Slik lager du en enkel bokhvete eplekake – uten gluten & sukker

Hei hei alle sammen. Riktig god ny uke! I dag skal dere få oppskriften på en velsmakende bokhvete kake med årets epler. Kaken er uten sukker, gluten og melk. En enkel kake som er perfekt å servere i kaffeselskap.
bokhveteeplekake

Bokhvetemel gir protein, fiber, vitaminer og mineraler. Bokhvete har en sterk, litt jordaktig smak (havregryn har samme jordaktige smak). Bokhvete inneholder ikke hvete, men er faktisk i slekt med rabarbra. Den finnes i lys, medium og mørke varianter. Jo mørkere farge, jo sterkere smak. Den lyse varianten egner seg best til glutenfri bakst. Bokhvete tolereres av mange som ikke spiser hvete eller har cøliaki.

Eplekake med bokhvete – Til 1 kake trenger du:
150g Bokhvetemel
1 ts Bakepulver
2 egg
50 ~ 70g sukrin
1 eple (medum/stort)
1/2 eple til pynt
kanel/kardemomme etter smak
en liten klype salt

Skjær kjernen ut av 1/2-1 eple ettersom hvor mye eple du vil ha i kaken. Skjær eplet i biter. Kok/varm opp eplebitene slik at de er så myke at de lar seg mose.bokhveteeplekake 1
Mos eplebitene med stavmikser eller gaffel.
bokhveteeplekake 12Bland sammen bokhvetemel og bakepulver. Bland eplemosen med egg og sukrin.
Bland det våte og det tørre. Tilsett en klype salt, og kanel eller kardemomme for smak. Hell deigen over i en bakepapirkledd form. Glatt ut på toppen med en slikkepott.

Pynt med epleskiver om ønskelig.f7106cb87ae22c23b47f08f9a06304b7
Stek i 30 til 40 minutter på 170 grader. Sjekk med en tannpirker om kaken er ferdig.
bokhveteeplekake 3Avkjøl i formen. Skjær kaken i skiver og server. Eplekaken kan spises alene eller med litt vanilje is eller krem. Jeg liker å bruke dem som vanlige brødskiver med syltetøy eller brunost.
bokhveteeplekake

Håper det smaker! Ha en fortsatt fin dag! 🙂


One thought on “Slik lager du en enkel bokhvete eplekake – uten gluten & sukker

Legg gjerne igjen en kommentar! :D