Hjemmelagde næringsrike energibarer! :D

Hei hei! Velkommen innom! <3 Håper du har hatt en fin dag så langt!

I dag skal du få oppskriften på noen relativt enkle bakte energibarer. Disse barene er stappet med smakfulle nøtter, frø og tørket frukt, som gir deg vitaminer, mineraler, antioksidanter, planteprotein, et spekter av fettsyrer og energigivende karbohydrater. Med andre ord alt man har bruk for i en aktiv hverdag.

Barene er uten egg og melk, og kan lett lages glutenfrie. De er perfekte som mellommåltid på farten, på tur, eller før/etter trening.

Energibarer

175g manuka honning (helseinfo)
100g kokosblomstsukker eller sukrin gold
100g crunchy peanøttsmør
1,25dl kokosolje eller solsikkeolje
150g lettkokte havregryn (evt glutenfrie)
75g rosiner, tørkede blåbær eller tranebær
60g valgfrie frø, gjerne en blanding (feks gresskar, solsikke, sesam)
50g peanøtter
Valgfritt: en klype salt

Tips:

 • Ingredienslisten over er linket i tilfelle du vil ha tak i eller lese mer om noen av ingrediensene.
 • Sløyf å tilsette salt om du bruker saltede peanøtter/epanøttsmør.
 • Liker du ikke peanøttsmør kan du bytte det i andre nøttesmør, og peanøttene kan byttes med andre nøtter. 

Slik lager du barene:

Dekk en firkantig form med bakepapir og forvarm ovnen til 160 grader. Bland alt det tørre i en stor bolle. Smelt sammen honning, kokosblomstsukker/sukrin gold, peanøttsmør og olje i en kasserolle. Rør jevnlig til alt er blandet. Hell honningblandingen over i det tørre og bland alt godt samen. Press deigen ned i formen. Stek i ca 25 minutter, til overflaten er gylden.

Skjær i barer mens deigen enda er i formen. La så barene avkjøles helt i formen. Snu dem ut ved hjelp av bakepapiret og skjær over kanter ved behov. Ferdige barer kan dyppes i sjokolad, eller spises som de er. Håper det smaker 🙂 Ønsker deg en energifull Oktober! 😀

Myk proteinbar med sjokolade, nøtter og frø – lavkarbo, uten sukker og gluten

Hei hei! Håper du har hatt en flott start på uka! I dag skal du få oppskriften på en myk proteinbar med sjokoladesmak. Den minner litt om sjokoladekake, men er tettere i konsistens. 🙂 Baren er relativt lavkarbo, rik på proteiner og ulike fettsyrer. Tilsatte nøtter og frø gir noe mer å tygge på, og tilsatt sjokolade gjør smaken enda bedre. 🙂 Baren er uten gluten og sukkerfri. Den kan gjøres melkefri ved å bruke melkefritt proteinpulver (feks dette), melkefritt smør og yoghurt, og plantebasert melk, feks soyamelk.

carbbar0b

Myke proteinbarer med sjokolade!
140g soyamel
115g protein pulver med sjokoladesmak
80g sukrin/erytritol
15g kakao
1 klype bakepulver (kan sløyfes)
1 egg, sammenpisket
50g smeltet smør
130g valgfri melk
50g yoghurt naturell eller vanilje yoghurt
2 ss chiafrø
50g valnøtter
40g gresskarfrø
40g mørk sjokolade
Pynt: Skivede eller hakkede mandler og gresskarfrø, eller andre frø som solsikkefrø

Slik lager du barene:
Dekk en form med bakepapir. Jeg har brukt en firkantet 18cm form.
Forvarm ovnen til 170 grader.

Bland sammen soyamel, proteinpulver, sukrin,kakao og bakepulver. Rør inn smeltet smør, melk og ett egg.carbbar1 Tilsett chiafrø og yoghurt.carbbar2

Hell halvparten av røren over i formen. Strø valnøttene, sjokoladen og gresskarfrø over. carbbar3Hell så over resten av røren. Dekorer med skivede mandlet og gresskarfrø.carbbar4

Stek i ca 20 minutter. Avkjøl i formen. Skjær i barer av ønsket størrelse.carbbar
Barene oppbevares i kjøleskapet innpakket i folie eller i en lufttett boks.carbbar0a
Spis som de er eller ha på pålegg. Kjempegode med sjokoladepålegg, syltetøy eller ost. Håper det smaker (• ᎑ •)

Enkel og god – oppskrift på sunn naturlig energi bar

Hei hei! I går fløy jeg til Stavanger på helgekurs. Før jeg dro lagde jeg disse sunne energi barene som jeg har knasket på, og spist opp alt for raskt… Hehe.. Energi barer er jo bare så kjekt å bare hive i seg på farten eller ha med seg om man vet det kan bli lenge mellom måltidene.

Det blir ofte en dyr affære om man skal kjøpe energi barer hele dagen, og det å gå lenge uten energi er ikke noe stas. Du kan spare en del ved å kjøpe energi barer på nett, noe jeg også gjør, men aller billigst, og ferskest, er å lage selv.

I dag skal du få oppskriften på en helt naturlig energi bar med ingredienser du finner på alle dagligvarebutikker. Barene er uten tilsatt sukker, egg og melk. De kan lett lages glutenfri. Flott når man er på farta, mellom måltider, som snacks eller på tur.

 Naturige energibarer

5 dl valgfrie nøtter*
5 dl valgfri tørket frukt
135g Havregryn (gf eller vanlig)
3 bananer
Litt kanel
ca 90-100g sesammel, eller annet mel*
Sesamfrø til pynt

*Bruk mandler, hasselnøtter, cashewnøtter, macadamia nøtter, valnøtter osv. Du kan også prøve andre frø som pinjekjerner eller solsikkefrø. **Sesamfrø males til mel. Kan også bruke hele sesamfrø om du vil det.

energibar2
Den tørkede frukten jeg valgte å bruke var dadler, aprikoser, rosiner og tørkede tranebær. Vil du ha mer syrlighet kan du prøve tørkede tyttebær eller aprikos. Ta det du har og liker.

energibar1

Kjør nøttene i en food prosessor. Tilsett tørket frukt. Har du ikke food prosessor eller blender kan du hakke alt veldig godt sammen på en stor fjøl.

energibar 4

Mos tre bananer godt med gaffel. Bland den hakkede nøtt- og fruktblandingen med finmost banan. Bare bruk food prosessor om du har det. Bland så inn havregryn og mel. Juster konsistensen ved å legge til mel og sesamfrø,evt nøttesmør eller litt vann/juice om du synes blandigen er alt for tørr.

Dekk en ildfast form med bakepapir eller smør den godt. Jeg bruker en rektangulær form. Press ned blandingen med fuktede fingre. Topp med sesamfrø. Stek i ovnen i ca 40 min på 175 grader.

energibar6

Du må ikke nødvendigvis ha en form, du kan godt forme massen på et smurt eller bakepepirkledd stekebrett.

energibar5

Avkjøl og skjær i passende barer! 🙂

energibar100% naturlig energi bar med et spekter av frukt og nøtter. Barene gir langsomme karbohydrater, mettende planteprotein og et spekter av fettsyrer. Perfekt å gomle på! 🙂

Håper dere har hadd en flott helg så langt. 🙂 Jeg har kurs og en påfølgende test på Søndagen, så kryss fingrene! 😉 Returen blir på Mandag formiddag. Stikk innom for min meatfree Monday oppskrift! :*  Xoxo

Takk for at leser bloggen!

Iherb tips: Probar energibarer + 20% rabatt

Hei hei! Hver Onsdagskveld logger jeg inn på Iherb og ser hvilket ukes tilbud de har. Sist Onsdag så jeg at de hadde Probars på 20% rabatt frem til førstkommende Onsdag. Det er kjekt for da kan man handle disse og komme under 200kroners grensa! Rabatten trekkes fra når du har lagt varen i handlekurven. 

Probarene er:

 • naturlige energi/måltidsbarer
 • vegansk
 • Non-GMO
 • økologisk
 • rik på fiber, mettende
 • inneholder protein og omega 3 og 6

Barene er kjempekjekke før trening eller når sulten melder seg og du er på farta. La oss ta en titt på Probarene jeg har kjøpt og spist. For full ingrediensliste og bestilling, klikk på linkene. Om du vil vite mer om Iherb, les den store Iherb guiden.

1. Superfood slamslamProbaren er laget med økologisk acai,grønt hvetegress, alfa alfa og byggress. Baren har en liten ettersmak av forfriskende grønn juice. Siden baren også inneholder tørket frukt og sjokolade passer den fint for folk som ikke liker å drikke grønne juicer eller grønne pulver. slam2Dette er en real supermat bar som er en favoritt hos mange helsebevisste. Gå inn på linken for å se hele ingredienslista. Du får den her: ProBar, Meal Bar, Superfood Slam, 12 Barer (85 g) Per Bar

slam1

2. Orginal baren

Denne baren er laget med orginal oppskrfiten til grunnleggeren av Probar. Her finner du en mengde nøtter og frø, og tørket frukt. Nesten utrolig hvor mye de får stappet i en bar. Du får dermed et vidt spekter plante- og næringstoffer.slamblandSom de andre barene har denne en digg konsistens og smaker godt. Dette er langvarig energi som metter.orgDu får orginalbarebe her: ProBar, The Whole Food Meal, Art’s Original Blend, 12 Barer,  (85 g)hver. org2

Dette var bare to av hele 26 ulike pakker med Probars. Du finner hele utvalget her.

Har du smakt noen Probarer før? Hørtes de spennende ut?Takk for at leser bloggen!

Raw food brød som ser ut som brød

Hei hopp! Gooood Tirsdag! 😀 Når det er snakk om raw food brød er det ofte snakk om tynne tørkede flak i ulik størrelse, laget av ulike matvarer. Det er heller sjeldent man opplever “vanlige” tykkere brødskiver slik som vi er vant til dem i raw food verdenen. I dag skal du få oppskriften på et noe tykkere raw food brød. Et raw food brød som faktisk ser ut som brød ;D

Brødet er uten gjær, sukker og raffinerte produkter. Det er fult av naturlige frø og korn, enzymer, fiber, vitaminer, mineraler med mer. Noe helt annet en kjøpt kneip med andre ord ;D Brødet er mettende og gir langvarig energi. Det er også lavkarbo og GI-vennlig, det vil si at det gir lav blodsukkerstigning. Fint for deg med diabetes.
rawbrød4Hjemmelaget raw food brød!rawbrød

 • 250g mandel pulp (rester fra mandelmelk)
 • 150g spiret hvete*
 • 50g linfrø
 • 25g solsikkefrø
 • 25g gresskarfrø
 • 15g sesamfrø
 • 1 ts psyllium husk pulver
 • 1/4 ts salt

*Glutenfri? Prøv spiret brun ris, bokhvete , quinoa eller solsikkefrø i stedet for spiret hvete.

Slik lager du brødet:

 1. Pulveriser linfrøene i en blender slik at du får linfrømel.
 2. Bland sammen mandel pulp, linfrømel, psyllium, salt og spirene.
 3. Kna godt sammen, bruk gjerne en food prosessor.
 4. Ta av litt av gresskar-, sesam- og solsikkefrøene til topping. Kna inn resten , samt sesamfrø, i deigen.
 5. Form deigen som et brød. Klem fast frø.
 6. Tørk brødet i 2-3 timer på 49 grader i en ovn med luken litt på gløtt eller i en dehydrator.
 7. Skjær skiver med en skarp kniv eller brødkniv. Legg skivene utover bakepapiret/tørkematten. Tørk videre i 4 timer.

rawbrød1

Nyt dine raw veganske brødskiver med ønsket pålegg. 😀 Jeg anbefaler ulike nøtteoster med paprika og tomat, eller syltetøy av ulike bær. Nomnomnomrawbrød2Så det godt ut? Har du smakt raw food brød før?Takk for at leser bloggen!