Sjokkolade dyppede jordbær og shoppeLiller

Oj, allerede Onsdag jo! Dagene raser virkelig avgårde. De siste dagene har jeg kjent at det kjennes mer høstlig ut ute også. Gleder meg til at naturen farges i gul, orange, rød og brun. Det er så nydelig med høstfarger. Jeg er naturligvis evig optimist og nekter å pakke bort shortsen. Man vet jo aldri når det kommer en “attpåklatt” sommerdag. 😉

Jeg har gått skikkelig berserk med nettshopping i det siste. Mandagen fikk jeg i hus nye gardiner, en flott mørkegrønn selskapskjole, 3 parykker, masse wallstickers, et himmelsk mykt flanell teppe, nytt luksus sengesett i hvit silke, en kritt tavle med kritt, en rosa jakke med falsk pels, og handduker. Samme kveld sendte jeg avgårde to bestillinger på masse treningsklær, nye sko og tilbehør. Akkurat som jeg trengte mer av den sorten… 😉 Er uansett alltid gøy med noe nytt! #blakk

I dag tenkte jeg at dere skulle få fremgangsmåten på en godbit som jeg har postet før. En god ting kan jo ikke gjentas for ofte, og denne hverdags snacksen er jo så god.

Sjokolade dyppede jordbær! <3
20121129023632_50b64ba04e3e5

Det er ekstremt enkelt å lage – og veldig godt. Kan lages der og da ved bordet eller i forveien.

Du trenger jordbær, evt strø og sjokolade. Jeg har tidligere tipset om noen bra sjokoladebarer dere kan bruke.

Smelt sjokoladen i vannbad eller over lav temperatur. Vask og tørk jordbærene. Jeg liker å tilsette ca 1-2 ss olje til den smeltede sjokoladen. Mengde olje er alt ettersom hvor mye sjokolade jeg bruker. Ja, du kan godt bruke kokosolje om du vil det. Bland oljen godt inn. Bruker du hjemmelaget sjokolade kan du sløyfe ekstra olje.20121129022353_50b648a9e9865Avkjøl sjokoladen litt slik at den tykner om du har varmet den helt rennende. Dypp så jordbærene ned i den deilige sjokoladen.20121129022549_50b6491d9d831

Etterpå kan du dyppe jordbæret ned i ønsket strø, som for eksempel finhakkede nøtter. Sjokoladen vil fungere som lim.

20121129022656_50b6496066b27

Du kan også bruke smeltet hvit sjokolade eller tykk sukrinmelis glasur til å lage mønster. Det er lettest om du bruker en tynn sprøytepose.

20121129023348_50b64afcc9ff8 Nyt jordbærene med det samme, eller avkjøl i kjøleskap. 🙂 Perfekt hverdagskos med antioksidanter som bonus  ;D

Håper dere alle har det fint  og har kommet inn i hverdagsrutinene etter sommerferien. Er det flere enn meg som har gått amok på nettshopping?Takk for at du leser bloggen min! <3


3 thoughts on “Sjokkolade dyppede jordbær og shoppeLiller

Legg gjerne igjen en kommentar! :D