Spagetti med gresskar og avokadosaus

Hei hei! Riktig god  ny uke alle sammen. Har dere hadd en fin helg? Jeg og typen var ute på festligheter Lørdagen for en gangs skyld. Det ble ett par fem drinker og noen drikkeleker. Koselig! Søndagen var jeg naturligvis noe redusert og bodde i sofaen. Hehe.

Idag skal du få oppskriften på Spagetti med “Halloweensaus”. Ja, det er jo Oktober og Halloween snart! 😉 Pastasausen er laget med gresskar og jeg har lurt inn litt avokado. Gresskar er en lavkalori grønnsak som gir deg bla fiber, betakaroten, vitamin-A, B, C og E. Sausen er kremete og man skulle nesten tro at den inneholder både smør og fløte. Retten er perfekt til meatfree Monday siden den er kjøttfri og vegansk. Godt er det i alle fall!

hallowee1

Pasta med halloweensaus

Nok til 1 porsjon:

80-100g Spagetti (eller annen pasta)
150g gresskar
1/2 Avokado
1,5 dl soya melk(eller annen melk)
1/2-1 hvitløksfedd / hel gulløk
1/4 ts salt
1 ts glutenfri soyasaus eller rå kokos aminos (soyafri)
1/4 ts Pepper
annet krydder etter smak
Oliven olje
Valgfritt til garnityr: krutonger, eller gresskarfrø (ristede eller rå)hallowee

Slik lager du retten:

  1. Kok opp pasta i vann med salt og olivenolje. Ønsker du en glutenfri rett kan du bruke glutenfri pasta.
  2. Skjer gresskar i små terninger. Kok mør. Ta av noen ss kokte gresskarterninger til pynt. Mos resten av gresskaret for hand eller med en blender/food prosessor.
  3. Stek opp hvitløk/løken i litt olje. Tilsett salt, pepper og soyasaus.
  4. Finmos avokadoen med en gaffel. Tilsett avokadomos og gresskarmos i stekepannen, eller alle ingrediensene i blender/food prosessoren. Jeg synes det er best å bare mose med en gaffel slik at sausen blir litt klumpete, men det velger du helt selv.
  5. Hell over melken. Bland godt sammen. Synes du sausen blir litt tynn kan du tilsette 1 ss valgfritt mel, feks mandelmel.
  6. Hell av vannet til den kokte pastaen og bland pastaen med gresskarsausen. Pynt med kokt gresskar. Krutonger og gresskarfrø er også godt til.
  7. Server! 😀 Nomnomnom..!

hallowee2

Mmmm.. Perfekt lett og varmende høstmat full av vitaminer og mineraler. Så det ikke godt ut?

Q: Har du smakt pastasaus med gresskar eller avokado før? Så det spennende ut? 🙂Takk for at leser bloggen!


4 thoughts on “Spagetti med gresskar og avokadosaus

  1. Ææh, så spennende! 😀 Har et gresskar klart til uthuling på torsdag, og jeg har planlagt suppe, pure, pannekaker og pai – og nå blir det jammen spaghetti og! Takk for tipset:)

Legg gjerne igjen en kommentar! :D