Små sjokoladekaker med blåbær og kremostglasur

Hei hei! Idag skal jeg friste deg med en real godbit; små sjokoladekaker som er laget med blant annet kremost og mandelmel. De kan stekes i muffinsformer eller andre små former. Du kan spise dem som dem er, eller med syltetøy i mellom. Godbiten toppes med en luftig kremostglasur. Glasuren er så god at den kan spises alene. Perfekt kveldskos, uten sukker. Jeg elsker bakst til hverdags! 🙂
sjoSmå sjokoladekaker med blåbær og kremostglasur    

100g  kremost, romtemp
35g smør, romtemp
75g sukrin
2 små egg (80g egg), romtemp
1 1/2 ss valgfri melk

15g valgfritt mel
15g kakao
65g mandelmel
1 ts bakepulver

Tips og bytteliste: Bruk gjerne sjokolade philadelphiaen om du har lyst, eller vegansk kremost for en melkefri variant. Jeg bruker vanlig philadelphia kremost. Smøret kan sikkert byttes ut med nøttesmør eller kokossmør. Du kan prøve deg fram. Jeg har bare brukt vanlig smør. Hvilket mel du bruker velger du selv. Jeg brukte hvetemel, men glutenfri melblanding fungerer sikkert like godt. Ønsker du en kornfri variant kan du prøve peanøttmel eller kokosmel. Du kan helt sikkert bruke proteinpulver også. Prøv feks whey. Ja, her må man bare eksperimentere. Hehe. Les om ulike alternativer til hvetemel her.

Slik laget du mini sjokoladekakene:

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk sammen kremost og smør. Tilsett sukrin og pisk den inn. Tilsett så egg og melk. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Vend inn det tørre gradvis i kremostblandingen. Bland lett sammen. Fyllet er nok til ca 8 muffinsformer med diameter 7 cm. Stekes i 20-22 minutter i ovn på 170 ~ 180 grader. Du kan også bruke andre former som en liten kakeform. Beregn litt lengre steketid til større former og husk at de må smøres godt.

Mens du venter på minikakene kan du lage krem:

Sjokolade krem
100 g kremost eller kesam, romtemp
15g smør, romtemp
35g sukrinmelis
2/3 ss kakao
Valgfritt: noen dråper stevia med smak

Pisk sammen alle ingrediensene til du får en fin krem. Smak til med steviadråper.
Ta ut de ferdige muffinsene/minikaken og la dem bli helt avkjølte før du tar på fyll og kremen (det er naturligvis lov å ta en smaksprøve når de er nystekt. Det skulle jo bare mangle!) 😀

Jeg lagde både muffins og mini sjokoladekake. Jeg vil ha i pose og sekk! 😉 Når de små kakene er avkjølte kan de pyntes. jeg lot muffinsene være i formene. Den litt større lille sjokoladekaken tok jeg forsiktig ut av formen.

sjo2

Skjer (sag) den avkjølte minikaken forsiktig i lag. Smør på syltetøy eller krem mellom lagene. Jeg brukte blåbærsyltetøy.

sjo3

Jeg smeltet sjokolade med litt manuka honning og smurte det oppå kaken.

sjo4Til slutt fylte jeg kremen jeg hadde laget i en sprøytepose og pyntet hver muffin, samt sjokoladekaken. Pyntet med hele mandler, gresskarfrø og blåbær.sjo5

Nyt den lille sjokoladekaken alene eller med en venn. Nydelig godt! 😀

Q:  Bruker du også sunnere hverdagsbakst? Så dette godt ut?Takk for at leser bloggen!


8 thoughts on “Små sjokoladekaker med blåbær og kremostglasur

 1. Det så godt ut:)

  Bruker å lage av og til.

  Hvis du ikke vet det?

  Så har den tilbud på FiberFin til 99 kr og Sesamel til 29 på Sunkost i byen. Om dem er har resten av uken vet jeg ikke, men dem hadde det i dag ihvertfall 😀

  God Helg.

 2. Genialt med sunne bakster 🙂
  Jeg og søsteren min er akkurat begynt med noe nytt. Vi møtes fast en gang i måneden og da lager vi middag sammen etterfulgt av at vi baker noe i en sunn versjon. Sist gang lagde vi kokoskuler bestående av fiken, banan, 100 % originalkakopulver, moste hasselnøtter, kokos, olje osv. De var nydelige og jeg spiste alt for mange av de! 🙂

 3. Du er helt utrolig, vet du det?! At du klarer det? Hvor finner du inspirasjon?

  Jeg lager rømmegrøt just nu, og hver gang jeg gjør det så tenker jeg på deg, men det er nesten det nærmeste jeg kommer alt det kule du kommer på.

  Jatakk! 😀

 4. Ooooo rømmegrøt! Det må jeg lage i ermeste fremtid! Inspirasjon trenger jeg stort sett ikke, men kreativitet – det må man ha + god matlyst. Høhø :*

Legg gjerne igjen en kommentar! :D