Hverdagslige sesam- og honningkjeks

Hellu! <3 Der var påskeferien over, og en ny uke på sommertid i gang. Håper dere alle har hatt en fin påske enten du har vært inne, på fjellet, hytta, jobb, med familien eller noe annet. Jeg for min del har hatt en real by-påske og ikke vært på en eneste tur i friluft. Jeg og kjæresten har fått litt etterlengtet tid sammen og sett oss opp på tv-seriene vi følger med, og sikkert spist noen kg godteri. I mellom alle søtsakene har det også vært mere ordentlig mat, som disse sesamkjeksene. De er ganske enkel å få til, og kjempegode. De har en deilig mild smak av honning og sesamfrø.

Sesamcookies

200g valgfritt mel*
100g maisstivelse
1/2 ts bakepulver
100g Honning**
1 dl Olivenolje***
1 egg****
3 ss sesammel/malte sesamfrø

Bytteliste: * Jeg tror de fleste meltyper skal funke. Jeg brukte glutenfri melblanding,men andre mel og melblandinger burde fungere. Valg av mel vil naturigvis endre konsistens og smak liltt. Mulig du må justere med litt mer olje, eller litt melk. Du kan lese om ulike alternativer til hvetemel HER. Har du lyst å bruke glutenholdig mel kan du naturligvis det. Mulig maisstivelse kan byttes ut med andre typer stivelse. **Du kan også prøve andre typer sirup som agave eller lønnesirup. ***Evt annen olje. ****uten egg? Bytt ut egget med egg erstatter lik 1 egg, feks No-egg, eller linfrø”egg”.

Slik lager du sesamkjeksene:

Bland honning, egg og olivenolje i bolle. I en annen bolle, sikt sammen mel, maisstivelse,bakepulver og sesammel. Om du har en liten klype xanthan gum, tilsett det. Form cookies på en bakepapirkledd stekeplate. Kjeksene kan pensles med egg eller honning og strøs med sesamfrø. Jeg gjorde ikke det. Stek i ovnen i 12-15 minutter på 180 ℃.

Nyt sesamkjeksen med godt “noko attåt”. De er gode å dyppe i kakao, melk, syltetøy eller sjokolade! Ønsker deg en fortsatt fin hverdag. stor klem fra Liller:*

Q: Har du hatt en fin påske? Kommet i gang med hverdagen?

 


7 thoughts on “Hverdagslige sesam- og honningkjeks

  1. Jeg venner meg til et kjedelig kosthold i et halvt år for å fikse magen 😉 Masse kjipe intoleranser! Så ikke noe spennende I påsken på meg, annet enn å mekke på noe sunn marsipan som ble absolutt super, selv om jeg ikke kunne smake på den selv.

    God “Hverdag”, hehe 🙂

  2. Du trenger ikke ha et kjedelig kosthold sel om du har intoleranser. Det ligger oppskrifter på bloggen her på falsk marsipan. Altså maripan uten nøtter. Det gjelder bare å være kreativ og gjøre det beste ut av det 🙂 takk det samme 😉

  3. Jeg kan ikke spise den heller 😉 Jeg er på rotasjon så det blir omtrent bare 5 matvarer her dag. Dessverre ikke nok til å lage noe særlig. Jeg kan bare spise de forskjellige matvarene hver 4 dag.

  4. Yes please!
    Disse så myke og gode ut! Hmm kan kanskje lages med kun maismel også? Laget nylig cornbread (mega sørstat knask!) og maismelet hadde en nyyydelig smak! Hadde kanskje blitt litt for mye smak fra den siden, vil jo smake sesam frøene også 😛 Tihi! Kjempe flott oppskrift! 😀 xx

Legg gjerne igjen en kommentar! :D