Oppskrift på både lavkarbo- og allergiker vafler :)

Når man har gått fra frie tøyler og “alt er lov”  på matfronten , til å ikke kunne spise melk, gluten eller egg pga allergi eller intoleranser kan mange tenke at de aldri mer kan nyte vanlig kosemat som vafler. Heldigvis kan du det, du må bare gjøre noen smarte byttehandler. Det samme gjelder de av dere om følger et LCHF eller lavkarbo kosthold.

Ja, det er fortsatt fullt mulig å lage vafler, man må bare være litt kreativ. Idag  får du oppskriften på himmelske lavkarbo og allergivennlige vafler som du kan servere til familie, venner og skeptikere! Hva er vell bedre ennystekte vafler? 🙂

Nydelige vafler uten gluten, melk, sukker og egg.

*1 liter soyamelk
*1 liter melblanding(se over)
*5 ts No egg eller annen substitutt
*4 ts bakepulver
*Søtning etter ønske (feks sukrin, stevia, natreen)
*Noen dråper mandel essens
*1 ts himalayasalt
*1/2 ts kardemomme
*1-2 ts pofiber, xanthan gum eller fiberhusk (bindemiddel)
*200g melkefri margarin, olje eller koskosfett

Bland alt det tørre og spe på med melk og smeltet smør,olje eller annet fett. Bruker du steviadråper kan du godt bruke en med en god smakstilsettning. Steviadråper kan du lese om HER. La røren stå å svelle i minst en time. Stek i vaffeljærn. Smør jærnet etter behov. Stek gyldenbrune vaffler. Server med syltetøy eller annet godt.

Lavkarbo vafler med mandelmel:

*3 dl kremfløte
*5 dl mandelmel (Mandelmel kan du få kjøpt på nettet, i helsekost eller kværne selv.)
*6 egg
*ca 25 gram smør
*1/2 ts kardemomme
*2 ts bakepulver
*1-2 ts pofiber, xanthan gum eller fiberhusk (bindemiddel)
*2 ts sukrin eller 1/2 ts steviapulver

Rør sammen egg og fløte. Tilsett mandelmelet, kardemomme, sukrin og til slutt smeltet smør. Stek i vaffeljærn til de er gyldne. Smør jærnet godt mellom slagene. Smaker aller best nystekte med et glass melk.

Tips: Følger du LCHF-diett må du være ops på at det er mye gram karbohydrat i melk. 100 gr skummetmelk gir 4,6 gr karbohydrater, dvs at et glass med melk (2 dl) gir 9,2 gr.
100 gr lettmelk inneholder 4,7 gr karbohydrater. Det du kan gjøre er å spe kremfløte med iskaldt vann som substitutt. Lurt ikke sant? 😉

Tips:
*Har du lyst på sjokoladevafler kan du tilsette 2 ts kakao til røren. Da får du sjokoladebrune vafler. 😉
*Tilsett skallet av en appelsin eller sitron for en fresh sitrussmak. Du kan også tilsette litt juice om røren er tykk.
*Tilsett revet eple eller gulrot i røra.
*Du kan også tilsette hakkede nøtter eller blåbær -bare fantasien setter grenser.

Hærlighetene smaker nydelig med:
*Lune blåbær blandet med natreen
*Pisket krem med natreen
*Hjemmelaget vegansk eller lavkarbo is
*Jordbærsyltetøy av rørte frossene jordbær og natreen
*Hvitost eller brunost
*Hjemmelaget sunn nugatti.

 Q: Er du glad i vafler?  Hva er favoritt pålegget?

Masse nye Iherb produkter i hus! :D

Hei og riktig god ukestart!

Jeg trodde jeg var ferdig med å motta mine Iherb-bestillinger, men vips så kom flere hentelapper i postkassen. Vell, jeg klager ikke! 😀 Idag har jeg 7 nye Iherb produkter å dele med dere. Aminosyrer, steviaprodukter med mer. Ønsker du å bestille noe fra Iherb råder jeg deg til å ta en titt på Iherb Guiden for å lære mer. Er du ny kunde kan du bruke rabattkode JEM146 for å spare $dollar. Nå over til godsakene!

1. L-taurine: Har tenkt på å teste denne aminosyren lenge, men har liksom aldri kommet så langt før nå. L-Taurine eller Taurin brukes til trening og sporternæring. Den utfører flere nyttige funksjoner, og kan opptre på en måte som ligner på kreatin i at den utvider cellene ved å hjelpe muskelen til å holde mer vann, og dermed øke celle volum. Den ekstra fordelen for kroppsbyggere er at disse utvides muskelceller boost hydrering og stimulere til økt proteinsyntese som gir en forbedret muskel fylde. Den er med på å øke opptakene av næringstoffer og har en god effekt på opptakene av proteiner i muskelen . Den finnest i hjertet i store mengder og bygger / styker det . Ta taurin 30 min før trening og rett etter for å øke effekten av treningen.
Taurin har vist seg å ha god effekt på blant annet mental helse og kolesterol verdier mm. Taurin brukes også i morsmelk erstattning . Finnes naturlig i små mengder i rødt kjøtt og noen bær typer . L-Taurine pulveret finner du  HER.
2.BCAA: BCAA er en forkortelse for “branced chain amino acids”. BCAA består av de tre aminosyrene leucin,isoleucin og valin. Et høyt nivå av BCAA under trening sparer musklene for nedbryting og vil kunne føre til høyere nivå av testosteron etter trening. Melkesyrenivået i muskulaturen etter trening er lavere for de som tar BCAA før trening og innholdet i blodet av veksthormon var høyere. Alt dette er gunstig mht trening. Disse pillene har kej kjøpt 4 ganger før og de inneholder ikke ting jeg er allergisk mot. Du finner de HER.
3.CoQ10:

Q10 eller Ubiqinon, som det også heter, er et såkalt ko-enzym, som er et naturlig  stoff som vi normalt får tilført gjennom kosten. Det er det stoffet som sørger for at våre celler kan produsere energi.
Q10 nivået i kroppen avtar med alderen og derfor er det fordelmessig å ta tilskudd av Q10 om man er over 40. Er du under 30 er det ikke en nødvendighet. Det kan være en god idé å ta et tilskudd dersom man er stresset eller belaster kroppen med hard fysisk trening eller hardt fysisk arbeid.

En overlege på Rikshospitalets hjerteavdeling ga Q10 til sine pasienter med stor suksess. Mange eldre som hadde vært plaget av tannkjøttproblemer, fikk sunt tannkjøtt igjen. Sportsfolk kunne måle at deres presentasjoner økte.
Virkningen er forskjellig fra person til person, fordi stoffet går inn og korrigerer i de cellene hvor nivået har vært lavt. Tilskudd av Q10 kan skaffe kroppens celler, medregnet skjelett-,  muskel- og hjerte celler mer energi. Mangel på Q10 gjør at vi føler oss trette, og kan gjøre oss mer disponible for hjerte sykdom og infeksjoner. Mange som lider av ME kan merke nedgang i symptomer og bedret konsentrasjon ved å ta q10.

Kom i form  lazy-style med Q10?

Normalt kan man kun forbedre kondisjon ved å trene, men det viser seg nå at Q10 gir samme forbedring som utallige treningstimer.
En forskningsgruppe ved universitetet i Bruxelles valgte ut 6 unge menn som var i høvelig god fysisk form, men som ikke trente. De hadde alle normalt blodtrykk for deres alder.
Hver dag fikk de 2 stk 30 mg kapsler med Q10. Etter 4 uker målte man kondisjonen og det viste seg at hjertets samlede effektivitet hadde økt med gjennomsnittlig 35%. Forsøket ble foretatt i 4 uker til, men resultatet endret seg ikke.
De belgiske forskerne og andre Q10 eksperter anbefaler derfor et tilskudd av Q10 til alle som ikke trener regelmessig, men også folk som trimmer daglig vil ha en stor fordel av stoffet. Disse q10-pillene finner du  HER.
4.Beano: Mat-ensymer som stopper gassdannelse. Man tar en pille før man spiser kål, bønner, brokkoli, løk, gulrot, soya produkter, fullkornsprodukter og andre matvarer som kan gi gass. Har ikke prøvd de her før, men jeg og roomien skal prøve de ut. Beano finner du  HER.
5.Steviadråper: Steviadråper kan du lese alt om HER. Den smaken jeg kjøpte denne gang var engelsk tofee. Den finner du  HER.
6.Hyaluronic acid: Denne har jeg kjøpt sikkert 6 ganger før. Inneholder også collagen 2. Bra for ledd, hud og hår. HER.
7.Nu stevia: Stevia ekstrakt. Denne har jeg kjøpt 5 ganger før. Det er et ikke-bittert steviapulver med null kalorier. Den er veldig konsentrert og de opplyser at 1/64 ts er en porsjon. Jeg for min del elsker det søte og bruker opp en slik boks på under en uke. Jeg tror jeg faktisk skal ta å bestille meg en ny boks eller to. Brukes fort opp av søtmonser som undertegnede! Det sunne søtningsmiddelet finner du HER.

Q: Har du prøvd noen av disse produktene?

Nye Iherb pakker. Lær om den sunne Aloe veraen!

Hei hei. I går fikk jeg hele 3 blytunge pakker fra Iherb levert på døra. De inneholdt bla 5 store flasker med aloe vera gelè. Ok, jeg skal være den første å innrømme at å kjøpe hele 5 flasker var kansje å ta litt hardt i, men jeg trodde ikke de skulle være så store. En flakse er faktisk ca en liter. Jeg fant ut at jeg skulle benytte meg av den billige frakten på tunge pakker (tilbudet varer ut september.) Jaja. Aloe vera kan brukes til så mangt!

Aloe vera er en plante og den brukes i ulike varianter som juice, ekstrakt, gelè, lotion mm. Aloe vera kan brukes på utsiden av kroppen og på innsiden ved at den feks drikkes. Aloe vera har blitt brukt i over 6 tusen år og var pop blandt egypterne. Aloe brukes mot diabetes, asma, hudproblemer, epelepsi, leddsmerter mm. Du kan finne aloe vera i en rekke kremer, after sun-produkter og fuktighetsgivende masker.

Innhold

Aloe vera inneholder mer enn 75 kjente næringsstoffer. Her er noen av godstoffene:

*Mineraler: Magnesium, Sink, Kalsium, Kalium, Jern, Kobber, Krom, Mangan
*Vitaminer: C, E, Betakaroten (provitamin A),Nesten hele gruppen med B-vitaminer (inkludert B12)
*Aminosyrer: 18 forskjellige deriblant 7 av de 8 essensielle, dvs de vi må tilføre via kosten.
*Enzymer: både de som er viktige for kroppens biokjemi og de som er viktige for fordøyelsen, bla. Peroxidase, Aliiase, Catalase, Lipase, Cellulase, Carboxypeptidase, Amylase og Alkaline Phosphatase.
*Sukkerarter: polysakkarider
*Saponiner: såpestoffer med rensende og antiseptiske egenskaper
*Steroider, naturlige plantesterioder: viktige for celleoppbyggingen i kroppen,anti inflammatorisk.
*Lignin: treaktig substans som transportør av andre stoffer i kroppen

Hud

Aloe kan lette forstoppelse,forbedre diabetes,gjøre huden klarere og kan forebygge arr etter operasjoner. Den er oftest brukt på huden og mot/på sår. Jeg bruker for eksempel ofte aloe vera gele på huden etter jeg har solt meg.Visste du at den solbrente huden helbredes ni dager raskere om du bruker aloe vera?

Mange psoriasis pasienter sier de har blitt bedre etter å ha brukt aloe. Noen påstår at kjønnsherpes utbrudd reduseres ved bruk av aloe. Ikke vet jeg,men aloe kan i alle fall forhindre kløe og svie. Gele er også perfekt å bruke på små sår, insektsbitt og tørr hud.

Diabetes og kreft

Forbedringen på diabetespasienter sees ved at aloe vera ekstrakt forbedrer glukose nivåene i blodet(senker blodsukkeret) på type 2 pasienter. Vær obs på at aloe i kombinasjon med andre medisiner kan få blogsukkeret til å synke for mye. Aloe hjelper dessuten på diabetespasienter sin sårhealing,hevelse og smerter.

Nylige studier viser at Aloe vera kan drepe og motvirke kreft pga anti-kreft komponenter i planten. Dette gjelder særlig mot lungekreft. Noen land i Europa,feks Tyskland har godkjent injeksjoner med aloe vera mot kreft svulster. Dette er dog ulovlig i USA. Aloe vera tas oralt,via injeksjoner eller intravenøst.

Flere helseeffekter

Tilhengerne av Aloe vera sier at et daglig inntak av Aloe Vera vil berolige irriterte slimhinner,bedre fordøyelsen og fordøyelsesproblemer,stabilisere pH-verdien i magen,bedre tarmfloraen og tarmen renses,motvirker candida ubalanse(sopp i kroppen) og øker de gode bakteriene, øker næringsopptaket av maten du spiser,forbedre immunforsvaret,hjelpe kroppens opptak av C- og E-vitamin.

Dose

Mange drikker opp til en liter Aloe vera juice uten noen som helst problemer,men husk at ekstrakt og konsentrat er konsentrert og dermed sterkere. Dosen står oftest på fasken. Ikke overskrid anbefalt mengde. Snakk alltid med lege før du begynner å ta kosttilskudd i tilfelle rottefelle. Man kan få allergiske reaksjoner og plager som feks diarè,så følg med hvordan du responderer på produktet.

Meg og Aloe vera

Jeg har tidligere brukt Pureplanets Aloe vera konsentrat. Det er min andre konsentratflaske. Jeg har også brukt en annen type fra Now foods,så den må jeg bruke opp først. Sistnevnte har en dose på 1/8 ts,mens den nye har en dose på 1/2 ts. Det virker derfor som den fra Now foods er noe sterkere/mer konsentrert. Pureplanet sin er mer kjent her i Norge,har et lekkert design og er ofte utsolgt. Jeg går ut ifra at den smaker som den andre flasken. Smaken er meget sterk og bør ikke drikkes uten å blande den ut i feks vann først. Pureplanets konsentrat finner du HER. Jeg kommer til å fortsette å bruke Aloe vera gelè på huden når jeg føler behov, same trikke denne gelèen i ny og ne. Gelèen hadde litt puddingkonsistens og var blank. Smaken var ikke noe god, så dette blir noe jeg blander i smooties eller grøt.

Ønsker du å bestille fra Iherb er det greit å lese Iherb guiden først. Bruk rabattkode JEM146 og få $5 i rabatt ved din 1.bestilling. Som sagt lønner det seg virkelig å bestille tungt nå siden DHL-frakten er billig nå. I tilegg får du pakken på døra, og det er jo ikke å forakte? 😉

Q: Bruker du noen form for Aloe Vera? bloglovin

Oppskrift på 4 allergivennlige pizzabunner

Jeg fikk et leserspørsmål om jeg hadde oppskrift på allergivennlig pizzabunn.  Om man er allergisk mot “alt” kan det være en liten utfordring å lage selv de enkleste middagsretter. Å lage pizza uten egg, melk, gluten og hvetemel er faktisk mulig.

Man kan få kjøpt glutenfrie pizzabunner om man er heldig å ha en butikk med meget godt utvalg. Det finens også glutenfrie melmikser. Greia med de er at de som oftest er ett seigt mareritt å tygge seg gjennom eller så har de en kjekstørr bunn. Jeg har prøvd litt av hvert, til og med bunn av malte nøtter. Den var mektig gitt!

Under får du mine favorittoppskrifter på ulike typer pizzabunner. De er alle laget på glutenfritt mel. Noen er med, og noen er uten gjær. Jeg har linket til hvor du kan få tak i de fleste produktene. Ps. Har du ingen allergier eller intoleranser er det ingen vits i å lage allergivennlig. HER finner du 3 vanlige pizzabunnoppskrifter.Da var det vell bare å begynne på begynnelsen!

1. Myk pizzabunn med sprø kant.
1 stor eller to mindre pizzabunner.

Denne bunnen har en deilig konsistens. Alle ingrediensene jobber sammen for å lage en god smak og perfekt tekstur. Bunnen blir smått gylden og sprø på kantene, og mykere i midten. Den blir ikke for tynn eller for tykk. Det er lett å holde et stykke i handa og gommle i vei. Pizzadeigen for de som liker å spise med hennene.

1. Smør to mindre(ca 30 cm i diameter) eller en stor langpanne med olje, og dryss glutenfritt mel over.
2.Finn fram en stor bolle og bland disse tørre ingrediensene:

*220 g tapioca mel (malte røtter fra cassavaplanten)
*110 g sorghum mel
*60 g Brunris mel
*60 g millet mel
*3 ts glutenfritt bakepulver
*2 ts xanthan gum (info)
*1 ts salt
*3 ss lyst brunsukker

3.Sett bollen til side og bland ut gjæren:

*2-3 dl lunkent vann
*1 ts lyst brunsukker
*1 pakke fersk gjær

4.Oppløs brunsukkeret i vannet og tilsett gjæren. Rør og tilsett det tørre.
Bland deretter inn:

*1/2 dl olivenolje
* egg substitutt for 2 egg
*1/4 ts mild ris eddik

5. Rør deigen til den er myk og fin. Husk, dette er en pizza deig, ikke en brøddeig, så den skal ikke være før tykk. Del deigen i to,gjerne med en slikkepott, og få de i hver sin smurte pizzaform. Bruk våte hender til å dytte pizzadeigen på plass i formen. La kanten gå litt opp. Du må nok fukte hendene underveis. Ta deg god tid slik at bunnen blir like tynn overallt. La pizzaen heve på en varm og trivelig plass i ca et kvarter.

5. Forvarm ovnen til 200 grader.

Sett inn pizzaen eller de to mindre bunnene. Om du har to former bruker du to rister og bytter om på de halvveis. Forstek bunnen i ti min til den er gylden og ta bunnen(ne) ut.

6.Pensle pizzabunnen med extra virgin olive oil og strø over med salt og fersk hvitløk om du vil ha det. Ha på fyllet og stek i ytterligere 20 min.

De ulike meltypene gir en balansert næringsinnhold og smak. Sukkeret og oljen gir en mer fyldig smak til den glutenfrie deigen. Å sløyfe de vil gå ut over smak og tekstur,så det er på eget ansvar 😉

2. Kikertbunn uten gjær (oppskrift på kikertlompe finner du her)
Gir 1 bunn.

Inspirert at kikertlompene kommer her en pizzabunn med samme hovedingrediens. Kikertemel har en aromatisk, litt nøtteaktig smak.  Fordi kikertmel er laget på kikerter og ikke korn er karbohydratinnholdet litt lavere . Kikertemelet har et proteininnhold på over 20%. Dette er oppskriften for de som synes det enkle er det beste.

*110 g kikertmel
*1,5 vann eller soyamelk
*2 ss + 1 ss olivenolje
*1 ss urtekrydder (Feks Provance krydder)
*1 ts salt
*litt pepper

1. Bland kikertmelet med salt og rør til en klumpefri røre. Sett til side i 2-4 timer. Ta av skummet på toppen av røren etterpå. Rør inn 2 ss oliven olje, urter og pepper.

2. Forvarm ovnen til 25o grader. Varm opp en rund jernpanne eller en ildfast form i ovenen i ca 10 min. Dekk bunnen på formen med 1 ss olivenolje.
3. Hell røren gjevnt over til den får den tykkelsen du ønsker.
4.Stek på 20-25 min etter hvor tykk bunnen er.
Når pizzaen er gjennomstekt og har fått en gylden farge kan du ta den ut av ovnen.  Ta på fyllet.
5.Sett ovnen på full peising og sett inn pizzaen. Stek i 2-3 min eller til osten begynner å bli brun. Server varm.

3. Fiberrik risbunn uten gjær
Gir 1 bunn.

Glad i ris? Denne bunnen er lagd på brun og hvit ris. Ris kli og linfrøgir mettende fiber. Linfrøene gir også omega 3.

*110 g brunt rismel
*60 g + 3 ss søtt rismel
*50 g ris kli
*2 ss finmalte linfrø
*1 ts natron
*3/4 ts bakepulver
*1/2 ts salt
*1,5 til 2 dl varmt vann
*1/2 ts lønnesirup (info)
*kokos olje, eller annen olje for å smøre bakepapiret

1.Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle(mel typene, linfrø, natron,bakepulver og salt).
2.Finn fram en annen bolle og bland varmt vann med sirup. Tilsett til de tørre ingrediensene. Bland til du kan lage en ball av deigen. Tilsett eksta vann om det trengs.
3.Smør bakepapiret med olje. Form deigen til en runding og press utover til en bunn. Prikk med en gaffel.
4.Stek på  165 i 17-20 min.
5.Tilsett pizzafyllet og fortsett stekingen på 175 grader til pizzaen er gjennomstekt.

4. Havregrynsbunn med det lille ekstra

Du sverger kansje til havregrynsgrøten din, men hva med å prøve å lage pizzabunn av grynene? Denne bunnen har ekstra smakstilsettninger. Perfekt for deg som liker det lille ekstra.

*220 g havremel (glutenfrie havregryn som er malt til mel)
*40 g oliven olje
*3 ts salt
*1 ss malte linfrø
*1 ss tomat puree eller tomatsaus
*1/2 ss flytende aminosyrer(soyasaus alternativ)
*1-2 ts lønnesirup (info)
*en klype hver av spisskummen, dill,  pepper og rosmarin
*kokos olje, eller annen olje for å smøre bakepapiret

Bland alle ingrediensene godt til en klumpri røre. Dekk en langpanne med bakepapir og smør godt. Stek på  170 grader i ca 20 min.

Alle pizzaene er aller best nystekt med ditt favorittfyll. Jeg anbefaler å strø_masse_  næringsgjær på før steking. Du kan også bruke det i deigen for ekstra smak. Ha gjerne på raw allergivennlig macadamia dressing. Nam nam.

Q: Hva er det beste du vet på pizzaen?

Supermaten Hamp: info og ulike varianter

Hamp, eller hemp som jeg alltid kaller det, er blitt kalt ”moren til all mat”. Planten har blitt brukt over hele verden i tusenvis av år. Hemp har en masse helsefordeler og kan spises på mange ulike måter og i mange ulike former.

Her er litt mer info om mathemp:

*Sett veldig enkelt kan man dele opp inneholdet i 3 deler: 1/3 fett, 1/3 protein og 1/3 fiber.
*Produseres uten sprøytemidler.
*Mathemp inneholder ikke THC, som er det hallusine stoffet i cannabis. Mathamp mathemp ingen narkotisk effekt.
* lettfordøyelig. Hele 97% fordøyes,dvs høy biotilgjengelighet.
*inneholder alle de 20 aminosyrene som kroppen bruker, inkludert de åtte de essensielle aminosyrene kroppen ikke kan lage selv. Bra alternativ om du vil unngå soya og animalsk protein.
* inneholder frøene de sunne essensielle fettsyrene som senker kolestrolet og forebygger hjertesykdommer.
*Bra mht slanking fordi de gir en god metthetsfølelse pga høyt fiberinnhold.
*Har en ideell balanse mellom omega 3,6 og 9.
*Inneholder GLA (gammalinolensyre) som er nødvendig for at huden skal danne cellemembraner.
*Kan hjelpe folk som lider av overvekt(pga blodsukker), depresjoner, høyt kolesterol og blodtrykk, utmattelse og forstoppelse.
* I tilegg får du B1, B2, kalium, kalsium,jern, sink og kobber.
*Smaker litt nøttete med en jordaktig undertone.
*Hemp er trygt å brukes av dem som ikke tåler nøtter, gluten, laktose og sukker. Allergivennlig!

 

Mathemp får du i mange former:

*Hempfrø: Hempfrø består av 27% oppløselig fiber og 3% uoppløselig fiber. Hempfrø har en nøttete smak og gir en kremet tekstur når de tygges. De er veldig dekorative og gjør seg over salater, yoghurt, frokostblanding eller bare som snacks. Du kan tilsette frøene til bakverk slik som du gjør med linfrø. To ss hempfrø gir bare 90 kalorier, 2 gram fiber, 5 gram protein og 883 mg omega-3. Hempfrø kan gjøpes hele og avskallede. De avskallede kan ikke spires.
Når hampfrøene blir avskallet blir smaken mye mildere enn hampfrø med skall. I tillegg blir den nøtteaktige smaken mer fremtredende. Hampfrø uten skall har et høyere innhold av proteiner og fett enn hampfrø med skall. Ved å fjerne skallet blir innholdet av karbohydrater og fiber redusert i frøene.

*Hempfrømel: Melet er lagd ved at hempfrø males fint. Malte hempfrø, eller hemp meal, kan brukes i smooties, over yoghurt, i grøt eller bakevarer. Det er en flott måte for å få i seg både omega-3 og protein på en kamuflert måte. Melet har en mild nøtteaktig smak. Du kan blande en del av ditt vanlige mel med hempmel. Feks dette. 4 ss mel gir deg 14 gram fiber og 11 gram protein. Hempmel er ca det samme som hemp proteinpulver, men sistnevnte kan i tilegg inneholde hemp protein konsentrat.

*Hemp protein pulver: Kan inneholde hemp protein konsentrat. Malte hampfrø hvor fettet er presset ut. Pulveret inneholder ca 40% av lettfordøyelig protein samt mange andre fine næringsstoffer som vitaminer, mineraler, antioksidanter, ensymer m.m. Fås uten eller med smak (se hempshakes) Proteinpulver av animalsk opprinnelse vil  gjøre kroppen “sur”, men hemp er vegetarisk, basedannene og derfor mer gunstig for kroppen. Les mer om ph-balanse HER.

*Smør av hempfrø: Som nøttesmør er malte nøtter er hempsmør malte hempfrø. Dette gir et faktisk et grønt smør. 2 ss hempsmør gir deg 2,5 g omega-3. Hemp er derfor lurt å bruke om du ikke spiser mye fet fisk. Du får også hele 9 gram proteiner. Hempsmøret gjør seg på pasta og i pesto,men også i havregrøten. Kjempesunt!

*Hempfrøolje: Dette er olje som er presset ut fra hempfrøet. Oljen er perfekt å bruke i oljedressinger over salat eller pasta. En ss olje gir 120 kalorier og hele 2,5 gram omega-3. Oljen bør ikke varmes opp for å bevare fettsyrene best mulig.

*Hemp Po fiber: Inneholder hemp protein og fiber pulver. Brukes som fibertilskudd.

*Hempshakes: Ferdiglagde shakes ala vanlig proteinpulver med smak eller andre tilsettninger. Fås bla  i sjokolade, granateple/bær, Chai, vanilla spice og  spiret linfrø og maca . Enkelt og greit.

*Hempmelk: En proteinrik melk som er et fint alternativ til veganere eller de som ikke tåler melkeprotein eller laktose. Hempmelk lager du selv på 123: Ta 5 store ss avskallede hempfrø, 3-4 dl vann søt til med stevia, lønnesirup, essenser, tørket frukt (feks rosiner,dadler), frukt (feks banan) eller bær. Blend i 2-3 minutter.
Ønsker du en tykkere melk tilsetter du mindre vann og motsatt.

Med så mange helsefordeler og måter å få det i seg så er det vell bare å sette i gang? Klikk HER for å komme til alle hempproduktene Iherb har å by på.

Q: Har du smakt noen hempprodukter?