Glutenfrie og sukkerfrie veganske jordbær muffins

Hei hei! God dag alle sammen! :) I dag skal du få oppskriften på noen nydelige jordbær muffins. Muffinsene er glutenfrie, veganske, uten egg, melk og sukker.  Inni muffinsen finner du biter av jordbær, og oppå, en enkel tofukrem med et hint av vanilje. Nam 😀jordbørmuffins

Glutenfrie jordbær muffins – Nok til 6 muffins
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

1,1 dl valgfri melk
0,35 dl (ca 2,5 ss) olje
3 ss sukrin
150g rismel
30g mandelmel*
en klype xhanthan gum (kan sløyfes)
en klype salt
1/2 ss bakepulver

60g jordbær

Tips: *Muffinsene inneholder litt mandelmel, så tåler du ikke nøtter kan du vurdere å bytte dette med meltyper du tåler, kanskje sesammel eller kokosmel. Jeg har valgt å bruke soyamelk og rapsolje i oppskriften.

Slik lager du muffinsene:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Rens jordbærene og skjær dem i mindre biter. Krakk så jordbærene lett med en gaffel.
Pisk sammen melk, olje og sukrin. Band sammen rismel mandelmel, salt og bakepuver. Bland sammen det våte og det tørre, og vend inn jordbærene.
Pensle innsiden av muffinsformene med litt olje, og ha oppi røre ca 2/3 full.

Stek på 180 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.jordbørmuffins3

Tofu glasur:

Du trenger:

1 pakke (ca 350g) tofu
1-2 ss lønnesirup eller annen søtning
1/2-1 ts vanilje ekstrakt
1 klype salt

Ta  tofuen ut av pakken og tørk forsiktig av evt veske med et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenrull. Blend/puls sammen en 1 blokk tofu med 1-2 ss lønnesirup,1/2-1 ts vanilje ekstrakt og 1 klype salt i en blender til du får en kremet konsistens. Smak om du vil tilsette mer søtt. Jeg liker å tilsette litt ekstra steviadråper, vanilje & krem.

Ha tofu glasuren i sprøytepose og sprøyt glasuren på den avkjølte muffinsen, eller bruk en skje. Pynt med jordbær.

Muffinsene uten glasur kan oppbevares i lufttett pose i romtemperatur eller fryses.

Server muffinsene og nyt! <3jordbørmuffins2

Håper det smaker! Ønsker dere en kjempefin helg! :*Takk for at du leser bloggen min! <3

Gresskarmuffins med proteinrik kremost glasur

Hei kjære lesere og riktig god Fredag! Jeg synes det nettopp var fredag..! Ukene går så sykt fort! 😮

Som jeg tidligere “advarte”, så kommer det til å bli en del gresskarholdige oppskrifter på bloggen nå opp mot Halloween. I går halte jeg med meg hjem tre nye gresskar, og til helga står det sunne muffins på menyen. *Nomnomnomnom*nydeligeproteinmuffinsmgresskar2

Disse nydelige muffinsene er laget med kvalitets ingredienser, og gir en god dose næringstoffer, samtidig som de er gode.

Muffinsene er gluten-, mel-, og kornfri, samt sukkerfri. Muffinsene inneholder egg, og glasuren inneholder melk. Jeg har linket ingredienslisten slik at du kan finne produktene jeg bruker.

Nydelige gresskarmuffins

200g gresskarmos*
150g mandelmel
60g kikertmel**
60g kokosolje
50g revet kokos***
4 store egg
1 moden banan
ca 2 ss honning, agave eller lønnesirup
2 ts bakepulver
1  ts kanel eller pumpkin spice
1 ts vanilje ekstrakt

*Gresskarmos: Kok gresskar biter i vann. Hell godt av vannet og mos gresskaret med en gaffel. **Får du ikke tak i kikertmel? Bytt det med andre glutenfrie mel som rismel, bokhvetemel eller glutenfri melmiks. ***mer proteiner? Lag proteinmuffins med å bruke naturlig whey proteinpulver i stedet for revet kokos.
nydeligeproteinmuffinsmgresskar

Glasur:

50g Riccota ost, evt kremost eller cottage cheese
50g kesam
50g gresk yoghurt
1/2 scoop whey proteinpulver* (vanilje, eller en annen god smak)
sitron eller appelsinskall
noen steviadråper etter smak

Slik lager du muffinsene:

 1. Forvarm ovnen til 180 grader og finn fram 12 muffinsformer eller silikonformer. Jeg bruker smurte silikonformer.
 2. Del eggeplomme fra eggehvite og stivpisk eggehvitene.nydeligeproteinmuffinsmgresskar5
 3. Bland alt det tørre sammen i en bolle.
 4. Smelt kokos olje/smør, og tilsett søtningen og vanilje ekstrakt. Pisk inn eggeplommene og sett til side.
 5. Mos sammen gresskarmosen og bananen med en stavmikser eller lignende.
 6. Bland sammen gresskar-og bananmosen og eggeplommeblandingen til det tørre. Rør godt sammen.
 7. Fold inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.
 8. Fordel røren i muffinsformene. nydeligeproteinmuffinsmgresskar4Stek i 25-30 minutter. ***Lager du protein muffins, stek muffinsene på 160 grader i 20-25 minutter.

Glasur: Pisk sammen alle ingrediensene til en jevn klumpri røre. Bruker du cottage cheese anbefaler jeg å bruke en elektronisk visp eller stavmikser for å jevne ut klumpene. Avkjøl muffinsene før du smør på glasur. Jeg anbefaler å ta kremost i en brødpose og klippe et lite hull i ene enden ala sprøytepose. Sprøyt glasuren på muffinsene og strø over med litt pynt. Jeg har brukt hasselnøtter.nydeligeproteinmuffinsmgresskar1Håper det smaker! Mettende glutenfrie muffins fulle av smak, vitaminer, mineraler og fiber. Godt og sunt – ja takk begge deler! :)

Ha en flott Fredag og en riktig god helg! Lots of love!Be G(O)OD

 

Glutenfri vegansk vaniljemuffins og 8 glasur oppskrifter!

Har du vært på jakt etter en allergivennlig muffinsoppskrift? Kanskje du skal prøve deg på denne. Denne oppskriften gir deg ca 15-20 muffins som alle er uten egg, melkeprodukter, gluten og hvitt sukker. I tillegg får du hele 8 forskjellige oppskrifter på glasur slik at du kan pynte din perfekte cupcake. Noe for enhver smak og anledning med andre ord!

Vaniljemuffins

Forberedelser: Forvarm ovnen til 175 grader. Bruk gjerne muffinsformer dobble eller sett dem i muffinsbrett. Slik holder de formen best mulig. Om du ønsker å gjøre det lettere å ta ut muffinsen av formen kan du spraye med olje.

Slik lager du muffinsene

 1. Mål opp eplecider eddik og fyll opp med vegansk melk til du får 1,5 dl. Rør godt og sett til side. Husk å bruk usøtet melk, eller reduser søtningen i resten av oppskriften tilsvarende søtheten i melken du bruker.
 2. Bland frøene med litt vann og sett til side.
 3. Sikt sammen melet, ditt sukker alternativ, bakepulver og salt. Bruk gjerne en ferdigblandet glutenfri melblanding, kakemiks, eller bland like deler sorghum med potetstivelse. Se oversikt over de ulike meltypene her. Tåler du gluten kan du naturligvis bruke vanlig mel i denne oppskriften.
 4. I en annen bolle blander du sammen soyamelkblandingen, de bløtlagte frøene, olje, vanilje- og mandeleksrakt. Tilsett det våte til det tørre. Bland til du får en klumpfri røre. Ikke rør mer enn nødvendig og la røren stå i noen minutter å svelle.
 5. Fyll hver form halvfull og stek i 15-20 min, eller til en tannpirker kommer ut ren fra midten av en muffin. La muffinsene stå i 5 min før du overfører dem til en rist. Nå er det på tide med en smaksprøve. Husk å la muffinsene avkjøles helt før du tar på glasur.

Noen muffinser ble merkelig høye, andre veldig lave. Heldigvis kan en god glasur kamuflere en hver lav muffins – og gode er de uansett! 😉

En vanlig glasur lager du av sukrinmelis (blendet erythritol) og bittelitt vann eller saft. Ønsker du å lage en ordentlig fin cupcake er det lurt å gå litt mer grundig til verks med en glasur av “smørkrem” eller “kremost” Her får du oppskriften på en rekke ulike glasurer til enhver smak! En oversikt som er kjekk å ha enten du skal pynte muffins, kaker eller annen bakst! :)

1.Kremost glasur

Krem sammen smør/margarin, sukrinmelis, kremost, smør smaksdråper og vanilje ekstrakt.

2.Kremostglasur med sitrus

 • 4-5 ss smør/margarin etter ønske, romtemperert
 • 6 ss kremost (jeg brukte soyakremost), romtemperert
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 5 dl sukrinmelis (blendet erythritol)
 • Finrevet skall av 1 skrubbet sitron eller appelsin

Alt kremes sammen. Smak gjerne til med smaksdråper.

3.Sjokoladeglasur

Rør sammen sukrinmelis, kakao og salt i en panne. Rør inn olje og vanilje, så arrowroot. Bruk en pisk. Varm opp mens du rører konstant. Glasuren skal ikke koke, men varmes opp til den begynner å tykkne. Tilsett en ss vann om nødvendg. La blandingen avkjøle til glausren kan smøres. Glasuren vil tykne når den avkjøles.

4.Sjokolade og peanøttglasur

Blir ca 3,5 dl glasur, nok til 12 muffins

Pisk sammen til du får en gjevn kremet glaur. Juster sjokoladesmaken med mer kakao eller peanøttmel. Prøv gjerne dette peanøttfluffet som glasur om du vil ha en real peanøttcupcake. Sprøyt ut glasuren med sprøytepose for best resultat. Strø til slutt over hakkede peanøtter.

5.Kaffe glasur

Bruk mykt smør og sikt alt det tørre. Bland alt godt sammen. Smør glasuren på de helt avkjølte muffinsene og strø på kokos. Bruk ca 3 ss revet kokostil pynt

6.Deilig peanøttkrem
 • 0,6 dl peanøttmel eller PB2
 • 2 ss vann
 • 0,7 dl fullfett kokosmelk (evt havrefløte eller soyafløte)
 • 1 ts vanilje ekstrakt
 • 8 ss peanøttsmør
 • 8 ss valgfritt smør
 • 1/2 ts havsalt eller himalayasalt
 • 3,6 dl blendet Erythritol (akkurat det samme som “sukrinmelis”)
Du kan bruke piskbar melkefri fløte eller lage kokoskrem. Tåler du vanlig fløte må du gjerne bruke det om du vil.Om du ønsker å lage kokoskrem avkjøler du kokosmelken i uåpnet boks i kjøleskapet over natten. Du må bruke fullfett kokosmelk til dette. Lett kokosmelk vil ikke gjøre susen om du ønsker å lage krem. Kokoskrem får du ved å ta ut det faste laget øverst i boksen. La den klare vesken være igjen.

Pisk opp kokosen/fløten til du får krem. Tilsett vaniljen. I en annen bolle pisker du sammen smør og salt til det blir fluffy. Tilsett melisen. Pisk sammen kremen og smørmiksen.

7.Lys nøtteglasur

Blend alle ingrediensene sammen til du får en homogen masse. La glasuren avkjøles i 1 time før bruk. Pynt med lime.

Alle cupcakes ser best ut når man bruker sprøyteposer, gjerne med tut, for å fordele glasuren. Håper du ble stor-inspirert til å lage din egen deilige cupcake idag! 😀

8.Rosa glasur

Pisk sammen ris sirup, margarin, vanilje ekstrakt og kanel i en liten bolle. Om ønskelig kan du blande inn litt sukrinmelis for å få en lysere/fastere glasur. Ønsker du en mer rosa glasur kan du tilsette noen dråper rød konditorfarge eller matfarge. For ekstra smak, tilsett noen smaksdråper. Du kan naturligvis også lage denne glasuren i grønt.Illustrerende bilde lånt hos http://www.stacydowns.com

Håper denne lille oversikten var kjekk å ha. Du har i alle fall fått mange valgmuligheter på glasurfronten. Håper du får en kjempefin dag videre. Jeg skal ha min siste instruktørtime for nå idag, så det blir nok knallbra. Hadde treningsfri i går, så skal bli godt å røre litt på skrotten å bruke opp litt “muffins-energi”. Følg meg gjerne på instagram. ;D Suss og klem fra Liller.

Q: Ble du muffins inspirert? Hvilken glasur fikk du lyst på? :)

Kremete lavkarbo peanøttfluff – uten sukker, melkeprodukter og egg

Heeeei! God Mandag og ukestart! Min uke begynte på aller beste måte med en saltime med aerobic og lett styrke med kroppvekt. Etter timen tok jeg buss til min kjære slik at vi fikk ett par timer sammen før jobb.
Nå sitter jeg og koser meg med fluff! En nydelig måte å fylle på med litt energi! Ja, for jeg elsker fluff. Etter jeg for ett år siden fikk vite at jeg ikke tålte verken melkeprotein eller egg har det dessverre ikke blitt så mye fluff på denne jenta.
Heldigvis er jeg både sta og kreativ – for fluff skulle jeg ha!
Resultatet ble et kremete peanøttfluff! Fluffet er uten hvitt sukker, melkeprotukter og egg.
Du får et bredt spekter av fettsyrer og dette fluffet passer også perfekt om du går på lavkarbo .
Kremfluff med en smak av peanøtt

0,6 dl peanøttmel eller PB2
2 ss vann
0,7 dl fullfett kokosmelk (evt havrefløte eller soyafløte)
1 ts vanilje ekstrakt
8 ss peanøttsmør
8 ss valgfritt smør
1/2 ts havsalt eller himalayasalt
3,6 dl blendet Erythritol (akkurat det samme som “sukrinmelis”)

 • Du kan bruke piskbar melkefri fløte eller lage kokoskrem. Tåler du vanlig fløte må du gjerne bruke det om du vil.
 • Om du ønsker å lage kokoskrem avkjøler du kokosmelken i uåpnet boks i kjøleskapet over natten. Du må bruke fullfett kokosmelk til dette. Lett kokosmelk vil ikke gjøre susen om du ønsker å lage krem. Kokoskrem får du ved å ta ut det faste laget øverst i boksen. La den klare vesken være igjen.
Pisk opp kokosen/fløten til du får krem. Tilsett vaniljen. I en annen bolle pisker du sammen smør og salt til det blir fluffy. Tilsett melisen. Pisk sammen kremen og smørmiksen. Nå er fluffet klar til å nytes! Oppbevares i kjøleskap (om du av en eller annen grunn klarer å la være å spise opp alt med en gang). Hehe. Den nydelige kremen og kan brukes som glasur på kaker og muffins, eller som pålegg eller dessert.

Ønsker deg en kjempefin dag videre! Smil, nyt og lev det livet du har på best mulig måte. Stor klem fra Liller. :*

Q: Liker du fluff? Smakt peanøttkrem/fluff før?

Lettlagd sjokoladepålegg og verdens beste brownies?

Hei hei! Idag har jeg ikke engang lyst på min kjære supershake.. Give me some sjokkis!! Husker dere den hjemmelagde sunne nugattien? Her kommer en lettlagd mindre avansert slekning:

Sjokoladepålegg med valnøtter.

180 gram valgfri sjokolade(rå,sukkerfri,mørk,lys etc)
310 gram valnøtter
2 ts valnøttolje
1 klype havsalt eller himalayasalt.

Hakk den romtempererte sjokoladen. Bland sjokolade,valnøtter,olje og salt i en food prosessor til det blir en myk blanding. Putt sjokopålegget i en boks og oppevar i kjøleskap. Nytes på alle mulige måter,gjerne på nystekt brød, med skje eller som fyll i sunne nugattisnurrer. 😉

Valnøttsjokopålegg

Thats not all! Hva med å bruke Valnøttsjokopålegget i en browniesoppskrift? Yes thank you!

Brownie med valnøtt og valnøttsjokoplugger

Brownie oppskrift med sjokoplugger

75 g hakkede pekan- eller valnøtter
132 g usaltet smør
56 g mørk sjokolade
33 g kakao
100 g sukrin
2 store egg
1 1/2 vanilje ekstrakt
56 g kremost i biter.
45 gram mel av eget ønske(det beste å bake med er hvetemel,men du kan bruke mandelmel om du ønsker å kutte på karbohydratene)

Forvarm ovnen. Rist nøttene i en panne. Rør gjevnlig og ikke la de bli svidd. Smelt smør og sjokolade i vannbad eller i mikroen. Rør godt. Bland mel,kakao og sukrin i en liten bolle. Egg og vanilje ekstrakt tilsettes sjokoladeblandingen. Rør eller visp med elektrisk visp til alt er godt blandet. Del romtemperert kremost i biter og tilsett sjokoblandingen. Visp til det er små biter igjen av osten.

Tilsett melblandingen i sjokoblandingen. Bland til du ikke ser melet. Rør inn de hakkede nøttene. Stek i ca 25 minutter på ca 180 grader.

Fyll plugger: (valgfritt)
77 g crème fraîche eller kremost,romtemperert
56 g valgfri sjokolade(bittersøt,lys,kvikkluch..whatever)

Smelt sjokolade i vannbad og tilsett crème fraîche eller kremost. Rør godt til hele blandingen har samme farge. Viktig at osten er romtemperert,om blandingen uansett ikke blander seg bra kan du varme blandingen litt og røre.
Når brownies er stekt  og avkjølt tar du en smørsmurt trepinne og lager flere hull gjevnt fordelt 3/4 ned i brownien. Ta fyllet i en pose med hull i enden når det ikke er avkjølt nok til å holde formen. Fyll hullene opp med fyll. Her kan du også bruke valnøttsjokopålegget i oppskriften øverst.

Lag hull i brownien...

Poke the brownie with a stick!

La brownien avkjøle. Mens den avkjøles vil fyllet sige godt inn,så du kan godt etterfylle etter en stund. Når den er helt kald kan du toppe hullene med litt fyll til for en fin finish. I en lufttett boks holder den seg 1 uke i romtemp,1 mnd i kjøleskap og flere mnd frossen. den er kjempegod både kald,varm og frossen(!) Den er litt hardere og gir mer tyggemotstand iskald og myk i romtemp. Enjoy!

Brownie med pekan og fyllplugger

 

Q: Så det godt ut? Lyst å prøve sjokopålegget eller brownien?

bloglovin