Sjokoladefylte påskeegg på 1-2-3

Hellu! God Mandag! I dag skal dere få oppskriften på sjokoladefylte egg. Sjokoladefyllet er rå vegansk og sukkerfritt. Det er også veldig sunt da det inneholder avokado! Vil du lese sunnhetsinfo om den kan du lese det her. De sjokoladefylte påskeeggene lager du på 1-2-3:

  1. Klargjør eggene
  2. Lag sjokoladefyllet (tar maks 10 min)
  3. Fyll eggeskallene og avkjøl.

sjokoegg

Klargjør eggene: Du trenger 4-6 M/L egg for å lage former. Bruk en skarp kniv med små tagger og skjær spor med lett hånd rundt øvre del av hele egget, eller bruk et redskap som er designet til dette. Jeg skal kjøpe meg sistnevnte! Jeg slurvet skikkelig, men er ikke så nøye når man bare lager til seg selv. Hehe. Lokket kan brukes som lokk på eggene før servering. Innholdet i egget helles ut og spares til annet bruk. Skyll og tørk eggeskallene inni. Eggeskallene kan males eller farges om ønskelig.

Om du ikke vil bruke egg i det hele tatt bruker du bare “eggeskall” i keramikk, eggeglass eller andre former.

sjokoegg3

Sjokoladefyll:

1 moden avokado
3 ss lønnesirup eller lignende
2 ss kokosmelk, fløte eller annen melk
1 ts vanilje ekstrakt
2 ss kakao
1/4 ts saltsjokoegg2

Blend/finmos alle ingrediensene til en myk kremet krem. Bruk sprøytepose og sprøyt oppi tomme eggeskall, eggeglass eller andre små former. Pynt etter ønske. Avkjøl i kjøleskap minst en time. Eggene holder seg 4 dager i kjøleskap.

sjokoegg4

Server eggene i eggekartong eller eggeglass. Har du krem i hus gjør det seg med en kremsprut oppå før servering. Ønsker deg en flott Fredag og god helg! 😀

Fristet det med sjokoladefylte egg? Hva er ditt favoritt påskegodt?Takk for at leser bloggen!


2 thoughts on “Sjokoladefylte påskeegg på 1-2-3

Legg gjerne igjen en kommentar! :D