Snickersruter, og peanøttsmør barer med sjokoladetrekk

Hei hei kjære lesere! Jeg skulle jo lage pepperkakehus i går.. den gang ei! Det ble heller peanøttgodis! Jeg fikk nemlig akutt lyst på noe snickersaktig (og ikke pepperkakete) når jeg bevegde meg mot kjøkkenskapet.

Jeg bandet 3 dl peanøttsmør med litt peanøttmel og litt lønnesirup helt til jeg fikk en pasta. Jeg smakte til med steviadråper vanilje&krem, presset pastaen ned i en bakepapirkledd form, og satte den i fryseren. I mellomtiden smeltet jeg sjokolade. Jeg tok ut formen, helte over sjokoladen, litt fingersalt og avkjølte i fryseren. Når jeg ikke klarte å vente lenger tok jeg ut herligheten via bakepapiret. Kuttet i deler og nomnomnomnom. Her ser du snickersruten med en kremsprut:åeanøttnomz

Litt senere, høy på peanøttsmør fant vi ut at vi skulle lage en litt mindre forhastet, og en smule mer gjennomtenkt variant. Resultatet be en “proff” peanøtt bar med sjokoladetrekk:oo2

“Peanøtter, ekke det fali?” -Ikke med mindre du har peanøttallergi! Peanøtter er faktisk ikke en nøtt, men en belgfrukt. Peanøtter har dog mange kvaliteter som er lik nøtter. Peanøtter har lav Gi, inneholder mye protein, antioksidanter som Resveratrol, mange vitaminer og mineraler blant annet B-vitaminer , E-vitaminer og folat.

Funfacts

 • Kvinner som spiser peanøtter eller peanøttsmør har mindre risiko for overvekt enn de som spiser det.
 • Peanøtter reduserer tykktarmskreft, spesielt hos kvinner. Å spise minst 2 ss peanøttsmør 2 ganger i uka kan redusere faren hos kvinner opp til 58%.
 • Å spise peanøttesmør minst 2 ganger i uken i barndommen og ungdommen kan redusere risikoen for å utvikle brystkreft i ung alder med 39%.
 • Lyst på peanøttsmør nå? Du kan lage peanøttsmør selv etter denne oppskriften.
 • Her er Iherbs utvalg på peanøttsmør fronten.

Denne lekre sjokoladebaren kan bytte ut vanlig sjokolade når som helst for min del. Kjempegod! Den hjemmelagde baren kan lages vegansk, uten melk og sukker. Den er naturlig glutenfri og uten egg. Baren er faktisk veldig enkel. Det er kok, rør, hell, del og dypp. Jeg har linket til alle ingrediensene. Bare klikk på linken, så kommer du til produktet! Slik slipper du å lete etter det selv. 😉

Peanøttsmør barer med sjokoladetrekk

*No peanøttsmør, no problem! Du kan lage barer med alle typer nøttesmør! **Du velger selv hvilken sjokolade du vil bruke. Jeg brukte mørk sjokolade til snickersrutene og melkesjokolade til barene. Du får også tak i allergivennlig veganske sjokoladebiter.

Slik lager du peanøttsmør barer med sjokoladetrekk

 1. Finn fram og mål opp alle ingrediensene. Finn frem en kasserolle eller en stekepanne med høy kant. Det beste er non-stick varianten. Først lager vi sirupen. Varm opp vann og sukker alternativet du har valgt over medium varme. Rør til sukkeret oppløses. Etter som det varmes opp vil det boble opp og forandre litt konsistens. Rør nå og da så det ikke fester seg til bunnen. Rør inn vanilje ekstrakt.
 2. Ta av varmen. Rør inn peanøttsmør. Tilsett salt om du har et peanøttsmør uten salt. Rør til du får en pasta. bilete
 3. Rør så inn litt (ca 1-4 dl) peanøttmel og/eller peanøttproteinpulver om du vil. Dette vil gjøre baren mindre mektig, mer fiber og proteinrik. Du velger altså selv hvor mye du vil ha, om du vil ha noe i det hele tatt. Baren blir bra uten også!ppcups2
 4. Fordel pastaen på en godt smurt eller bakepapirkledd langpanne. Det er naturligvis lov (obligatorisk) å slikke på redskapene etterpå.ppcups6
 5. Dekk en skarp kniv med olje og skjær barene i den størrelsen du vil. Skjær ved å presse ned, så opp og ned igjen litt lenger frem. Olje kniven igjen om nødvendig. De kan skjæres i munnfuller eller lengre barer. Jeg foretrekker det siste.ppcuos1
 6. Avkjøl i romtemp i ett par timer. Bruk så en stor kniv til å skjære/brekke barene fra hverandre.
 7. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroen. Vil du tynne ut sjokoladen kan du bruke 1-2  ts kokos olje. Jo mer olje du bruker, jo raskere vil sjokoladen smelte når du holder den i handen senere.
 8. Dypp hver bar i sjokolade. Jeg liker å bruke en gaffel.oo La sjokoladen dryppe av på bakepapir eller en rist.ppcups
 9. La sjokoladen avkjøle og hardne i romtemperatur, kjøleskap eller fryser.
 10. Oppbevar i lufttett romtemperatur, kjøleskap eller fryser.

Barene er kjempefine å bruke i stedet for sjokolade, før/etter trening, på tur, eller som energitilskudd. Spiser du fettfattig, bygger muskler eller er tynn som en strek kan du med fordel kose deg med en deilig peanøttsmør “sjokkis” eller fem. Tips: pakk inn barene i folie eller passende papir og pakk inn. Kjempefin venninnegave, eller for å ta med ut.

oo2Q: Liker du peanøtter? Så disse godbitene fristende ut? 😀Takk for at leser bloggen!


14 thoughts on “Snickersruter, og peanøttsmør barer med sjokoladetrekk

 1. Du er bare heeeelt fantastisk…Så kreativ og flink på detaljerte og enkle forklaringer. Ha en strålende, grønn og energisk dag…<3

 2. Hei, jeg er Iherb-virgin og lurte på om du kunne hjelpe meg med noe. Jeg har lyst til å bestille magnesiumolje derifra, men jeg er så usikker og vil ikke betale meg i hjel på toll og avgifter. Kunne tenkt meg å bestille 24 stk som slik jeg forsto var kvantumsrabatt og 24 flasker derifra er jo lik 4 hvis du skal kjøpe det her hjemme. Kunne du bare vært så snill og prøve å forklare en ikke så opplyst (og litt skeptisk) sjel som meg hvordan jeg gjør dette på billigst mulig måte? Takk for svar hvis du gidder. Mvh Janne

 3. Tusen takk for respons:)) Det er den Life Flo Health, Pure Magnesium Oil, 8 oz (237 ml). Men hvis jeg legger 4 flasker i kassa så blir det 196 norske kroner. Hvis jeg da bestiller mange pakker av 4 stk, vil jeg da slippe toll og moms? og bare betale vanlig frakt og den blir vel ikke medberegnet da jeg mener at det er bare vareverdien som skal holde seg under 200 og ikke med frakten?

 4. Liller, dette så farlig godt ut! Elsker snickers, og litt sunnifisert og hjemmelaget snop er jo bare bra 😀 Er ihugga fan av peanøttsmør og lurer det inn i de fleste søtsaker jeg lager nå for tiden 😛

 5. Ja leste den, men skeptisk som jeg er skjønte jeg det ikke helt alikevel. Men da bare et spørsmål til før du skal få slipper mer av mas fra en ukjent. Hvis jeg da velger å bestille de 24, hvordan kan jeg få regnet ut hva tollen blir? jeg forsøkte meg på tollsidene, men der i den kalkulatoren så står jo ikke helsekost oppført.. Ahh, denne jungelen av internetten 😉 Men igjen, takk for hjelpen. Kanskje jeg våger meg på en bestilling 🙂

 6. MMMMM vilket UNDERBART recept:) din blogg är min nya matbesatthet haha

  Om du vill ha ett klassiskt Svenskt recept kan du kolla in min blogg idag:)

  ha en fin 1a advent

  LOVE Maria at inredningsvis – Swedish decor, food, and fashion

 7. Naaaam! Dette skal prøves. Du er utrolig flink og kreativ!! Aner du hvor mange kcal per stk? 😀

Legg gjerne igjen en kommentar! :D