Glutenfri Dessertpizza med proteinrik vaniljekrem og nydelige toppings

Hei hei! Til Valentines kan du diske opp med en lekker dessertpizza!
Dette er en søt “pizza” laget på en fiberrik bunn med havregryn og litt handler. Bunnen er smurt med en svært proteinrik vaniljekrem og oppå der ulike toppings!
Pizzaen inneholder både proteiner, karbohydrater, fett, fiber, vitaminer og ikke minst smak! Desertpizzaen lages lett glutenfri, nøttefri eller vegansk ved å tilpasse ingrediensene litt.

☆Dessertpizza☆

Pizzabunn til dessertpizza:

90g havremel
30g mandelmel eller kokosmel
1 ss sukrin
1 ss bakepulver
3 ss olivenolje eller kokosolje
1/2-1 dl vann
1 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1 klype salt

Tips: Du kan lage ditt eget havremel ved å blende hele havregryn i en blender. Har du cøliaki kan du bruke glutenfrie havregryn. Tåler du ike nøtter kan du bytte mandelmel med kokosmel, solsikkefrømel, sesammel eller annet mel.

Lag bunnen: Forvarm ovnen til ca 190 grader. Legg bakepapir på en stekeplate. Bland alle de ingrediensene i en stor bolle. Tilsett så det våte og kna til en deig. Tilsett mer enn 1/2 dl vann om deigen e tørr, og mer havremel om den er for våt. Med melete hender, fordel deigen på bakepapiret til en sirkel. Forstek i ca 10 minutter(varierer med tykkelsen på bunnen din). La bunnen avkjøle mens du lager til “pizzasausen” og fyllet:

Pizzasaus = “vaniljeproteinkrem”:

250g kremost
2 scoops vaniljeprotein
ca 5 ss valgfri melk
noen dråper vanilje essens
Stevia eller sukrin etter smak
Noen dråper gul konditorfarge (for farge,kan sløyfes)

Pisk kremosten med vaniljeprotein. Spe med melk til kremet konsistens. Smak til med vanilje og søtt etter smak.

Tips: Jeg bruker dette proteinpulveret som inneholder både myse og kasein. De ulike proteinpulverne kan du lese om i proteinguiden her. Vaniljeproteinkremen kan lages vegansk/melkefri ved å bruke vegansk alternativ til kremost og et godt vegansk vaniljeprotein laget av erter, soya eller ris. Du kan lage en sjokoladekrem ved å bruke kakao/ sjokoladeprotein i stedet for vaniljeprotein. Prøv for eksempel Mocca chocolate eller Choco peanut. Har du ikek proteinpulver kan du blande kremosten med sukrinmelis og vanilje essens eller vanilje ekstrakt, eller bruke sjokoladevarianten freia philadelphia.

Nå er det tid for pizzafyll! Du kan bruke dine favoritter, men frukt og sjokolade er et must spør du meg!

Fyll:
8-10 marshmallows (vegansk/GF her)
1/3 sjokoladeplate
30g kremost, cottage cheese eller kesam
Frukt (jordbær, blåbær, kiwi ol.)

Brekk opp sjokoladeplaten og skjær opp frukten. Fordel vaniljesausen på pizzabunnen. Fordel marshmallows, sjokoladebiter og klatter av kremost på pizzaen.

Stek på 200 grader i ca 8-10 min, eller til sjokoladen og marshmalloen har smeltet. Tips: Det kan være lurt å legge marshmalowen mer mot midten av dessertpizzaen slik at den ikke renner av på bakeapiret når den smelter 😉

Sikt over sukrin melis før servering. Dessertpizzaen kan spises både varm og kald, som den er eller med en kule is.

Håper det smaker 🙂 Ønsker dere alle en fortreffelig dag. <3

Melfri sjokolade protein brownie

Hei hopp! Jeg har en ny fitnesskake til dere! Sjokoladebrownie med proteinpulver er innafor både til hverdags og helgekos! Denne er glutenfri/melfri, inneholder fiber, proteiner og ulike fettsyrer. Karbohydrat innholdet er relativt lavt og brownien er uten tilsatt sukker. Smaken er kjempegod 🙂

myobrownie
Protein Brownie
ingredienser:
125g philadelphia naturell eller freia
6 eggehviter eller 3 egg
1 moden banan, most
4 scoops sjokolade protein pulver
2 ts kakao
2 ss peanøttsmør
1 ts bakepulver
Litt stevia eller annen søtning etter smak

Pynt: En håndfull skivede mandler, peanøtter eller sjokoladebiter

Bytteliste & tips:
*Vil du bruke hele egg kan du bruke 3 hele egg i stedet for 6 hvitter. Skivede mandler kan byttes med hakkede mandler. Philadelphia kan muligens byttes med cottage cheese eller kesam, men det blir gi en litt annen smak og konsistens. Ønsker du mer deilig sjokoladesmak, bruk gjerne philadelphia freia. Den inneholder litt sukker, men det er så lite at man ikke trenger å tenke på det med mindre man har diabetes eller lignende.

*Peanøttsmør kan byttes med andre nøttesmør. Tåler du ikke nøtter kan du bruke frøsmør, eller bare vanlig smør.

*Jeg bruker proteinpulveret myoprotein i smaken mocca chocolate. Du kan også bruke peanut chocolate, og med fordel bruke peanøtter i stedet for mandler for å fremheve peanøttsmaken.

*Tåler du ikke nøtter kan du selvfølgelig sløyfe nøtter på toppen. Sjokoladebiter er minst like godt 😉

Slik lager du brownien:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland alle ingrediensene untatt mandlene/sjokoladebitene i en blender eller food prosessor til alt er godt blandet. Skrap ned på sidene underveis. Om du ønsker en mer fluffy kake kan eggehvitene med fordel piskes stive først, og deretter rører man inn det øvrige. Jeg synes det enkleste er det beste, så kjører alt i blenderen.
Smør formen med fett av ønsket type, og hell røren over. Glatt ut med slikkepott.
Strø over med mandler eller andre nøtter. Stek i ca 20 til 25 minutter. Avkjøl lett.
Server som den er, med pisket krem eller vaniljeis. Håper det smaker!

Ønsker dere en fortsatt flott dag! <3

Lavkalori kesamostekake med bærlokk og ekstra proteiner

Helluuuu! 😀 I dag skal du få oppskriften på en veldig god og enkel fitness kake: kesamostekake med bærlokk. Kaken er sukkerfri og naturlig gutenfri. Kaken er tilsatt ekstra proteiner, så dette er en perfekt dessert etter en proteinfattig middag feks. Oppå kaken finner du et lag med bær. Du kan bruke bringebær, blåbær, rips eller andre gode bær. Alt i alt en god lett sommerkake 🙂sommerkake2

Kesamostekake med bærlokk

500g kesam eller kremost
2 Egg
50g whey protein pulver (vaniljesmak)
0,6 dl valgfri melk
litt Stevia eller annen søtning etter smak

Bærlokk:

250g frosne bær (feks skogsbærblanding)
6 g gelatinpulver
0,5 dl varmt vann
søtning etter smaksommerkake6

Forvarm ovnen til 160 grader og smør en springform.
Pisk kesam eller kremost med en food prosessor, blender eller for hand i en fem minutter slik at du får en kremet og luftig konsistens.
Tilsett eggene og melken og bland inn. Vil du ikke bruke egg kan du prøve å erstatte 2 egg med 1 ss maisenna evt 2 ss lecetin.
Tilsett så protein pulver og bland godt inn. Tilsett vanilje, og søtning etter ønske og smak. Hell ostekakeblandingen i formen. Dekk formen med folie. Dette hindrer ostekaken å svi seg. Stek på 160 grader i 40 minutter. Ta så av folien og stek på 100 grader i 30 minutter.
Ta ut av ovnen og avkjøl helt.

Lag fruktlokket ved å koke opp bærene. Strø gelatin pulveret i 0,5 dl kokende varmt vann og bland gelatinen ut. Tilsett gelatinblandingen til bærblandingen. Søt etter ønske. Hell bærblandingen over den avkjølte kaken, og la den stå i romtemperatur i 15-20 minutter før du avkjøler den helt i kjøleskapet i minst 3-4 timer, gjerne over natten.sommerkake
En perfekt hverdagskake. 🙂sommerkake11

Håper det smaker!

Vanilje protein pannacotta med blåbær kompott

Hei hei! Riktig god helg! I dag har jeg en nydelig frisk og god dessert til dere lesere. Dette er en høyprotein dessert som er perfekt til hverdagskosen, eller som en sunnere helgedessert. Det skal sies at den også gjør seg som mellomåltid! ^^

Panna cotta er en dessert som direkte oversatt betyr kokt fløte. Det er en melkepudding som ofte blir servert med bærsaus og et lass med sukker. Denne godbiten er uten tilsatt sukker i beste lovelyliller-stil, og tilsatt protein pulver. Panna cottaen serveres med en nydelig glutenfri antioksidant rik blåbærkompott.a0127398_152984Blåbær vanilje protein panna cotta med blåbærkompott – Nok til 6 porsjoner

Kompott av blåbær:
ca 340 g frosne blåbær
1/2 dl vann
2 ts arrowroot (evt potetmel/maizenna) + 3 ss vann

Hell bær og vann i en kasserolle. Kok opp og mos noen av bærene med en gaffel.
Rør sammen arrowroot i 3 ss vann. Ta blåbærene av varmen. Tilsett arrowroot blandingen mens du rører godt i blåbærene. Avkjøl. Blåbærkompotten vil tykne når den avkjøles. Oppbevar i kjøleskapet. Kompotten kan lages dagen før bruk.

Vanilje protein panna cotta:

3,5 dl valgfri fløte*
1,3 dl valgfri melk*
60g vanilje protein pulver**
1 ts vanilje ekstrakt, 1/4 ts vanilje pulver eller noen dråper vanilje essens (valgfritt)***
10g gelatin pulver****
5 ss kokende/varmt vann
Stevia etter smak

Tips og bytteliste:

*Du velger selv hvilken type fløte og melke du vil bruke. det kan være matfløte, kremfløte, vegansk fløte, lettmelk, soyamelk osv. Panna cottaen kan lages vegansk og melkefri ved bruk av passende produkter, men jeg foretrekker denne med melkeprodukter. Du kan bruke laktosereduserte melkeprodukter. Bruker du kokosmelk får du en god kokossmak.

**Jeg bruker Whey, men casein gir også en nydelig kremet konsistens. Jeg har ikke prøvd veganske proteinpulver, men er du veganer kan du prøve et vanilje protein du liker og som ikke blir så kornete.

***Bruker du vanilje & krem steviadråper kan du sløyfe og tilsette ekstra vanilje smak.

****Er du veganer kan du bytte gelatin med agar pulver.

a0127398_1524069

Bland sammen fløte og melk i en kasserolle.  Tilsett vanilje og stevia etter smak, og varm opp.  Ta av varmen. Hell kokende/varmt vann i en bolle og pisk inn gelatinen. Pisk dette inn i melkeblandingen. Pisk så inn protein pulveret. La panna cotta blandingen stå i romtemperatur mens du forbereder skålene/glassene.

Bruk en skje og fyll noen ss med blåbærkompott i passende skåler eller glass. Litt avhengig av størrelsen på skålene/glassene skal du få en 4-6 porsjoner. Hell forsiktig over panna cotta blandingen. La avkjøle til romtemperatur(ca 20 min), og overfør dem så til kjøleskapet der de får sette seg i minst 3-4 timer.a0127398_1525598

Server med ferske blåbær som pynt, og evt rester av blåbær kompotten i en skål på siden.a0127398_1531281

Håper det smaker! Nydelig kremet proteinrik panna cotta med frisk blåbærkompott! Sunn dessert love! 😀 Fristet det? 🙂

Fitness eplekake: Proteinrik, glutenfri, uten sukker og fett

Hei hei! Jeg lovde dere en sunn og god oppskrift til helga, og her er den. I dag skal du få oppskriften på en ny “fitnesskake” – kake med mye protein, lite fett og langsomme karbohydrater. Lignende kaker er:

Sunn og sukkerfri protein ostekake på nøttebunn og

Vaniljeprotein fitnesskake

Dagens kake er en eplekake med cottage cheese. Kaken er glutenfri og sukkerfri.påskekake3Proteinrik fitness eplekake

ca 7 eggehviter / 1,7 dl eggehvite*
125g cottage cheese**
100 g havremel (glutenfri ved allergi)
100g mandel mel
1-2 ss steviadråper
2 ts bakepulver
1-2 ts kanel
1/4 ts agar-agar eller 1/2 ts gelatin

5 epler, gule

Pynt:
Eple chips (fås her)
Physalis

*Eggfri?
Dette er en kake som har mange egg, og kaken vil endre konsistens om du bytter dem ut. Eggene i denne oppskriften binder og gir fuktighet til kaken. Jeg vil anbefale deg å finne en annen kake å lage om du ønsker den eggfri, men du kan prøve å erstatte med Arrowroot, Non-GMO Lecithin, linfrø”egg”, mos av frukt (helst eple i denne oppskriften siden det er en eplekake), Silken Tofu, eller agar/gelatin i oppskriften. Mengde erstatter kommer på ca 3,5 dl ferdig eggerstatter for å erstatte eggene i denne oppskriften. Prøv feks en blanding av eplemos, lecitin, linfrø egg og arrowroot.

**Melkefri? Lag hjemmelaget melkefri cottage cheese og bruk i oppskriften. Oppskrift finner du her.

påskekake1

Slik lager du kaken:

Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær 2 epler i tynne skiver. Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra eplene og agar/gelatin til en jevn røre. Tilsett epleskivene. Hell røren i en godt smurt ildfast form. Stek i 30 minutter. Ta fyrstikktesten for å sjekke om kaken er klar.
Mens kaken steker kan du lage eplemosen som skal være på toppen med de resterende 3 eplene. Skrell dem, skjær i terninger og kok i 15-20 minutter. Søt etter ønske. Rør inn agar eller gelatin. Du kan beholde bitene som de er, eller kjøre dem til en ekte eplemos i blenderen, evt krakke med en gaffel.
Ta kaken ut av ovnen, hell over eplemosen. Avkjøl. Pynt kaken med eple chips, og evt frukt. Jeg har pyntet med Physalis, men sjokoladeblader, pisket krem eller vanilje is er også fint følge. Håper det smaker.påskekake