jeg fulgte ikke med tiden, men når brødet har stekt i en 30 minutter, dufter og en fyrstikk kommer ut ren, er brødet ferdig.rugbrødsomikkeerrugbrød

Avkjøl brødet før du skjærer i det.rugbrødsomikkeerrugbrød4

En skive “Rugbrød” smaker nydelig med smør, syltetøy eller oster. Her ser du resultatet med hjemmelaget mango syltetøy… *Nomnomnom*rugbrødsomikkeerrugbrød1

Håper det smaker 😀Takk for at du leser bloggen min! <3


17 thoughts on “Rugbrød som ikke er rugbrød – Lavkarbo, uten egg og gluten

  1. Hvor lenge lar du linfrøene stå i vannet før du bruker dem, og bruker du også vannet de ligger i?

  2. hei! utrolig god oppskrift. Jeg må si jeg ikke hadde store forhåpninger til brødet når jeg tok det ut av ovnen, det var rett og slett veldig flatt, men for en utrolig god smak det var av brødet, det skal prøves flere ganger. Takk skal du ha.
    Og til deg som spør over, linfrøene trekker til seg alt vannet, så du får ikke helt av noe.

  3. Jeg lar de stå i en 5-10 minutter, eller til du ser at det har blitt en slags gelè rundt linfrøene. Linfrøene vil trekke til seg alt vannet.

  4. Hei! Noen forslag til hva en evt kan bytte ut mandler med når dette ikke tåles? På forhånd takk

  5. Perfekt for meg som spiser paleomat 🙂 Bakte brødet her om dagen, bestod av 1 egg, kvernete mandler, 2 ss smør, bakepulver, havsalt og kokosmelk. Jeg synes brødet var nydelig, men gansket ryent. Tips til hvordan jeg kan få brødet mindre ryent?

  6. Du kan tilsette gelatinpulver (tørt) med det tørre, eller egg(om du tåler det). Psyllium husk vil også binde brødet,men bruk ikke mye! 🙂

  7. Tusen takk for tips 🙂 Hvor får jeg kjøpt gelatinpulver? Hva er Psyllium?

Legg gjerne igjen en kommentar! :D