Smakstest av naturlig vegansk godis fra Iherb

Hei hopp! Jeg har testet litt forskjellig godteri fra merket Yummy earth. Jeg har kjøpt godteriet fra Iherb. Du kan lese min Iherb guide her. Jeg har først og fremst testet lollipoppene, men nevner også annet godt jeg har testet fra samme produsent.

Lollipoppene er nydelige økologiske slikkepinner i masse ulike smaker. Perfekt for slike som meg som elsker søtt og godt. Joda, godteri er godteri, men det finnes forskjell på godteri. Noen godteri har feks mindre kunstige tilsetningstoffer enn andre. 

Dette godteriet er glutenfritt,  økologisk, 100% vegansk, har ingen kunstige farger, ingen kjemikalier. De inneholder 100% naturlige smaker, er uten nøtter, soya, hvete, melk, maissirup og er lagd med ekte fruktjuice. Not bad huh?

YUMMY EARTH1 Yummy Earth Organic Lollipops ReviewPakkene kommer i 8 ulike smaker. For de av dere som liker noen smaker bedre enn andre får man kjøpt noen av smakene separat. Har du ikke smakt de ulike smakene før er det dog lurt å kjøpe en blandet pose slik at du kan finne dine favoritter. Slikkepinnene selges i ulike blanede pakker. Se hele utvalget her.

Pakkene har ikke nødvendigvis en jevn fordeling av smakene, så du kan være uheldig å ikke få den og den smaken (eller svært heldig å få mange av din favoritt). Smaken står på utsiden av “klubbene”. Her er en liten oversikt over hva smaksløkene syns om noen av de ulike smakene.

 • Cheeky Lemon: Gult drops. Sitronsmaken er mer søt enn syrlig, men den lar deg sette pris på sitronsmaken. Smaken finnes separert her.
 • Mango Tango:  Spennende blanding av en klar orange farge og en solid gulfarge. Smaken er søtsyrlig. Smaker svakt mango og kansje mer appelsin, lime og sitron. Ikke helt mango, men god. Smaken finnes separert her.
 • Very Very Cherry: Deilig kirsebærsmak uten den medisinske ettersmaken noen kirsebærgodis har. Minner litt om tart cherry konsentrat i smaken. Liker du kirsebær liker du denne. Smaken finnes separert her.
 • TooBerry Blueberry: Blåbær er vanskelig å framstille smaken av i drops. Denne smaker mer som fruktjuice enn frukten i seg selv, slik som mange andre av smakene. Det er en hvit smak i dropset som kansje er kremsmak? Helt ok. Kjøpes separat her.
 • Wet-Face Watermelon: Rosa farge. Litt sur. Ikke helt 100% vannmelonsmak, men den var god. Smakte mest kunstig av alle smakene, men jeg har oppdaget av vannmelonsmak gjør det med mindre den faktisk kommer rett fra en vannmelon. Har en vannmelon aroma som gir en superfalsk godissmak. Jeg er veldig glad i vannmelongodis, så denne falt i smak. Smaken finnes separert her.
 • Googly Grape: Som om de har tryllet et glass druiejuice til en lollipop. Rett og slett. Den smaker druejuice, men kanskje ikke fult så søt. Smaken finnes separert her.
 • Sour Apple Tart:  Frisk, minner litt om pære. Mer søtsyrlig enn sur i smaken ala Granny smith epler. Minner litt om fersk presset juice. Smaken finnes separert her.
 • Pomegranate Pucker: Mørke lilla farge.  Lekker.Smaken av granateple juice er veldig sterk, kanskje litt som vin? Den har også en anelse smak av drue juice og solbær. En favoritt. Smaken finnes separert her.
 • Smash Strawberry: Fikk ingen av denne smaken i min pakke. Smaken finnes separert her.

Slikkepinnene er flotte for barn eller folk som er på spesielle dietter pga feks allergi. De smaker også helt vanlig godteri så alle kan i teorien spise dem uten problemer eller grimaser. Hehe. Hver lollipopp er på ca 23 kalorier hver noe som er ingenting i min bok. 1 porsjon er på 3 lollipopper. Det gir deg 70 kalorier, ikke noe fett eller salt, 17 g karbo.

Ingrediensene: Økologisk *Cane Juice, Økologisk Tapioca sirup, ikke-genmodifisert **sitronsyre, Økologiske og naturlige smaker(kan inneholde vannmelon, granateple, appelsin olje, bringebær,mango),Økologiske og naturlige farger, (kan inneholde rødkål, lilla gulrot, gurkemeje og annatto.)

*Cane juice kommer fra sukkerrør, men er ikke raffinert slik som hvitt sukker. det blir brukt som et sunnere alternativ til sukker.

**Sitronsyre forekommer naturlig i sitrusfrukter, og da spesielt i sitroner, som syren utvinnes fra.

Samme merke har også andre typer godteri..

*Gummi ormer. Disse er kanskje halvparten så stor som vanlige gummi ormer. Gir deg masse vitamin C. Kommer i 3 smaker: Sour Apple Tart som jeg synes smakte best. En smak av rent eple. Pomegranate Pucker, som merkelig nok smakte anneledes enn lollipopvarianten og siste smak, Tangy Tangerine. God sitrussmak som minner om appelsn. Her får du tak i sure ormer.Gummi bjørner. Disse minner meg om Haribos gummibjørner i formen. Disse gir litt mer tyggemotstand enn vanlig “slapp” gummigodt. Som ormene over gir disse 100% daglig dose av C-vitamin.

3 ulike smaker: Sour Apple Tart smaken er litt mer blass i disse enn i de andre godteformene. Pomegranate Pucker smaken er også helt anneledes. Minner mest om druer. Strawberry Smash bjørnen skilte seg litt ut. Smaksmessig minner den litt om Haribos grønne bjørn(jordbærsmak), men smaken smaker mye mer naturlig og smaksrik. Favoritten i posen. Les mer om gummibjørnene her.Drops: Små drops som har konsistens som vanlige harde drops med myk overflate. Smaksmessig lik lollipoppene. Kommer i pakkene Freshest fruits og Anti-Oxifruits.

Jeg så også Iherb hadde sure jelly beans. Jeg har enda ikke smakt dem, men elsker surt godis, så de er på ønskelista! Skjekk ut hele utvalget HER. Del gjerne dine erfaringer om du har smakt noen av disse godteriene.

Alt i alt synes jeg disse godteriene smaker veldig godt. Smaksmessig skulle man ikke tro de var sunnere godteri. En favoritt hos meg i alle fall. Her du også lyst å smake på disse er det bare å løpe å kjøpe. Er du ny Iherb-bruker kan du lese denne guiden og bruke rabattkode JEM146 og spare 5 dollar.

Q:  Liker du slikkepinner og gummigodt? Fikk du lyst på?

 


30 thoughts on “Smakstest av naturlig vegansk godis fra Iherb

 1. Hihi, du svarte på mine bønner (eller noe sånt). Jeg var på jakt etter sunnere godteri. Mest fordi jeg leste om palmeolje på regnskogfondet.no men også fordi vi prøver etter beste evne å leve litt sunnere, sånn step by step. Og snop er ikke lett å finne sunne varianter av i dagligvareforretningene hvertfall. Leter også etter type chips/nachos/saltstenger ol. Gode råd? Har jaggu ikke tid eller evne til å lage all mat selv jeg…

 2. Jeg testet nylig sunnere chips ala nachos. Det skal du finne om du blar litt ned/bak på siden 🙂 Når det kommer til “vanlig” potetgull er French fries noe av det bedre der ute, og vanlige nachos med salt er også ok. Jeg spiser sistnevnte selv, men foretrekker å handle på Iherb.

 3. Greit at du presiserer at det er sukker i dem, for ut i fra det jeg har lest på forskjellige blogger så er det mange som tror de er sukkerfrie. Rørsukker har jo like høy GI som raffinert sukkert. MEN de er jo et digg naturlig alternativ til vanlige drops, selv om de burde komme med en advarsel om at man fort kan få sår i ganen av å spise for mye av dem 😉

 4. Ååå himmelsk altså! Jeg er en skikkelig “sweet-tooth” (selv om jeg nå faktisk ikke har spist godteri på flere måneder). Jeg har jo også to gutter som er glade i søtsaker, så dette må jeg prøve! 🙂

 5. Jeg tror at folk tror at “uten reffinert hvitt sukker” = sukkerfritt. Det er egentlig bare hvordan man velger å se på det, men sukker er jo sukker. Ja gode er de ;D

 6. Eg digge slikkepinnane men når eg spise sukker åg økologisk øve ei lidå stonn så får eg ett skikkelig bedrittent humør, eg tåle jo ikkje sukker heller men d att eg bler så sur å grinete e hovedgrunnen te at eg hålle mg vekke 😉

 7. jeg kjøpte meg lollipop fra iherb her og pakken skal vell være her etter helgen.gleder meg til å komme hjem for så å sjekke posten min:d jaaaaaaaaaaa:D

 8. Mmmmm! Yummy Earth er vel verdt å prøve, ja 🙂 Slikkepinnene Vitamin C er de beste jeg har smakt i mitt liv, økologisk eller ei 🙂

 9. YAY! Jeg kjøpte lollipopsene og dropsene til brødrene mine til jul! Ble veldig godt mottat, selv av noen junk food’ere som mine brødre! Bedre blir det ikke! Min yndlingssmak er Pomegranate pucker! NAM!

 10. Bestilte slike for en stund tilbake og de smakte nydelig! Men så fikk jeg skikkelig hodepine og kvalme før jeg innså at Cane Juice er sukker da:P Så det blir vel heller til sjeldenheten om de blir spist opp desverre.

 11. Huffda. Tåler du ikke sukker eller tror du det kommer av blosukkeret svinger? Om det er sistnevnte er det bare å spise noen nøtter eller en ss olje til, så stabiliseres GI :9

 12. I følge matintoleransetest jeg har tatt så tåler jeg ikke rørsukker, men jeg tåler dårlig at blodsukkeret svinger også, så hvem vet. Takk for godt tips i alle fall:)

 13. Unnskyld for et kanskje teit spørsmål, men er cane sugar dermed brunt sukker? Jeg er visst bland dem som har blingset litt angående sukker i noen av disse produktene til iherb. (Gummigodteri skjønner man at må være sukker da…siden de smaker SÅ GOOODT!) Likevel synes jeg det er vel så viktig at godteri til barna er uten kunstige tilsetningsstoffer….

 14. Nei cane sukker er ikke det samme som brukt sukker. Sugar cane er en slags rå form for sukker som er mye mer smaksrik. Når cane sugar behandles skilles melassen ut og man sitter igjen med brunt sukker eller hvitt sukker basert på hvor behandlet det er.

 15. Sour Beans er helt amazing gode!! Har du smakt de nå? Jeg fikk nylig en pose fra iHerb-himmelen, og dette er farlige saker å ha i kjøkkenskapet 🙂 De slår lollipopsene en høy gang!

Legg gjerne igjen en kommentar! :D