Slik lager du supersunne grønne detox smoothies!

Den en fantastiske kroppen vår klarer utmerket jobben med å fjerne avfallstoffer uten ekstreme detox dietter og kostholdsregimer. Vi er jo laget til å kunne kvitte oss med avfallstoffer og giftstoffer. Leveren og nyrene er jo designet til nettopp det.

Det du kan og burde gjøre er å støtte opp kroppens funksjoner via å gi kroppen nok næring, fettstoffer, vitaminer og mineraler. Å gi kroppen det den trenger gjør at den kan gi deg det du trenger! Man må spille på lag med seg selv. I tillegg til et variert balansert kosthold (ja, med både sunt og usunt) prøver jeg å få inn en supersunn smoothie i ny og ne, helst en gang i uka. Det anbefaler jeg deg også til å gjøre! Det gjør godt for både kropp og sjel.

Her skal du få mange gode tips til hvordan du kan lage nydelige grønne smoothies. La deg inspirere!1-IMG_9239

 • Grønne smoothies er en deilig blendet drikke laget av frukt og grønnsaker. Jeg er en av de få som ikke er så begeistret for å spise frukt som den er, men blendet til en smoothie er det mer enn greit.
 • Grønne smoothies er genialt for barn som ikke liker grønnsaker. Bare kall det en monster smoothie og ikke nevn at det er grønnsaker i den – så skal du se det blir en favoritt bare de tør smake.
 • I en grønn smoothie bruker du mer frukt enn grønt. Frukten gjemmer smaken av grønnsakene, nøytraliserer den bitre smaken noen grønnsaker kan ha og gjør drikken naturlig søtere.

11143501865_7296375ab2

10 regler for å lage en skikkelig god grønn smoothie:

 1. Fri flyt: Du trenger veske for å få bladene på blanderen til å gå rundt. Du kan bruke vann, kokosvann, juice, te, rismelk, kokosmelk eller nøttemelk
 2. Bruk moden frukt. En godt moden banan er søtere enn en umoden og dermed bedre å bruke i en smoothie.
 3. Bruk gjerne mango, banan og avokado i dine smoothies – disse fruktene gir en deilig kremete konsistens.
 4. Ice cold. Frys gjerne mango, banan og ananas i biter. Når de blendes blir smoothien din tykkere og iskald.
 5. Prøv deg frem med grønnsaker som rødbete, gulrot og selleri.
 6. Ikke overdriv de grønne bladgrønnsakene. Spinat er en fin grønnsak å begynne med. Den gir mye farge, men lite smak. Persille er også fin å begynne med.
 7. Tilsett gjerne proteinpulver uten smak eller med vaniljesmak for ekstra proteiner. Prøv feks Hemp proteinpulver. En oversikt kan du se her.
 8. Tilsett nøytrale oljer eller kokosfett for fettsyrer. Fettsyrene fremmer opptaket av de fettløselige vitaminene, senker GI og øker metthetsfølelse.
 9. Supermat? Vurder om du vil tilsette spirulina, chrorella, maca, acai, aloe vera, kakao eller annen supermat til din smoothie.

11117108156_c1764cb7bb

I praksis:

 • Tilsett 8-9 dl vann, kokosvann, juice, kokosmelk eller nøttemelk i blenderen. Noe av vannet kan erstattes med isbiter.
 • Vask bladgrønnsakene og skjær bort evt harde stilker.
 • Blend bladgrønnsakene godt til du ikke ser biter av bladene.
 • Tilsett 3-4 bananer, 1-2 avokadoer eller en mango, alt ettersom hvor tykk du vil ha smoothien.
 • Tilsett annen frukt og bær.
 • Vurder om du vil ha ekstra proteiner, fettsyrer eller supermat. Dette er ikke nødvendig, men kan være lurt særlig om du drikker smoothien som et måltid.
 • Bland alt sammen og server frisk og kald.

Inspirasjon til smoothie kombinasjoner:

10670985635_0db4f49931    11171733573_35963a566e 11598988373_25dd35acb0 11908474583_b488d4ed0f 12431009803_fc3b7c0a9a jj1 jj2 jj5 jj6 jj7

Man MÅ jo bare bli inspirert av disse friske fargene! 😀 Masse næring, antioksidanter, mineraler og verdifulle plantestoffer! Jeg drikker min smoothie som oftes sammen med mat, men du kan fint bytte ut ett måltid eller mellommåltid med en smoothie. Alt med måte!

12.14g

Såååå… Hvorfor drikke nydelige smoothies?

 • Masse næringstoffer, og naturlige vitaminer og mineraler på 1-2-3.
 • Gir deg fiber som er godt for magen og gir metthetsfølelse.
 • Å tygge samme mengde frukt og grønt som du kan drikke i en smootie tar tid. Aint nobody got time for dat.
 • Smooties er en flott måte å få lurt inn mange ulike frukter og grønnsaker til både store og små.
 • Blenderen finmoser celleveggene slik at næringstoffene blir lettere tilgjengelig for fordøyelsessystemet.
 • Det smaker godt og du føler deg skikkelig sunn *knis*

2-IMG_9238

Q: Drikker du smoothies? Fikk du lyst på grønn smoothie nå? Ble du inspirert? Takk for at du leser bloggen :*


7 thoughts on “Slik lager du supersunne grønne detox smoothies!

 1. Mmmm mange gode ideer her ja! Har tenkt på og lage grønn smoothie lenge, men av en eller annen grunn har jeg ikke fått gjort det enda. Dette må endres på! Gode tips til fremgangsmåter her også, takk! ^ ^

 2. Vi är tre aktiva tjejer som vill ta vår träning till en ny nivå, därför har vi anmält oss till Toughest i september i Oslo. Följ vår resa dit 🙂

 3. Hei… Litt blank på mange av disse tingene du har tatt bilde av – kunne du skrevet hva alt er?

 4. Hei! Den frukten du kanskje ikke kjenner igjen er Sharonfrkt. Veldig søt og god. Det grønne er ulike grønne grønnsaker som selleri, spinat og spirer. 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D