Slik lager du ditt eget proteinpulver med smak!

Hei hei! God dag og god ny uke! Idag skal dere få et kjempe godt tips; hvordan du lager ditt eget “hjemmelagde” proteinpulver! Mange ferdige smaksatte proteinpulver inneholder både det ene og det andre som sukker, tilsettningstoffer, fyllemidell, kunstig søtning, farge, E-ditt og E-datt osv. Det betyr ikke at det nødvendigvis er usunt eller skadelig, men hjemmelaget er jo alltid kulest best, er det ikke? Da kan du jo selv velge hva pulveret ditt skal inneholde og smake!

Du velger selv hvilken type proteinpulver, smak, tilskudd og søtningsmiddel. På den måten kan du lage et pulver etter din egen smak og evt diett. Du vil også kunne lage smakskombinasjoner du ikke får tak i ferdiglaget, OG du vil mest sannsynlig spare penger på kiloprisen på ditt hjemmelagde pulver kontra det du ville kjøpt ferdig i butikken. Bedre blir det vell ikke?IMG_5258

Jeg handler oftest mine råvarer på Iherb. Er du nyskjerrig på hvordan du kan spare penger på kosttilskudd med mer, ta en titt i den store Iherb guiden. Er du ny kunde får du dessuten 5-10 dollar i rabatt ved din 1.bestilling ved bruk av rabattkode JEM146.

Til ditt hjemmelagde proteinpulver trenger du:

Utstyr: En stor boks med lokk og en dæsj kreativitet og skaperlyst.

1. Smakløst Proteinpulver. Det vil si proteinpulver uten tilsatt smak eller søtning. Du kan naturligvis velge smaksatt proteinpulver som vanilje, jordbær eller sjokolade om du ønsker å ta utgangspunktet i det, men da er jo litt av poenget med dette borte. Unntaket er vaniljeprotein som kun inneholder proteinpulver, vaniljesmak og søtt, evt tykkningsmiddel. De utgjør gode baser for å bygge et eget proteinpulver.

Du kan velge en proteinpulverkilde eller blande flere. Les om de ulike proteinpulver typene HER.

Jeg har funnet frem linker til de ulike proteinpulverne under. Klikk på ønsket proteinkilde for å komme til din ønskede proteinkilde. Let etter ordet “unflavored” som betyr at det ikke er smaksatt, eller vanilla, strawberry eller chocolate om du er ute etter det. Jeg synes de beste basene er whey, erteprotein og soyaprotein. De er enkle å få tak i uten noen tilsettingstoffer.

Proteintyper:
Whey(myse)
Casein(kasein),vanskelig å finen uten smak,men du kan prøve vanilje.
Eggehviteprotein
Biffprotein
Soyaprotein
Risprotein
Erteprotein
Hempprotein (mye smak i seg selv)

2. Frukt eller bærpulver: Du velger selv hvilke bær eller fruktpulver du velger. Ta en type eller kombiner flere i en. Frem til Onsdag 5.Juni får du 20% avslag på DISSE tørkede bær og fruktpulverne. Du får de bla i blåbær, banan og mangosmak. D kan naturligvis bruke andre tørkede, pulveriserte pulver, eller lage selv(tiltak!). 😉

3. (Valgfritt) Supermat : Tilsett litt spirulina, chlorella, probiotisk pulver, kakao, acai-, granateple- eller gojipulver for å tilsette ekstra næring i form av supermat. Husk at særlig algene vil sette en skarp blå/grønn farge og smak til shaken din! La deg inspirere her.

4. (valgfritt) Treningstilsudd: Tilsett kreatin, BCAA eller andre tilskudd du bruker. Tilskuddet kan sette smak på pulveret. HER er et utvalg over noen tilskudd du kan se på.

5. (valgfritt) Tykningsmiddel: Tilsett litt guar gum, xhanthan gum eller konjak rot pulver til blandingen din. Når disse blandes med vann eller melk i en blender vil de grøre smootien eller shaken din tykkere og mer kremete. NB: Ikke overdriv.

6. Søtningsmiddel: Jepp, I like it sweet! Stikk først en finger ned i pulverblandingen din. Hvor søt er den nå? Har kanskje bær/frukt pulveret gjort det søtt nok? Om ikke, tilsett valgfritt pulverisert søtningsmiddel. Smak til.

7. (valgfritt)Salt. Salt er smaksfremmer og et sportstoff som er kjekt å ha, særlig om man svetter mye i sommervarmen eller på trening. Det kan være kjekt å tilsette litt. Jeg anbefaler finkornet himalayasalt, men vanlig havsalt eller seltin funker like bra.

Mengdeforhold: Dette er en smakssak. Det er ikke viktig å måle opp å være så nøye på det. Du trenger mest proteinpulver, kanskje 1/3 eller 1/4 av den tørkede frukten eller bærne. Av supermaten kan du tilsette 1-2 ss. Treningstilskudd: Så mye du selv ønsker. Fyllere: 1-3 ts ettersom hvor mye effekt du vil ha av det. Jo mer, jo tykkere konsistens. Søtningsmiddel etter smak og styrke på valgt søtningsmiddel. Salt: ca 1 ts.IMG_5362-001

Slik blander du sammen: Tilsett alle ingrediensene i en stor boks med lokk. Bruk gjerne en tom proteinpulver boks. Sett på lokket og rist godt. Proteinpulveret er nå klar til bruk.

Shake: Tilsett 1-2 scoops i din blender eller shaker (Jeg liker denne shakeren med blenderball). Tilsett vann eller valgfri melk, isbiter eller annet godt og rist/blend sammen! Shaken din er nå klar.
Andre bruksområder: Bruk pulveret ditt i yoghurt, cottage cheese, grøten eller frokostblandingen.

Enjoy! 😀

Håper du ble super inspirert nå! Del gjerne idèen med dine venner! Liller loves you :*
Q: Var dette et kjekt tips? Fikk du lyst å lage ditt eget proteinpulver?Takk for at du leser bloggen min! <3


9 thoughts on “Slik lager du ditt eget proteinpulver med smak!

  1. Hei! Jeg er veldig glad i bloggen din og er spesielt glad i alle iherb-tips, og særlig sånne som i dette innlegget når du tipser om varer med avslag – helt supert! Nå fikk jeg kjøpt meg et lenge etterlengtet acai-pulver! 🙂 Ha en riktig god sommerdag 🙂

  2. Oi, så kult! Takk for tips og inspirasjon. Det burde jo kunne gå an å blande inn kakao i det smakløse erteproteinet mitt og få sjokoladeprotein også 😀 Hurra.

  3. Bare hyggelig! Jepp. 😉 Jeg anbefaler i så fall kakao, søtning og kakaonibs eller biter av vanlig sjokolade + en vaniljestang. 🙂

  4. Spennende.
    Hva foreslår du å tilsette som gjør at man får en metthetsfølelse, etter endt trening er jeg ULVESULTEN og selv om jeg dytter nedpå en vanlig shake først, er sulten like fin etterpå.
    Jeg skjønner at jeg må fylle på med energi etter treninga, men kanskje ikke de mengdene kroppen min tror den har lyst på!

  5. Du bør kanskje øke energiinntaket ditt ut over hele dagen. Om man får slik ulvehunger kan det hende du har trent så mye at du er kommet i et kalori underskudd. Hva med å bruke en gainer i stedet for proteinpulver før og etter trening? Gainer inneholder mer energi,men drikkes like lett som en proteinshake.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D