Raw vaniljeis av cashewnøtter

Hei hei! Har dere hadd en fin helg så langt? Jeg våknet klokken 6 av et vidunderlig måke-orkester utenfor soveromsvinduet og sto like godt opp. Litt trøtt, men endelig er det litt stabilt sommervær her oppe i nord. Jeg lever fortsatt livets late dager hos mormor i Vesterålen. Godt å slikke sol i hagen. Med varme og sol kommer også suget etter kjølige kremete iskuler. Idag skal dere få oppskriften på hjemmelaget raw vegansk cashew is. Den inneholder bare 4 ingredienser, er uten egg, melk/laktose, sukker, gluten og diverse konserveringsmiddel.

Cashewnøtter er hovedingrediensen i denne isen. Cashewnøtten er lavere i fett enn de fleste nøtter, og 65 prosent av dette fettet er umettede fettsyrer. Av dette er 90 prosent oljesyre, et hjertesunt fett som også finnes i olivenolje. Karbohydratene gir sunn energi til hjernen og muskler. Den inneholder også litt proteiner, mye magnesium, som stimulerer nervene, samt kobber, sink, jern og biotin.

Raw food Cashew is

2,5 dl rå cashewnøtter
0,6 dl vann, rå melk eller kokosmelk
3 ss lønnesirup, agave eller manuka
ca 2 ts vanilje essens eller ekstraktcashewis

Bløtlegg de rå cashewnøttene i ca 2-3 timer. Hell a bløtleggingsvannet og skyll nøttene. Blend nøttene til en glatt krem i blender med de øvrige ingrediensene. Hell røren over i en boks eller ismaskin. Sett boksen i fryseren i ca 4 timer. Rør gjerne underveis for å forhindre iskrystaller. Spis isen som den er, med kjeks eller bær.  Lyst å variere vaniljeisen med andre smaker? HER får du 17 knallgode tips. Ønsker deg en fortsatt fin helg! <3

Q: Spiser du mye is i varmen? Prøvd nøtteis før?

Takk for at leser bloggen!