Bakte proteinbarer uten proteinpulver – med rosiner og nøtter – Glutenfri og sukkerfri

Hei hopp! I dag kan jeg friste med bakte barer uten korn og hvitt sukker! soyabar

De glutenfrie meltypene jeg har brukt er i seg selv er lavkarbo. Jeg har tilsatt rosiner for sødme, smak og variasjon i teksturen til baren. Du kan bruke andre typer tørket frukt etter smak, feks tranebær. Jeg har brukt honning som søtning, men du kan bruke fibersirup for å gjøre barene enda mer lavkarbo eller diabetesvennlig om du har behov for det. Det gir også en ekstra digg konsistens. Egg, nøtter og soyamel gir deg et spekter av aminosyrer (proteiner). ♡

Bakte proteinbarer
150g soyamel
150g fint mandelmel
15g olivenolje eller emeltet kokosolje
2g bakepulver
2g salt
1 ss honning, fibersirup eller lønnesirup
1 ts(2g) kanel
2 egg
1 ss rom eller vanilje ekstrakt
25g rosiner
25g nøtter (mandler, valnøtter)

Slik lager du barene:

Bland alt det tørre i en bolle. soyabar1
Bland inn olje,honning/sirup,pisket egg og rom/vanilje.
Tilsett hakkede nøtter og rosiner.soyabar2
Legg deigen på bakepapir eller plastfolie. Legg bakepapir eller folie over deigen også, og kjevle ut.soyabar3 Ha deigen i en form for å få kantene jevne. Du kan evt skjære av kantene i neste steg.soyabar4 Ta av bakepapir eller folie. Skjær barer med en kniv i 12 like deler.soyabar5
Fordel på en smurt eller bakepapirkledd stekaplate. Stek i 15 minutter på 180 grader.soyabar6

Avkjøl og nyt. Håper det smaker!

Helt naturlige energibarer med kun 3 ingredienser

Hei hei! I dag skal dere få en super-enkel oppskrift på energi barer med få ingredienser. Godbitene inneholder kun svisker, valnøtter og mandler. Barene gir langvarig energi, masse fiber, fettsyrer, vitaminer og mineraler.

valnøttsviske

Litt om helsefordelene med å gommle på disse godbitene:

Mandlene og valnøttene gir et spekter av næringsstoffer som enumettet fett og omega-3, proteiner, magnesium, kalium, mangan, kobber, antioksidantene vitamin E og selen, og kalsium.

Svisker er rett og slett tørkede plommer. De har en søt og dyp smak, med klebrig konsistens. Svisker er rik på antioksidanter, som fenoler. Svisker inneholder også mye løselig fiber, som stabiliserer blodsukkeret. Svisker har blitt brukt mot forstoppelse i lange tider. Sviskene inneholder også vitamin C og K, og betakaroten.

Raw energibarer med svisker, mandler og valnøtter

Du trenger:
200g valnøtter
80g mandler
200g svisker

Slik lager du energibarene :

Rist valnøttene i ovnen i 15 minutter på 170 grader. Dette fremmer smaken. Ønsker du å lage raw food barer kan du hoppe over dette steget.
valnøttsviske1
Knus valnøttene i en food prosessor eller blender til ønsket størrelse (grovhakket eller finhakket).
valnøttsviske2

Ta ut valnøttene og gjør det samme med mandlene. Jeg grovkværner valnøttene og finmaler mandlene.

valnøttsviske3 Tilsett sviskene til manndlene. valnøttsviske4

Kjør i en food prosessor til du får en masse som klumper seg sammen.valnøttsviske5 Bland deretter inn valnøttene. Du kan godt bruke hendene. Dekk en form med bakepapir og trykk massen ned i formen.valnøttsviske7

Avkjøl i 1-2 timer i kjøleskapet før du skjærer i barer eller biter. Bitene kan vendes i kakao, peanøttmel eller revet kokos. Oppbevar i kjøleskapet, eller i fryseren for lengst holdbarhet.

valnøttsviske8

Barene er perfekte som en sunn snack, til mellommåltid, før og etter trening, eller på tur. 🙂 Håper det smaker! Ha en super dag! :*

Er du glad i svisker? Så energibitene gode ut?

Iherb tips: God Lavkarbo proteinbar

Hei hei! For en liten stund siden skrev jeg om de populære Questbarene. De er veldig gode og sunne, men det betyr ikke at de er de eneste bra barene der ute. Idag skal jeg tipse dere om CarbRite diett barer. De kommer i mange forskjellige smaker. Se utvalget HER. Et sunnere valg enn mange andre barer (og sjokolader) som er fulle av fett og sukker. Idag skal jeg tipse om en god bar i smaken S’mores. carbrite smores2CarbRite Barene er:

 • Glutenfri
 • En bar gir ca 200 kalorier.
 • Proteinrik (19-21g protein)
 • Proteiner fra bla soya protein isolat og whey protein isolat
 • Kun 2.5g aktive karbohydrater og 4g fett
 • Ingen kustig søtning, så perfekt for deg som unngår dette
 • Sukkerfri
 • Ikke noe transfett
 • Veldig god smak
 • Ingen konserveringsmiddel
 • Høvelig kort ingrediensliste
 • 12 barer koster ca 120 kr på Iherb. Ca 10 kr baren altså.
 • Spar opp til $10 ved å bruke rabattkode JEM146 ved din 1. bestilling. Les alt du trenger å vite om bestilling her.

carbrite smores

S’more barene smaker veldig som sjokoladen Milky way, samt litt Twix og smores. Smores er marshmellows grillet mellom to grahamkjeks. Deilig konsistens med varig sjokoladesmak. Ingen rare kjemiske ettersmaker. Veldig god! jeg synes disse barene smaker bedre enn Atkinsbarene, så bruker du de kan du trygt prøve ut denne typen. De kommer som sagt i mange gode smaker. Andre smaker jeg har prøvd er Sjokolade mint (smaker after eight) og Blueberry Cheesecake.  NomNomNom 😀 Kjempe kjekt å ha liggende hjemme, i veska eller treningsbaggen om du får lyst på noe godt eller er småsulten.

Q: Prøvd denne typen bar før? Fristet?Takk for at leser bloggen!