Nyhet på kosttilskuddsfronten: MyoGreens

Mange tar den klassiske syntetiske multivitaminpiller daglig for å være sikker på at de får i seg det de trenger. Jeg sluttet med syntetiske multivitamin for mange år siden, og vet at jeg får det jeg trenger via kostholder. I perioder, gjerne i influensasesongen, om man er syk eller veldig stressende perioder, kan det allikevell være lurt å ta ekstra tilskudd. Jeg holder meg da til naturlige tilskudd, og i den sammenheng tenkte jeg skulle tipse dere om nyheten MyoGreens  som er sammensatt av en kombinasjon av næringsrike ekstrakter fra frukt, bær, grønnsaker, urter og “supermat” som spirulina og grønn te.


MyoGreens™ er et matbasert næringstilskudd der ingrediensene er nøye utvalgt. Ingrediensene virker sammen for å støtte en aktiv livsstil og optimal helse.

Fordelene med MyoGreens™:

 • Bidrar til “5 om dagen”
 • Rik på naturlige vitaminer og antioksidanter
 • Inneholder hele 12 av naturens egne “superfoods” bla spinat, konsentrertartisjokkjuice, tomat, grønnkål, gulrot, konsentrertappelsinjuice, konsentrert acerolajuice, konsentrert ananasjuice, papayafruktekstrakt,konsentrert sitronjuice), spirulina og grønnte ekstrakt.
 • Produktet er fritt for gluten og aspartam, og er Non-GMO .

 • Du kan få tak i MyoGreens HER.
 • Akkurat nå får du det til lanseringspris 298kr (du sparer 100kr).

Hvordan tar du det?

 • Bland en måleskje eller to med kaldt vann og rør ut i noen sekunder, eller bruk en shaker.
 • Du kan også blande pulveret ut i din favorittsmoothie med (frosne) bær eller frukt. Jeg liker også å tilsette en scoop eller tre av collagen (klikk på linken for å lese om helsefordeler).

Du får tak i MyoGreens Her og MyoCollagen her. Ønsker deg en fortsatt frisk hverdag :*

Frisk detox smoothie

Hei hei! I dag ble oppskriften på min naturlige Detox smoothie publisert på kk.no, og jeg tenkte jeg kunne ta å legge den ut her også. Smoothies er en flott måte å få i seg mange ulike frukter og grønnsaker på en enkel måte.

Smoothien under inneholder 5 om dagen og er rik på vitaminer, antioksidanter og plantestoffer. Oppskriften er enkel, god og kan lett dobles.

“5 om dagen”  – En frisk detox smoothie – 1 porsjon

1 håndfull spinat
1/2 banan
1/2 avokado
1/7 ananas
20 blåbær
1/2-1 dl vann eller kokosvann

Tilsett 1/2 dl vann, kokosvann eller kokosmelk i en blander. Tilsett spinat, moden banan, avokado, ananas og blåbær. Blend alle ingrediensene godt sammen til en jevn masse. Tilsett mer veske om nødvendig til ønsket konsistens.

Tips og bytteliste: Ønsker du en mer kremet og mild smootie kan du erstatte vannet med melk eller yoghurt. Det vil gi mer proteiner og kalsium. Kokosvann vil bidra med elektrolytter og er et bra valg om smootien drikkes etter trening.  Avokado kan byttes ut med 1/2 mango eller 1 eple.
1-kksmooth

 • Spinaten gir jern og er bra for oss som trener
 • bananen gir kalium som er viktig for hjerte, nerver og muskler
 • avokadoen gir sunne fettsyrer og vitamin E som er bra for blant annet huden. Fettsyrene letter opptaket av de fettløselige vitaminene i smoothien.
 • ananasen gir enzymer som er bra for fordøyelsen. Blenderen fin-moser dessuten celleveggene i frukten og grønnsakene slik at næringstoffene blir lettere tilgjengelig for fordøyelsessystemet.
 • blåbær er rik på antioksidanter

Som du ser er denne grønne smootien en real helsebombe. Den er kjempefin å drikke rundt trening, som mellommåltid eller en lettere frokost.

Liker du grønne smoothies?

Naturlig frisk og sukkerfri vegansk jordbær gelè

Hei! Riktig god helg! Her har det gått i ett siden sist, så må bare beklage at det ikke kommer innlegg så ofte. Satser heller på å lage få gode innlegg enn mange mindre gode ;D Jeg har shoppet mye fine treningsklær, treningssko og fått hentet en (ny) haug med Iherb pakker, så må vell bli noen “se på alt det fine jeg har kjøpt”-innlegg snart. 😉

I dag skal dere få oppskriften på helt naturlig gelè med bær. Godbiten er glutenfri, paleo, vegansk og naturlig. Ingen sukker, konserveringsmiddel eller fargestoffer. Perfekt for de som ønsker en “grønn” livsstil. Jeg for min del er bare glad i god sunn mat og desserter 😉

jordbærgel
Naturlig frisk og sukkerfri vegansk jordbær gelè
ca 5 porsjoner.  Jeg bruker en 26cm × 15cm form

ca 5 dl jordbær
ca 2 dl blåbær
1/4 sitron
4 dl eple juice
1 toppet ts agar pulver
en klype salt
4 ts arrowroot mel (løses opp i 4 ts vann)

Skjær jordbærene og sitronen i ønskede biter.
Varm opp eple juice, agar pulver og salt i en liten kasserolle på medium varme. Oppløs agaren under omrøring og fortsett å rør noen minutter. Tilsett den oppløste arrowrooten og rør over lav varme i ca 3 minutter. Fordel jordbærene, blåbærene og sitronen i formen. Jeg la blåbær nederst, så jordbær og sitron skiver firdelt på toppen. Hell forsiktig over blandingen. Avkjøl i vannbad eller på kjøkkenbenken litt, så i kjøleskap til massen setter seg og blir hard. jordbærgel2Skjer den ferdige Jordbærgeleen i ønsket størrelse og server. Pynt gjerne med noen mintblader. gelèen er god som den er, eller med en klatt krem eller lignende. Kokoskrem finner dere oppskrift på her, og her finner dere oppskrift på cashewkrem. 🙂

Er dere glad i gelè? Hvilken type bær er din favoritt?Takk for at du leser bloggen min! <3

Gluten og sukkerfri Matchakake

Hei hei! Smakt grønn kake før? Denne fine kaken er farget grønn av Matcha,en pulverisert form for japansk grønn te. Et bedre navn ville kanskje vært grønn te kake med mandelflak. Kaken er uten gluten og tilsatt sukker. Den kan lages uten melk, men inneholder egg.

grønntekake

Litt mer om Matcha

Matcha pulveret har en søtaktig smak og fargen er intens grønn. Pulveret er perfekt til å bruke som naturlig farge i feks kakefyll eller kake.

Det som gjør Matcha så spesiell er opprinnelsen og fremstillingsmåten. I motsetning til vanlige teplantasjer tildekkes Matchaplantasjer med mørke presenninger 4 uker før innhøstingen. Slik får tebuskene 90 % mindre sollys. For å kompensere dette danner tebuskene ekstra mye klorofyll, og bladene produserer store mengder aminosyrer. Resultatet er en eldgammel, hemmelig medisin med en noe søtaktig smak og blader med en intens grønnfarge. Du får tak i Matcha HER. Les mer om bestilling i Den store Iherb guiden.

Matcha er supermat. Helsefordelene til Matcha er flere ganger større enn de til vanlig grønn te,. det er fordi man spiser hele bladet med alle næringsstoffene i og ikke bare avkoket, som ved vanlig te. Når du drikker Matcha får du derfor langt flere stoffer i deg enn når du drikker grønn te.

Den høye ORAC-verdien (168 500/100g) gjør Matcha til en kraftig antioksidant. Dette skyldes først og fremst EGCG som finnes i grønn te. EGCG kan du kjøpe i konsentrert form HER. Den antioksidative effekten til Matcha er langt høyere enn den til andre typer supermat, slik som blåbær, granateple og brokkoli. En studie fra universitetet i Kansas viser at catechinene og polyfenolene i Matcha er 100 ganger mer effektiv enn C-vitamin og 25 ganger sterkere enn E-vitamin.

I tillegg til antioksidanter inneholder Matcha grønn te også aminosyrer, bla L-theanin som har en beroligende effekt; reduserer stress og angst . I kombinasjon med koffeinens oppkvikkende effekt er Matcha stimulerende og oppkvikkende. Du slipper forresten det kjente tilbakefallet man ofte får etter å ha drukket kaffe.

Det høye klorofyll innholdet i Matcha-te gjør listen over helsefordelene bare lenger. Les gjerne innlegget mitt om klorofyll HER.

Nå over til kakeoppskriften!

Matchakake:
150g rismel
10g Matcha (grønn te pulver)
5g bakepulver
1 stort egg*
60g valgfri olje, jeg bruker rapsolje
50g sukrin
30g honning, lønnesirup eller agave
1/2 dl valgfri melk, jeg bruker soya
Skivende mandler til pynt

* Mulig du kan bruke linfrøegg eller no-egg tilsvarende 1-2 egg i stedet for egget i oppskriften om du vil lage kaken uten egg eller vegansk.grønntekake2

Slik lager du kaken:
Forvarm ovnen til 170 grader. Pisk sammen honning, lønensirup eller agave med 1 egg. Tilsett oljen og melken. Bland rismel, matcha, sukrin og bakepulver i en bolle. Bland det våte sammen med det tørre. Fyll røren i en bakepapirkledd og smurt liten brødform. Strø over mandler. Stek i 40 minutter. Om kaken blir litt for godt stekt på toppen, dekk den med aluminiumsfolie underveis slik at den ikke blir svidd. Avkjøl. Skjæres i tykke skiver som brød og spises med syltetøy, krem, sirup eller annet godt. På bildet har jeg brukt denne sukkerfri pannekake sirupen.

Håper det smaker! Ha en flott Lørdagskveld og en riktig god helg!Takk for at du leser bloggen min! <3