Sponsorpakke + lær om goji og aloe vera

Hei hå! God Tirsdag! Jeg har fått sponset en pakke med ulike godbiter fra den online helsekostbutikken nu3. Jeg hadde ikke hørt om de før jeg ble kontaktet, så ble faktisk litt overrasket over hvor innholdsrik siden var, og hvor mange ulike produkter de hadde å by på.

1-nu3Produktene jeg valgte var: Aloe vera(ikke avbildet), gojibær, Raw bite barer, en pose mandelmel, en kroppskrubb, nypepulver, buljong pulver og en chai drikke. Du finner alle produktene på nu3.no.

Aloe Vera, flytende: Mild på smak.

Aloe vera er en plante og den brukes i ulike varianter som juice, ekstrakt, gelè, lotion mm. Aloe vera kan brukes på utsiden av kroppen og på innsiden ved at den feks drikkes. Aloe vera har blitt brukt i over 6 tusen år og var pop blandt egypterne. Aloe brukes mot diabetes, asma, hudproblemer, epelepsi, leddsmerter mm. Du kan finne aloe vera i en rekke kremer, after sun-produkter og fuktighetsgivende masker.

Innhold

Aloe vera inneholder mer enn 75 kjente næringsstoffer. Her er noen av godstoffene:

*Mineraler: Magnesium, Sink, Kalsium, Kalium, Jern, Kobber, Krom, Mangan
*Vitaminer: C, E, Betakaroten (provitamin A),Nesten hele gruppen med B-vitaminer (inkludert B12)
*Aminosyrer: 18 forskjellige deriblant 7 av de 8 essensielle, dvs de vi må tilføre via kosten.
*Enzymer: både de som er viktige for kroppens biokjemi og de som er viktige for fordøyelsen, bla. Peroxidase, Aliiase, Catalase, Lipase, Cellulase, Carboxypeptidase, Amylase og Alkaline Phosphatase.
*Sukkerarter: polysakkarider
*Saponiner: såpestoffer med rensende og antiseptiske egenskaper
*Steroider, naturlige plantesterioder: viktige for celleoppbyggingen i kroppen,anti inflammatorisk.
*Lignin: treaktig substans som transportør av andre stoffer i kroppen

Hud

Aloe kan lette forstoppelse,forbedre diabetes,gjøre huden klarere og kan forebygge arr etter operasjoner. Den er oftest brukt på huden og mot/på sår. Jeg bruker for eksempel ofte aloe vera gele på huden etter jeg har solt meg.Visste du at den solbrente huden helbredes ni dager raskere om du bruker aloe vera?

Mange psoriasis pasienter sier de har blitt bedre etter å ha brukt aloe. Noen påstår at kjønnsherpes utbrudd reduseres ved bruk av aloe. Ikke vet jeg,men aloe kan i alle fall forhindre kløe og svie. Gele er også perfekt å bruke på små sår, insektsbitt og tørr hud.

Diabetes og kreft

Forbedringen på diabetespasienter sees ved at aloe vera ekstrakt forbedrer glukose nivåene i blodet(senker blodsukkeret) på type 2 pasienter. Vær obs på at aloe i kombinasjon med andre medisiner kan få blogsukkeret til å synke for mye. Aloe hjelper dessuten på diabetespasienter sin sårhealing,hevelse og smerter.

Nylige studier viser at Aloe vera kan drepe og motvirke kreft pga anti-kreft komponenter i planten. Dette gjelder særlig mot lungekreft. Noen land i Europa,feks Tyskland har godkjent injeksjoner med aloe vera mot kreft svulster. Dette er dog ulovlig i USA. Aloe vera tas oralt,via injeksjoner eller intravenøst.

Flere helseeffekter

Tilhengerne av Aloe vera sier at et daglig inntak av Aloe Vera vil berolige irriterte slimhinner,bedre fordøyelsen og fordøyelsesproblemer,stabilisere pH-verdien i magen,bedre tarmfloraen og tarmen renses,motvirker candida ubalanse(sopp i kroppen) og øker de gode bakteriene, øker næringsopptaket av maten du spiser,forbedre immunforsvaret,hjelpe kroppens opptak av C- og E-vitamin.

Dose

Mange drikker opp til en liter Aloe vera juice uten noen som helst problemer,men alle er forskjellige. Dosen står oftest på flasken. Jeg bruker ca 1 ss. Ikke overskrid anbefalt mengde før du er sikker på at du tåler det. Snakk alltid med lege før du begynner å ta kosttilskudd i tilfelle rottefelle. Man kan få allergiske reaksjoner og plager som feks diarè,så følg med hvordan du responderer på produktet.

Gojibær:  Det første jeg så var at disse bærene var av god kvalitet og store i størrelsen.

Goji bær er et bær som brukes tørket. Den inneholder masse antioxidanter, er uten kunstige tilsettningstoffer og fungerer som adaptogen. Adaptogen tilpasser seg kroppens behov. Et eksempel på adaptogen er rosenrot som du sikkert har hørt om.

IMG_7915

 • er en god kilde til C vitaminer.
 • Har mer betacaroten enn gulrøtter (7380mg mot 2800mg)
 • 19 aminosyrer inkludert alle de 8 essensielle.
 • En god proteinkilde 11 % (mye for et bær).
 • 22 spormineraler inkludert 11 essensielle (blant annet kalium, jern, germanium, selen, kalsium og sink)
 • Innholder vitamin B1, B2, B6 og vitamin E.
 • Carotenet Zeaxanthin for øynene
 • Beta-Sitosterol (antibetennelse, senker kolesterol, god mot impotens)
 • Cyperone (for hjertet og blodtrykket, menssmerter og kreft)
 • Solaentione et sesquiterpenoid (antibakterie/antisopp)
 • Physalin (mot leukemi, hepatitt B og svulster – øker antallet T celler)
 • Betaine (brukes av leveren til å lage choline som roer nervøsitet, styrker hukommelsen, fremmer muskelvekst, beskytter leveren mot for mye fett, beskytter DNA og hjertet)
 • Unike polysakkarider som minner om det som er funnet i urter som Solhatt og medisinske sopper.

Innenfor kinesisk medisin har goji bærene blant annet vært kjent for å kunne gi:

 • mer energi, styrke og utholdenhet
 • bedre evne til å mestre stress
 • bedre humør
 • bedre immunforsvar
 • bedre hukommelse
 • bedre syn
 • bedre fruktbarhet (for både kvinner og menn)
 • økt lyst og vitalitet
 • gunstig for hjertet og blodomløpet

Gojibær kan spises som snacks, trekkes til te, brukes i kaker, syltetøy med mer. Jeg bruker goji oftest som snacks eller te. Vil du lage te tar du bare noen bær i en kopp og heller over kokende vann.

Har du prøvd noen av disse produktene?Takk for at du leser bloggen min! <3


5 thoughts on “Sponsorpakke + lær om goji og aloe vera

 1. Jeg har virkelig fått opp øynene for gojibær den siste tiden! De er supre å ha i youghurt eller kornblandinger, eller bare spise som snacks som de er 🙂
  Det er jo bare en bonus at dette er skikkelig sunne superbær!!
  Aloe Vera har jeg brukt som krem i mange år, men faktisk aldri smakt! Kanskje jeg skal gi det en sjanse? 🙂

 2. Raw bite <3 Synes de er kjempefine mellommåltider 🙂 Og så er de omtrent det eneste sunne og vegetariske du får på Narvesen o.l. 😛

Legg gjerne igjen en kommentar! :D