Slik lager du pommes noisettes

Hei hopp! Riktig god dag! 🙂

Har du smakt pommes noisettes før? Det kan jeg virkelig skrive under på at jeg har. Jeg var nemlig hekta på det i mine “yngre dager” og kunne spise det dagen lang.

Hva er egentlig pommes noisettes? Det er som pommes frites, bare i kuleform. Det er latterlig godt og ikke minst veldig dekorativt tilbehør til alle slags retter. Allergivennlig er det også da poteten er lavallergen. Når man lager dem selv unngår man en rekke tilsettningstoffer, konserveringsmiddel og fyllestoffer, så noisettene blir både bedre og sunnere når du lager dem selv.Pommes noisettes er veldig lekkert på tallerkenen. Jeg lager en slags luksusvariant der potetene moses og dekkes med røre før de friteres. Du kan lage pommes nosettes på en annen måte ved å bruke en melonskjerer å lage kuler av rå poteter og steke dem ,men metoden jeg bruker gir lagt mindre svinn og er dermed mer økonomisk. Bruker du melonskjere-metoden kan du ta vare på avskjæret å bruke det til feks potetmos en annen dag.

Den måten jeg lager potetkulene på gjør at resultatet blir luftig i konsistensen og jeg garanterer deg at de er mye bedre enn de du kan lage med melonskjæreren.

Slik lager du pommes nosettes, potetkuler

Kok skrelte poteter i saltet vann i ca 15-20 minutter. Hell av vannet og la overflødig eske fordampe av potetene. Mos potetene til en jevn mos uten klumper. Jeg anbefaler å ikke bruke elektriske redskap til dette.

Rull potetmosen til ca kirsebær eller valnøttstore baller med hendene. Dekk ballene med plast slik at de ikke tørker ut. Vend ballene i valgfritt mel, deretter over i en usøtet pannekakerøre eller tempurarøre. Jeg liker å bruke en trepinne/tannpirker for å gjøre dette slik at jeg ikke blir så klissete på fingrene. Oppskrift på lavkarbo og glutenfri tempurarøre finner du her(sløyf krydder og søtt).

Stek potetkulene i olje på ca 180 grader til de er gyldenbrune.

Det er viktig at oljen ikke er for varm. Husk at oljetemperaturen vil senkes jo flere baller du har oppi på en gang og da vil det naturligvis ta litt lenger å steke dem. Dette er en erfaringsak. Det viktigste er bare å følge med på hva du gjør slik at de ikke blir for godt stekt.

Tips: Livredd fritert mat eller på slankern? Du kan prøve å legge kulene på en bakepapirkledd stekeplate og steke dem fettfri i ovnen. Jeg vil tippe ca 225 °C i 20-30 minutter. Ta ut/vend de når de er gyldne. Jeg har ikke prøvd dette selv,men det bør i teorien virke.

Legg de ferdigstekte potetkulene på kjøkkenpapir for å trekke av overflødig fett.

Da var det bare å nyte dine hjemmelagde pommes noisettes. Like god alene som til tilbehør. Snadder både voksne og barn kan la seg imponere av! Jeg elsker at jeg bare kan “klemme” potetkulen sammen med tunga mot ganen i munnen. Silkemyk. NAM! 🙂

Håper du ble inspirert nå! Når man lager hjemmelaget slipper man en hel liste med konserveringsmiddel og tilsettingstoffer, og det smaker MYE bedre! 🙂

Q: Har du smakt slike potetkuler før? Fristet det?


15 thoughts on “Slik lager du pommes noisettes

 1. Mmmmm.. <3 Pommes noisettes er så mye bedre enn vanlig påmfri. Har lekt med tanken på å lage dem selv, og her har jeg jo fremgangsmåte også 😀 Takk for denne ^^

 2. fantastisk!!
  er så glad for at jeg fnt denne siden 😀
  lagde hambruger og noisettes til typen idag, håper på god respons, jeg var hvertfall fornøyd! men røra mi var mye “grovere” og også noisettene, men kan bare bli bedre neste gang 🙂 Torsdag er fridag og da skal det lages sjokoladepålegg ^^
  Takk !

 3. Dette er favoritten til min sønn! Kanskje jeg skal prøve meg på denne flotte oppskriften som en surprise til han! 🙂

 4. Hei. tror du jeg kan lage noisettbollene idag og steke de imorgen?
  Håper på raskt svar 😛
  Mvh
  sara

 5. Tusen takk for super oppskrift! Her er det jo også bare å krydre etter smak og behag. jeg kokte litt gulrøtter og moste med potetene, hadde litt salt og karri oppi… Nydelig…

 6. Pingback: Pommes noisette ala søtpotet | DikteRie

Legg gjerne igjen en kommentar! :D