Enkel og god melkesjokolade fudge med kun 2 ingredienser!

Lekker påskesgodt lager du enkelt selv. Det er trivelig å lage, og ikke minst servere “hjemmelaget” melkesjokolade fudge. Den lages med kun 2 ingredienser, og tilsettes smak eter ønske. Oppskriften på hvit sjokoladefudge  og FOX finner du her.Melkesjokoladefudge:

150g melkesjokolade
0,75 dl fløte
1 ts likør eller rom (for voksne)
litt stevia etter smak
Kakao til pynt

Slik lager du påske fudgen:
Hakk sjokoladen i små biter. Varm opp fløten, men ikke kok den. Husk å rør. Rett før fløten når kokepunktet tilsetter du sjokoladen. Smelt den mens du rører. Tilsett rom eller likør og bland inn. Du kan alternativt tilsette litt vanilje, mynte eller appelsin olje. Om du ønsker en søtere sjokolade, tilsett litt søtning, feks steviadråper.

Dekk to små firkantige med bakepapir og hell sjokolademassen oppi. Fordel utover med en skje eller slikkepott. Avkjøl i kjøleskapet i minst to timer.

Ta opp bakepapiret og snu fudgen ut på en plate eller et nytt bakepapir. Skjær av kantene og kutt opp sjokoladen i passelige biter.

Hver gang du skjærer, tørk av kniven på kjøkkenrull før neste omgang. Fudgen er litt klebrig. Jeg anbefaler å varme kniven for å få finere stykker. Kant-avskjæret kan rulles til kuler. Det enkleste er å legge 1/3 av avskjæret i plastfolie og presse det til en kule. jeg fikk 12 ruter fudge + 3 kuler av avskjæret.

Hell kakao i en bolle og vend påskefudgen slik at kantene dekkes. Du kan evt sikte kakaoen over. Har du lakrispulver og elsker lakris kan du bruke det.

Sett fudgen på et serveringsfat og nyt! Håper det smaker! 🙂

Fortsatt god påske! <3

Enkel og god hjemelaget fox eller hvit sjokoladefudge

Lekker hvit sjokoladefudge lager du enkelt selv. Det er trivelig å lage, og ikke minst servere “hjemmelaget” fudge.

Den lages med kun 2 ingredienser, og tilsettes smak etter ønske. Liker du fox kan du bruke denne oppskriften til å lage en deilig hjemmelaget variant! 😀

Hvit sjokoladefugde:
160g hvit sjokolade
0,6 dl fløte

Valgfritt:
litt sitron olje eller sitronsmak, evt likør/rom/essenser
stevia med sitronsmak
Sukrinmelis til pynt

Slik lager du hvit fudge:
Hakk den hvite sjokoladen i små biter.

Varm opp fløten, men ikke kok den. Husk å rør. Rett før fløten når kokepunktet tilsetter du sjokoladen. Smelt den mens du rører.

Hjemmelaget fox? Tilsetter du sitron smak/sitronolje minner disse om hjemmelaget fox. En klype gurkemeje kan varmes opp med fløten for mer gulfarge. Du kan også bruke gul matlagningsfarge. Du kan alternativt tilsette litt vanilje eller appelsin olje for vanilje- eller appelsinsmak.

Dekk to små firkantige med bakepapir og hell sjokolademassen oppi. Fordel utover med en skje eller slikkepott. Avkjøl i kjøleskapet i minst to timer.

Ta opp bakepapiret og snu fudgen ut på en plate eller et nytt bakepapir. Skjær av kantene og kutt opp sjokoladen i passelige biter.

Hver gang du skjærer, tørk av kniven på kjøkkenrull før neste omgang. Fudgen er litt klebrig. Jeg anbefaler å varme kniven for å få finere stykker. Kant-avskjæret kan rulles til kuler. Det enkleste er å legge 1/3 av avskjæret i plastfolie og presse det til en kule. jeg fikk 12 ruter fudge + 3 kuler av avskjæret.

Hell sukrinmelis i en bolle og vend foxen/fudgen slik at kantene dekkes. Du må ikke gjøre dette, men den er litt klissen ellers. Sett godbitene på et serveringsfat og nyt!

Håper det smaker 😀 Lag deg en super dag! Husk å følg meg på Instagram @lovelyliller i påska <3

Lavkarbo sjokolade- og kokosfudge med kun 4 ingredienser!

Hei hei! God dag alle sammen 😀 I dag skal dere få en enkel oppskrift på en digg sjokolade- og kokosfudge! Oppskriften har kun 4 ingredienser, er lavkarbo, melkefri, eggfri, vegansk og sukkerfri. 🙂kokosfudge

Enkel kokosfudge:

1,5 dl kokossmør
ca 30g kakao
litt salt
søtning etter smak

kokosfudge1Smelt kokossmøret i vannbad. Overfør kokossmøret til en bolle og tilsett kakaoen. Juster sødme etter smak. Du kan bruke din favorittsøtning, for eksempel lønnesirup eller fibersirup om du ønsker en lavkarbo fudge. En stor oversikt over ulike alternativer til hvitt sukker finner du her.

Bland alt godt sammen. Hell massen over i en bakepapirkledd form. Glatt fint ut med en slikkepott. Avkjøl i kjøleskap, og kutt deretter i ønsket størrelse med kniv, eller bruk pepperkakeformer. Er fudgen for hard å skjære kan du sette formen litt i romtemperatur. Strø over nøtter eller kanskje litt flaksalt om ønskelig. Siktet kakao kan også brukes.kokosfudge22

Enkelt, godt og søtt! Oppbevares i kjøleskap eller fryser. Håper det smaker! 🙂

Myk protein smørbukk uten sukker

Hei hei! God dag! 🙂 I dag kan jeg friste med en himmelsk karamell fudge, som kan minne om veldig myk smørbukk. Denne er sukkerfri, lavkarbo, og inneholder like mye proteiner som en proteinbar.
karamellnam5

Proteinrik karamell fudge // protein smørbukk – Nok til 20 biter

1,25 dl sukrin / sukrin gold / xylitol (kan godt være en blanding)
2 ts fibersirup gold
1,25 dl valgfri fløte eller vikingmelk
2 ss smør / alternativ til smør

2,75 dl protein pulver med smak vanilje eller toffee eller karamell toffee
2 ss smør / alternativer til smør, smeltet
2 ss melkepulver, evt protein pulver
1/2 ts vanilje ekstrakt
en klype salt (valgfritt)
30g kakao smør, evt valgfritt smør, smeltet

Bytteliste og tips:

  • Sukrin gold er tilsatt maltekstrakt og tagatose som vil karamellisere så velg gjerne det over vanlig sukrin om du har det. Bruk gjerne 50% sukrin sammen med 50% xyiltol da xylitol kan karamelliseres.
  • Har du ikek fibersirup gold, kan du bbruke clear som vil gi en lysere karamell. Du kan evt bruke melasse.
  • Velg den fløten og det smøret du vil.
  • veganer? Karamellen kan lages vegansk ved å bruke veganske alternativer til piskbar fløte og vegansk alternativ til smør, feks plantemargarin. Du må også bruke et vegansk proteinpulver. Feks erteprotein i smaken vanilje toffee. I stedet for melkepulver(tørrmelkspulver) kan du bruke rismelk pulver eller soyamelk pulver.
  • Det proteinpulveret/type sukrin du velger vil stette farge, smak og kan endre konsistens. Jeg bruker whey vanilje.
  • Lyst på sjokoladefudge? Bytt ut 30g kakao smør med kokesjokolade.
  • Lyst på kaffefudge? Bytt ut 1/2 ts vanilje ekstrakt med sterk ekspresso.

Forbedredelser: Du trenger en glassform eller en brødform som rommer 2 liter.  Dekk med bakepapir og smør dette gjerne lett. Du kan også bruke sillikonformer.

Slik lager du høyprotein sukkerfri smørbukk:

Lag “karamellen”: Smelt sukrin, sukrin gold eller xylitol, eller en blanding av disse i en kasserolle med 2 ts fiber sirup gold. Tilsett deretter valgfri fløte og 2 ss smør og rør ut. Kok opp til du ser bobler, og avkjøl i ett par minutter.

Bland sammen karamellblandingen med 1,5 dl protein pulver, 2 ss melkepulver, 2 ss smør, vanilje ekstrakt, og salt  i en food prosessor. En blender blir nok for svak fordi dette er en tykk blanding. Puls og skrap ned på sidene og blend til en jevn blanding. Tilsett resten av protein pulveret og smeltet kakao smør. Bland godt sammen.

Overfør karamell-massen raskt over i formen. La den så avkjøles i fryseren i ca en time, eller i kjøleskap over natten.karamellar Skjær så i ruter med en kniv.

Oppbevares i fryser (hard) eller kjøleskap (mykere) til du skal spise dem. Smaken er himmelsk og konsistensen digg. 🙂karamellnam6

Håper det smaker! 🙂 Ønsker dere alle en god helg! <3

Supersunn mandelsmør fudge med kun 3 ingredienser! :o

Hellu! 😀 Etter å ha knasket i meg typ 10 poser med fløtekarameller på 3 kvelder fant jeg ut at jeg kanskje skulle trå til å lage et sunnere alternativ. Er jo greit å variere litt på søtsakene. ( Ok, ærlig talt så har jeg nå gått tom for fløtekarameller, og det er krise. Jeg elsker å sitte å knaske på noe godt når jeg ser TV-serier på kvelden.) ;D

Resultatet ble en helt nydelig fudge, så kvelden er reddet. 😉 Den inneholder kun 3 ingredienser. Enkelt, sunt og godt. Det kan vi like! Fudgen er i utgangspunktet raw, vegansk, vegetarisk, uten egg, melk, gluten og tilsatt sukker.mandelsmørfudge1

Mandelsmør fudge

120g mandelsmør (oppskrift)
35g kokosolje
2 ss lønnesirup

Tips/bytteliste: Jeg har brukt mandelsmør, men du kan godt bruke andre typer nøttesmør. Peanøttesmør er også veldig godt. Kokosoljen kan byttes med kakaofett eller smør om du ønsker en fudge som tåler å stå lengre ute i romtemperatur. Lønnesirup kan byttes med honning, eller fibersirup gold om du ønsker en lavkarbo fudge. Bruker du fibersirupen smeltes den i så fall først, og blandes sammen med mandelsmøret og kokosoljen. Den gir en annen litt chewy konsistens til baren. Mulig du vil søte den litt ekstra med feks steviadråper.

Ekstra smak? Tilsett litt kanel, kardemomme eller sitronskall til oppskriften. Mer krønsj? Tilsett grovhakkede nøtter. Glad i sjokolade? Jeg anbefaler disse sjokoladebitene som er allergivennlige og vegansk.

Slik lager du fudgen:

Mykne mandelsmør og kokosolje i vannbad. Bland inn lønnesirup. Hell over i en form dekt med bakepapir. Jeg la et lag med sjokoladebiter i bunnen av formen, men du kan også ha de oppå. Hardne i fryseren eller kjøleskapet. Skjær ruter i ønsket størrelse og oppbevar i fryser eller kjøleskap. Fudgen blir fort myk i rom temperatur, så oppbevar den i fryser eller kjøleskap til servering.mandelsmørfudge

Fudgen smelter på tunga og smaker veldig tilfredsstillende. Fudgen er ikke bare god, den er sunn  også:

Mandelsmøret i oppskriften gir et spekter av næringsstoffer som enumettet fett, proteiner, magnesium, kalium, mangan, kobber, antioksidantene vitamin E og selen, og kalsium. Lønnesirupen et helt naturlig søtningsmiddel, full av antioksidanter, magnesium,  kalsium, jern, sink og kalium. Inneholder også vitaminene A, B1, B2, B6 and C.. En real oppgradering fra mine vanlige næringsfattige ferdigkjøpte karameller som stort sett bare gir tomme kalorier. Når det er sagt er det plass til de også i et balansert kosthold. Forandring fryder! 😉

Ha en fortsatt fin dag! <3