Sjokobar med puffet ris, marshmallows og mandler

Hei hei! Riktig god dag! I oppveksten lagde jeg og en venninne risboller hele tiden som hverdagskos. De er laget av puffet ris og smeltet sjokolade som er samlet i topper eller i muffinsformer. Det er jo bare så godt! Dagens lekkerbit er inspirert av de gode gammeldagse risbollene. Det er en sjokobar med puffet ris, marshmallows og mandler. Sjokobaren kan lages vegansk, glutenfri eller med fullkorn etter ønske og behov ved å velge passende produkter.

Til sjokobaren trenger du:

30g mandler, grovhakket. terninger
50g puffet ris, vanlig eller fullkorns
50g marshmallows,i mindre biter, jeg bruker disse veganske og glutenfrie.
200g sjokolade,gjerne mørk
Valgfritt:
en klype salt
noen smaksdråper
en klype kanel eller chilli

 1. Rist mandlene i en tørr stekepanne. Dette er ikke nødvendig,men anbefales på det sterkeste for å få mer smak og aroma! Avkjøl.
 2. Bland mandlene sammen med puffet ris og marshmellows i en bolle.
 3. Smelt sjokolade i vannbad. (Jeg smelter sjokkisen på ca 50 grader før jeg setter bollen i kaldt vann og lar sjokkisen avkjølles til ca 27 grader. Jeg varmer sjokoladen igjen opp til 32 grader, holder den der, og rører jevnt.)
 4. Bland sammen det tørre med den varme sjokoladen med en slikkepott. Hell røren i en firkantet form som er dekt med bakepapir, folie eller er godt smurt. Spre røren jevnt utover, ca 2 cm tykk. Du kan naturligvis også legge 2-3 ss av røren i muffinsformer slik man gjør med vanlige risboller.
 5. Avkjøl i kjøleskap til sjokoladen og marshmallowsen har stivnet og baren er fast. Når den er ferdig,kutt passende barer med en skarp kniv.

Enten de brukes til kaffen, i forbindelse med trening eller turer, eller bare som kos er dette nydelig snacks. Det er også en fin vertinnegave; Pakk for eksempel inn barene i folie eller poser med en fin tråd og et lite sitat.

Aromatiske sprø nøtter, mild puffet ris, søt marshmellows blandet med sjokolade. Er ikke det en bokstavelig talt god helgekos så vet ikke jeg. 😉 Ønsker dere alle en kjempeflott helg. Senk skuldrene, pust dypt ned i magen og smil. Stor klem fra Liller.

Q: Brukte du å lage risboller i oppveksten? Så sjokkobarene gode ut? 😀


9 thoughts on “Sjokobar med puffet ris, marshmallows og mandler

 1. Vi laget også risboller i barndommen. Da gjerne helst til bursdager eller annen festelig anledning. Disse så knallgode ut! Og virket litt mer innholdsrike og spennende. Takk for oppskrift!

 2. WOW, drevi å titta på denne siden i snart 2 timer og kopiert ned oppskrifter og fått MASSE nye inspirasjon :D!
  Fulgt Kristine Weber en del, men kikker alltid rundt, og boy er jeg glad jeg fant denne bloggen !
  Masse nytt som skal testes ut hvertfall 😀

Legg gjerne igjen en kommentar! :D