Sukkerfri solsinnsparfait til dessert?

Hei hei! La solen slippe inn i hjemmet med denne nydelige parfaiten! Her finner du hjemmelaget sukkerfri eggekrem, appelsin og “noko attåt”. En digg dessert som både gir god stemning, og vitaminer og mineraler 😀

Solskinns parfait – Nok til 4 porsjoner:
6 eggeplommer
10-15 g sukin
2 ss stivelse (maisenna, evt potetmel, tapioca osv).
1 ts vanilje ekstrakt
4 dl valgfri melk
2 ss smør
3 ss appelsinlikør (Cointreau)
2 appelsiner
1 appelsinskall
Pynt: revet sjokolade

Pisk eggeplommene med sukrin. Tilsett vanilje og stivelse. Kok opp melken i en kasserolle og hell den i en tynn stråle ned i eggene mens du pisker konstant. Hell egg-og melkeblandingen tilbake i kaserollen og rør konstant på lav varme. Ta av varmen or rør inn smør, appelsin likør(kan sløyfes om du lager til barn) og appelsinskall.

Skjær fileter, eller kutt kuber av to appelsiner. Legg appelsinen i bunnen av dessertglassene, Hell over eggekremen og oppbevar i kjøleskapet i minst 1-2 timer. Før servering topper du med pisket kremfløte (eller vegansk piskbar krem), sjokolade og revet appelsinskall.

Håper det smaker!

Ønsker deg en fortsatt god helg. Lag deg en kjempefin dag i dag! <3

Sunn dessertomelett med frukt og bær 1-2-3

Hei hei! Tusen takk for at du tok turen innom. Jeg har vært så opptatt i det siste, så bloggen har vært ekstremt nedprioritert. Nå er jeg ferdig med en eksamen som har hengt over meg, og kjenner meg mye mindre stresset! Så, tusen takk for at akkurat du tar deg tiden til å titte innom. Det setter jeg pris på! Jeg har fått masse Iherb-pakker også, så det blir mange fine tips og produktanmeldelser fremover.

I dag skal dere få oppskriften på enkel “dessertomelett”. Konsistensen er litt puddingaktig, og smaken søt og eggete. Litt som en vaniljepudding. Den er god både varm og kald, og kan varieres etter smak. Mye bedre enn vanlig omelett synes nå jeg,men så elsker jo jeg desserter! Jeg synes den er fin som en lett frokost, sammen med annen mat på et koltbord, som mellommåltid eller når man har lyst på noe sunt og godt. Jeg elsker jo hverdags desserten, og denne er så sunn at den kan nytes hver eneste dag omså. Dessertomeletten inneholder masse proteiner, og også vitaminer og mineraler. Viktigst av alt: det smaker godt! 🙂

Dessertomelett
Du trenger:
3 egg
90-100g sukrin
2 ss valgfritt lyst mel
1 dl yoghurt naturell
1/2 dl melk eller fløte
litt vanilje essens
smør eller kokosolje til pannen
Frukt og bær etter lyst, ønske og smak
sukrinmelis eller kakao til pynt

Slik lager du godbiten:
Forvarm ovnen til 170 grader.
Smør formen og skjær opp fruten du vil bruke. Jeg ha brukt jordbær, epler og frossne blåbær.

Andre gode ting å tilsette for variasjon er banan, pære, alle typer bær, sjokoladebiter og cottage cheese. Et dryss kanel gjør også susen.

Pisk eggene sammen med sukrin, mel, yoghurt, melk eller fløte og vanilje essens.

Hell forsiktig over i formen.
Stek i ca 30 minutter.

Sikt over sukrinmelis eller kakao før servering. Spis som den er, eller sammen med is.

Håper det smaker! 🙂
Følg meg gjerne på Instagram @lovelyliller <3

Voksen panna cotta med klementin og sitruslikør

Hei hei! Håper dere alle har det flott så langt i advent. I går kom jeg hjem til mamma og mormor på Andenes. Et tettsted i Vesterålen der jeg har tilbragt halve oppveksten min. Det var så koselig og godt å komme hjem. <3

Jeg har prøvd å gjøre en innsats for å ta meg en tur hjem oftere. Jeg synes 1-2 ganger i året blir for lite når jeg kun er en 25 minutters flytur unna. Folk sier ofte at de ikke har tid. Ikke tid nok til ting de kanskje har lyst til eller burde gjort. Jeg synes det er best å si at det ikke er en prioritet. Da tar man på en måte tilbake tiden, slik at man selv disponerer den, enn å klage over at man ikke har nok av den.

Uansett, over til dagens dessert! I dag kan jeg friste deg med en kremet panna cotta med to slags sitruslikører og karamelliserte klementiner. Dette er en dessert som passer for voksne på grunn av likør-smaken og alkohol innholdet. Perfekt som avslutting på et julemåltid.

Panna cottaen er laget med agar agar, så om du bruker vegansk fløte og vegansk melk kan du lage en vegansk dessert. Konsistensen er nydelig og den smelter i munnen. Panna cottaen kan lages sukkerfri.Klementin pannecotta

Voksen panna cotta med klementin og sitruslikør –  Nok til 5-6 små panna cotta

Klementin laget:
1,25 dl vann eller saft av appelsin eller klementin
2 ss Cointreau*
1 ss Grand marnier*
3 ts kokossukker eller xylithol
1/2 ts agar-agar pulver
En klementin, skjært i fileter og hakket

Til panna cottaen trenger du:
2 dl valgfri fløte
1 dl valgfri melk**
30 g sukrin
1 ss Grand Marnier
1 + 1/5 ts agar-agar (“litt” mer enn en teskje totalt)

Til servering:
Sjokolade
Karamelliserte klementiner***

Tips: *Cointerau og Grand marnier er begge sitruslikører, eller appelsin likører om du vil. Grand marnier er en blanding av conjac og appelsinlikør, og har en aroma med preg av karamell, mandel og tørket appelsinskall. Cointereau har et preg av appelsin og urter. Du kan bruke uansett type sitrus likør om du vil bruke andre enn de jeg har brukt. **Melken jeg brukte var god gammeldags helmelk. Om du vil lage en vegansk variant kan du blande valgfri fløte og valgfri melk, for eksempel halvt om halvt med soyafløte og havremelk som en erstatting for fetere kumelk. Du kan bruke vanlig plantemelk som den er, men jo mer fett jo mer fylde, smak og kremet konsistens. ***Lages enkelt ved å steke/koke klementinbåter i kokossukker og litt kokosolje til karamell med noen nellikspiker oppi stekepannen.

Klementin pannecotta2

Slik lager du desserten:

Bland vann med kokossukker, likør og klementinbiter. Varm opp og avkjøl lett. Tilsett og pisk inn agar gradvis når væsken er varm. Er vesken for varm til det dannes klumper. Hell i former i et la på ca 1 cm. Jeg bruker muffinsformer i silikon. la stivne i ca 20 minutter. Bruker du en stor form kan dette ta lengre tid.

Når likør-laget begynner å stivne kan du lage panna cottaen.
På lav varme varmer du opp fløte, melk og sukrin. Rør sukrinen godt ut. Tilsett agar gradvis når væsken er varm. Nå kokepunktet og ta av. Hell over det avkjølte laget. Avkjøl i kjøleskap slik at det setter seg.

Ta forsiktig ut den ferdige desserten. Sitter de fast i formen din kan du varme på utsiden av formen med varmt vann, eller du kan skjære rundt kanten.
Dekorer med store dråper av smeltet sjokolade, og klementin stekt i nellik og kokossukker.

Håper det smaker 😀

Nydelige arme riddere med kokos is – Uten egg, melk, gluten og sukker

Hei! Riktig god ny uke alle sammen! Arme riddere er skikkelig godt, og ikke minst en genial måte å friske opp gammelt eller tørt brød. Mange som ikke spiser gluten vet jo hvor fort glutenfritt brød blir tørt, så i stedet for å kaste mat (fy-fy), så kan dere lage denne lekre godbiten. Du kan naturligvis bruke hvilket som helst brød, men bruk gjerne et lyst brød.

Arme riddere lages egentlig med både egg, melk og sukker. Ikke så veldig gøy for de som ikke kan eller vil spise egg med andre ord, siden det liksom er hovedingrediensen. I dag skal dere få et alternativ, slik at du kan lage arme riddere uten egg, melk, gluten- og sukker. Du skal også få oppskriften på en enkel kokos is. 🙂Arme riddere

Allergivennlige arme riddere

300 g myk tofu
0,6 dl valgfri melk (jeg bruker soya)
1/4 ts kardemomme
1/4 ts gurkemeje, kan sløyfes (gir gulfarge ala egg)
1/4 ts vanilje ekstrakt eller noen dråper vanilje essens
1 ts lønnesirup eller annet søtningsmiddel
Brødskiver* (helst loff), gjerne ikke ferskt
Valgfritt smør/margarin

*Bruk helst loff eller lyst brød. Brødet kan godt være noen dager gammelt, eller litt tørt. Jeg bruker pariserloff. Du må naturligvis bruke et brød som passer ditt kosthold enten det er vanlig, glutenfritt eller vegansk. Oversikt over brød og rundstykker her.

Slik lager du eggfrie arme riddere:

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en blender og blend. Hell litt av røren i en form.
  2. Varm opp en stekepanne på medium varme og smør pannen. Du kan bruke feks kokosolje, melkefritt smør eller smør alternativ.
  3. Skjær brød i skiver og fjern skorper. Det beste er å bruke litt tørt/gammelt brød, skjære tykke skiver og evt dele skivene. Røren gir nok til 4 skiver.
  4. Legg brødbitene i formen og vend dem over slik at hele brødet dekkes av røre. Du kan godt la brødet ligge å suge til seg litt røre.
  5. Stek ca 3-5 minutter eller til de er gylden. Vend og tilsett mer smør i pannen om nødvendig. Stek på den andre siden i ca 2-4 min.

Server dine varme arme riddere med jordbær, rørte bær, syltetøy, peanøttsmør, sirup, hjemmelaget sjokoladepålegg eller annet godt. Jeg brukte oppskjært banan, itt vaniljesaus, smeltet sjokolade og kokosis.

Kokos is:

2 dl kokoskrem
1 dl kokosmelk eller soyafløte
2 ss lecetin
1 ts xanthan gum
3 dråper vanilje essens
3 ss lønnesirup eller tilsvarende søtning

Tips:

  • Kokoskrem: La en boks fullfett kokosmelk stå i kjøleskapet til den skiller seg i et tykt kokosfett/masse lag på toppen og vann i bunnen. Ta den tykke massen ut. Dette er kokoskrem. Vannet skal ikke brukes her, men du kan bruke det til feks smooties.
  • Lecetin kan du lese om her. Den erstatter egg og  gir “eggeplommesmak” til isen. Fås fra bla solsikke og soya. Pass på at du kjøper Non-GMO. 😉
  • Xanthan gum tykner isen og forhindrer iskrystaller. Kan til nød byttes med guargum eller johannesbrødkjernmel som også tykner isen. Har du ikke det kan du bruke 1 ss kokosmel eller proteinpulver(vaniljesmak).

Slik lager du isen:

Bland kokosfløte og kokosmelk i en bolle over vannbad. Varm opp,men ikke kok.
Pisk inn lecetin, xanthan gum, essens og lønnesirup. Avkjøl bollen til romtemperatur i kaldt vann. Rør underveis.Tilsett blandingen i en ismaskin eller en passende form. Blandingen fryses i ismaskin i ca 20 minutter eller frys i fryseren. Om du fryser isen i fryseren er det lurt å røre litt underveis for å forhindre iskrystaller. 😉

Server isen alene eller med nystekte arme riddere. Håper det smaker 😀

Glutenfri minipai med spinat mousse til middag eller dessert

Hei hei! I dag skal du få oppskriften på en dessert ELLER middags-pai med spinat mousse! Jepp, her kan du med enkle grep gjøre retten om til en salt eller en søt rett.

Paien er lekker som tapas, forrett, hovedrett sammen med for eksempel ris eller salat, eller som en søt dessert – kanskje med en kremklatt eller en kule is.

Retten er glutenfri, uten sukker og egg, og kan lages uten melkeprodukter. Paien Kan også lages vegansk.spinat5

*Glutenfri minipai med spinat mousse*

Bunn:
60g rismel
30g mandemel
10g potetmel
en klype salt
en klype stevia
2 ss olje (jeg bruker raps)
ca 2 ss vann
1-2 dråper vanilje essens (valgfritt)

Spinatmousse:

Spinat
1/2 dl valgfri melk
200g tofu
40g sukrin*
1 dl valgfri piskbar fløte
5g gelatin pulver**

*Middagspai? Sløyf vanilje essens, og bytt sukrinen ut med ca 20g nøttemel, og tilsett salt og pepper. **Veganer? Veganere kan bruke agar pulver, og naturligvis pantebasert fløte og melk.

Slik lager du pai bunnen:

1. Bland sammen alt det tørre i en bolle. Tilsett olje, så vann og bland godt sammen til en deig.spinat1
2. Kjevle ut, gjerne mellom to lag folie eller bakepapir.
3. Du kan lage en pai, eller flere små mini paier. Press og form deigen ned i formene eller formen med hendene.
4. Prikk bunnen med en gaffel. spinat2Stek bunnene på 150 grader til de er gylden. Lager du en større pai trenger den litt lengre steketid enn de små.

Fyll:
1. Damp spinaten. Press ut overflødig vann. Du skal ha ca 70g dampet spinat i oppskriften. Finhakk spinaten. Tips: Du kan sikkert bruke ferdig frossen spinat i oppskriften. Da trenger du kun å tine denne før bruk.spinat4
2. Strø gelatin pulver i 2 ss vann og la svelle. Varm opp litt av melken og smelt gelatinen i melken.
3. Miks sammen tofu, melk, spinat og gelatin/agar blandingen. Tilsett salt og pepper etter smak.
4.Pisk fløten og vend inn i tofu-blandingen.spinat pc
6. Hell fyllet i paiskallet. La fyllet sette seg i kjøleskapet. Pynt etter ønske og server. 🙂spinat5

Håper det smaker ^^