Lavkarbo scones med soltørket tomat – glutenfri og vegansk

Hei hei! I dag skal du få oppskrift på hjemmelagde kornfrie scones. De er uten gluten, nøtter, egg, melk og gjær. I stedet for kornmel er det brukt soyamel som inneholder 35% proteiner og alle de essensielle aminosyrene vi trenger. Det gjør disse både egnet til lavkarbere med tanke på det lave karbohydratnivået, og veganere.

Disse er perfekte til frokost, lunch eller kvelds med smakfullt pålegg. De kan også brukes som tilbehør til suppe.

Scones med soltørket tomat – nok til 2 personer
100 g soyamel
3 ts bakepulver
20 g soltørket tomat
20g kokosolje
ca 0,3 dl Flytende søtning*
ca 0,6 dl kokosmelk

Tips:

 • *Har du ikke flytende søtning kan du røre ut din vanlige søtning i vann eller valgfri melk slik at du får ca 0,3 dl totalt. Søtningen jeg har brukt tilsvarer ca 45g sukker eller sukerin i sødme. Juster mengden i forhold til din smak. Søtningen kan sløyfes.
 • Soltørkede tomaer kan byttes ut med opphakket oliven, nøtter eller tørket frukt.
 • Bakst med soyamel brennes raskere enn vanlig bakst. Det kan derfor være gunstig å senke ovnens temperatur eller korte ned steketiden. Jeg legger et bakepapir eller folie over baksten etter bakepulveret har gjort jobben sin og baksten fått satt seg, ca 10 minutter ut i steketiden.

Slik lager du scones:

Forvarm ovnen til 170-180 grader og dekk en stekaplate med bakepapir. Skjær eller klipp den soltørkede tomaten i små biter.

Sikt sammen mel og bakepulver. Bland sammen med kokosolje kokosoljen skal ikke smeltes) og den soltørkede tomaten. Søt etter smak.

Tilsett litt og litt kokosmelk med en skje til du får en deig som klebrer om den trykkes sammen. Form deigen sammen til du får en rund form i ønsket tykkelse, og skjer deigen i 6-8 biter med en kniv.  Tykkere biter vil ha lengre steketid og være høyere, og flatere tykker til trenge kortere tid. Større og flatere scones får du ved å klappe deigen flatere før du skjærer stykker.Fordel scones ut på stekeplaten med luft mellom.

Stek til de blir gylden, ca 15 minutter. Begynner de å bli “godt stekt” etter 10 minutter kan de dekkes med folie eller bakepapir for å unngå at de skal bli brent, og stekes videre. De er klare når en tannpirker kommer ut ren.

Nytes ferske med ønsket pålegg. Jeg kan anbefale vanlig eller vegansk variant av kremoster med ulike krydder eller urter, eller postei. Kjempegodt! Håper det smaker. 🙂

Gresskarmuffins med proteinrik kremost glasur

Til helga står det sunne gresskar muffins på menyen. *Nomnomnomnom*

Disse nydelige muffinsene er laget med kvalitets ingredienser, og gir en god dose næringstoffer, samtidig som de er gode.nydeligeproteinmuffinsmgresskar2

Muffinsene er gluten-, mel-, og kornfri, samt sukkerfri. Muffinsene inneholder egg, og glasuren inneholder melk. Jeg har linket ingredienslisten slik at du kan finne produktene jeg bruker.

Nydelige gresskarmuffins

200g gresskarmos*
150g mandelmel
60g kikertmel**
60g kokosolje
50g revet kokos***
4 store egg
1 moden banan
ca 2 ss honning, agave eller lønnesirup
2 ts bakepulver
1  ts kanel eller pumpkin spice
1 ts vanilje ekstrakt

*Gresskarmos: Kok gresskar biter i vann. Hell godt av vannet og mos gresskaret med en gaffel. **Får du ikke tak i kikertmel? Bytt det med andre glutenfrie mel som rismel, bokhvetemel eller glutenfri melmiks. ***mer proteiner? Lag proteinmuffins med å bruke naturlig whey proteinpulver i stedet for revet kokos.
nydeligeproteinmuffinsmgresskar

Glasur:

50g Riccota ost, evt kremost eller cottage cheese
50g kesam
50g gresk yoghurt
1/2 scoop whey proteinpulver* (vanilje, eller en annen god smak)
sitron eller appelsinskall
noen steviadråper etter smak

Slik lager du muffinsene:

 1. Forvarm ovnen til 180 grader og finn fram 12 muffinsformer eller silikonformer. Jeg bruker smurte silikonformer.
 2. Del eggeplomme fra eggehvite og stivpisk eggehvitene.nydeligeproteinmuffinsmgresskar5
 3. Bland alt det tørre sammen i en bolle.
 4. Smelt kokos olje/smør, og tilsett søtningen og vanilje ekstrakt. Pisk inn eggeplommene og sett til side.
 5. Mos sammen gresskarmosen og bananen med en stavmikser eller lignende.
 6. Bland sammen gresskar-og bananmosen og eggeplommeblandingen til det tørre. Rør godt sammen.
 7. Fold inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.
 8. Fordel røren i muffinsformene. nydeligeproteinmuffinsmgresskar4Stek i 25-30 minutter. ***Lager du protein muffins, stek muffinsene på 160 grader i 20-25 minutter.

Glasur: Pisk sammen alle ingrediensene til en jevn klumpri røre. Bruker du cottage cheese anbefaler jeg å bruke en elektronisk visp eller stavmikser for å jevne ut klumpene. Avkjøl muffinsene før du smør på glasur. Jeg anbefaler å ta kremost i en brødpose og klippe et lite hull i ene enden ala sprøytepose. Sprøyt glasuren på muffinsene og strø over med litt pynt. Jeg har brukt hasselnøtter.nydeligeproteinmuffinsmgresskar1Håper det smaker! Mettende glutenfrie muffins fulle av smak, vitaminer, mineraler og fiber. Godt og sunt – ja takk begge deler! 🙂

Ha en flott kommende helg og Halloween! Lots of love!Be G(O)OD

 

Protein muffins med gresskar og havre

Hei hei! God allehelgensaften, eller Happy Halloween om du vil! I dag skal dere få min muligens siste oppskrift med gresskar; proteinmuffins. Disse smaker helt nydelig og har et bredt spekter av næringstoffer. Perfekte å ha med i matpakken, på tur eller rundt trening. gresskarproteinmuffins6

 • Disse mufinnsene har lav GI, mye proteiner, gir langvarig energi, er uten sukker og gluten. Konsistensen er saftig, og relativt luftig.
 • Muffinsene inneholder bokhvete og havre. Du bruker selvfølgelig glutenfri havre om du har gluten intoleranse.
 • De er proteinberiket med proteinpulver. Jeg har brukt whey, men tåler du ikke melkeprotein kan du prøve veganske alternativ som feks soya protein.gresskarproteinmuffins3

Jeg har linket produktene i ingredienslisten om du trenger å få tak i dem.

Til ca 20 muffins trenger du:

500g gresskar
160g Xylitol eller 200g sukrin
6 store egg
en klype salt
150g bokhvetemel
100g havremel (gf havregryn malt til mel)
50g eggehviter(ca 2 eggehviter eller 1 helt egg)
50g protein isolat nøytral smak
50g havregryn
50g nøttemel (valgfrie nøtter malt til mel)
2 ts bakepulver
1 ts kanel
0,4 dl olivenolje

Slik lager du muffinsene:

1. Lag gresskarmos om du ikke har ferdig kokt og most gresskar. Fremgangsmåten finner dere i ett av mine nylige innlegg. Har dere det travelt kan dere finmose rått gresskar i en food prosessor og bruke det.

gresskarproteinmuffins7

2. Bland alt det våte i en bolle og det tørre i en annen.

gresskarproteinmuffins8

3. Bland sammen det tørre og det våte til en jevn røre. Du kan godt bruke en blender eller lignende for å blande røren. Det viktigste er at det blir blandet.

gresskarproteinmuffins2

4. Bruk doble muffinsformer, eller sett muffinsformer oppi et muffinsbrett. Denne røren er ganske tung, så jeg tror ikke en vanlig papirmuffinsform vil holde.

Hell røren i formene og stek i ca 20-25 minutter på 180 grader. Om du har lyst kan du strø noen havregryn over muffinsene før steking.gresskarproteinmuffins5Avkjøl og nyt! Muffinsene kan nytes som de er, eller deles og spises med pålegg som rundstykker. Håper det smaker! 🙂gresskarproteinmuffinsØnsker dere alle en flott allehelgensdag! Har dere planer om å feire Halloween?Be G(O)OD

Melfritt naturlig Paleo nøttebrød

Godt brød kommer i mange former og i dag skal du få oppskriften på et mettende nøttefrøbrød! Brødet tar liten plass både i matpakken og i magen, men det metter veldig godt. Brødet er kompakt da oppskriften ikke inneholder gjær eller bakepulver. Brødet inneholder heller ikke raffinert sukker, mel,  gluten eller melkeprodukter.

n2Brødet har en rik deilig nøttesmak. er full av sunne fettsyrer, litt karbohydrater, vegansk og animalsk proteinkilder gir et bredt spekter av aminosyrer(protein). Du får også en haug med fiber, vitaminer og mineraler. Ingen tomme kalorier her i gården! Perfekt å bruke til alle dagens måltider da det gir langvarig stabil energi og metthetsfølelse.

n4

Nøttebrød

 • 3 dl Mandler
 • 3 dl Solsikkefrø
 • 1 ss Psyllium husk (ekstra fiber og bindemiddel,valgfritt)
 • 0,7-0,8 dl valgfri olje, feks kokosolje
 • 3 egg
 • 1 moden banan, finmost
 • 1,5 ss honning eller agave sirup (valgfritt)
 • Klype salt
 • Valgfritt: Litt kanel, kardemomme eller essens

n1

Du kan helt sikkert bruke andre typer nøtter og frø. Bløtlegg gjerne og tørk lett.

Slik lager du brødet: Bland alle ingrediensene i en food prosessor. Du velger selv om du vil ha det grovhakket eller finmalt. Smør en brødform eller dekk med bakepapir. Hell røren over.

n3

Stek i 45 minutter på 175 grader. Avkjøl.

Brødet smaker kjempegodt til både salt og søtt pålegg. Jeg anbefaler ost og syltetøy – gjerne sammen! 😉 Ønsker deg en fin kommende uke!n5    Q: Har du smakt nøttebrød før? Prøvd å lage? 🙂 Så det godt ut?Takk for at leser bloggen!

Sukkerfrie muffins med kokosmel og banan

Hei hei! Er dere klar for helg nå? 🙂 Det har blitt en del informasjon i de siste innleggene om toll, mva og beregninger, men det er jo virkelig kjekt å vite om for oss som liker å bestille fra Iherb.

Idag skal dere få oppskriften på en saftig godbit. Kokosmuffins med banan! Muffinsene er glutenfrie, sukkerfrie og uten melkeprodukter. Jeg har linket til produktene (rosa skrift) slik at dere kan finne dem.

Glutenfrie banan og kokosmuffins! Nok til 8-10 muffins
100g Erytritol (sukrin)
3 egg*
50g kokosmel
80g brun ris mel eller bokhvetemel
1 ss bakepulver
4 ss soya/ris melk eller kokosmelk,
3 ss  kokosolje eller olivenolje,
1 ss vanilje ekstrakt
1 banan, godt moden, finmost
valgfritt: ett par steviadråper med smaken vanilje&krem, toffee eller vanilje

Pynt:
1 banan,  i skiver
60g hakkede valnøtter, pekannøtter eller peanøtter
Valgfritt: 1/2 dl revet kokos til pynt

* Muffinsene er vegetariske da de inneholder egg. Ønsker du å bytte ut eggene og lage veganske muffins kan du prøve No-egg tilsvarende 3 egg.

bananmuffins

Forvarm ovnen til 200 grader. Rør sammen egg/eggerstattning og sukrin. Bland sammen alle de tørre ingrediensene godt i en stor bolle. Rør inn melk, olje, ekstrakt og finmost banan i egg og sukrinblandingen. Rør godt sammen. Tilsett det våte til det tørre og rør til en klumpfri røre.

Hell røren i muffinsformer. Strø litt revet kokos over røren i formene og legg oppi en bananskive. Stek ca 30 minutter eller til muffinsene er gyldne. Avkjøl på rist.

Da gjenstår det bare å ønske alle mine trofaste lesere en riktig god helg, og spørre: Har du smakt muffins med banan og kokos før? Liker du? 😉Takk for at leser bloggen!