Sjokoladepenslede vaffelhjerter <3

Hei! Riktig god ny uke! Er det mange som har tatt påskeferie? Idag er det vissnok den store vaffeldagen. Vafler liker vi og vi liker i alle fall en ekstra god grunn til å spise vafler! Det skal sies at det har blitt (vell) mye vaffelspising på meg i det siste. En favoritt er sjokoladepenslede vaffelhjerter. Jada, syltetøy og brunost er nydelig det også,men forandring fryder!  Idag skal du få oppskriften. Den inneholder egg.  Ønsker du oppskriften på  både lavkarbo- og allergiker vafler, klikk HER.

Sjokoladepenslede vaffelhjerter

Nok til ca 5 vaffeljern
120g glutenfri melblanding eller pannekake/vaffelmix
45g erythritol
40g smør
1 dl melk
2 egg
1 ts bakepulver
Noen dråper vanilje eller mandel essens
1 sjokoladeplate hjemmelaget sjokoladepålegg
1 hvit sjokoladeplate eller hjemmelaget hvit sjokolade
Evt pynt: Hakket sjokolade, kakaonibs, hakkede mandler,kaffekorn, kakao etc

  1. Skill eggene. Pisk marengs av eggehvitene(ca 8 min), og smelt smøret i mellomtiden. Du kan sikkert sløyfe å piske hvitene, eller bruke eggerstatter til 2 egg.
  2. Slå på vaffeljernet. Sikt mel og bakepulver i en bolle. Tilsett strøsøtt, eggeplommer og melk. Tilsett lett avkjølt smør.
  3. Juster røren med mer mel eller litt mer melk eller smør. Smør vaffeljernet. Stek vafflene.
  4. Smelt sjokolade i vannbad. Mal smeltet sjokolade på vaflene. Du kan naturligvis dyppe hele vaffelen oppi sjokoladen,men jeg vet av erfaring at det ender opp med gris, så det beste er å pensle bare den ene siden. Pynt etter ønske og la sjokoladen stivne.

Da var det bare å hive innpå! 😀 Nydelige vafler med sjokolade. Prøv å stable dem til tårn med krem mellom! Hehe. Ønsker deg en fortsatt fin Mandag og ukestart!

Q: Så sjokoladetrekk godt ut? Hva er ditt favorittpålegg på vafler for øyeblikket?


6 thoughts on “Sjokoladepenslede vaffelhjerter <3

  1. Herlig! Har ikke testa ut sjokolade på vafler, men det blir nok helt sikkert ikke feil 🙂 Jeg liker å ha på Karamellsaus/Pannekakesaus fra Walden Farms. Namnam..

Legg gjerne igjen en kommentar! :D