Iherb tips på 15% rabatt! Helse, immunforsvar, hukommelse og skjønnhet

Hei hei! Iherb har nylig tatt inn merket “Organic Mushroom Nutrition” som har ulike medisinske sopper i pulverform.  De ulike pulverne får du i poser på 100g eller bokser på 200g. De økologiske sopp pulverne inneholder naturlig: beta glukaner, prebiotika, fordøyelsesenzymer, antioksidanter, aminosyrer, protein, peptider, lectin, polyfenoler, flavonoider, selenforbindelser og andre mykonutrienter.

Mykonutrienter, eller mykonæringstoffer, er en klasse av forbindelser som produseres naturlig i sopp som ikke er klassifisert som vitaminer eller mineraler, og som ikke er nødvendige for normal funksjon av menneskekroppen, men som har en gunstig effekt på helsa.

De har også en rekke blandinger ut fra hva man er ute etter, for eksempel skjønnhet, fitness, støtte opp immunforsvaret, få mer energi osv.

Energiblandingen inneholder for eksempel seks økologiske medisinske sopp, boaniske planter(feks gukemeje) og plantebasert koffein. Drikken er kalorifri, sukkerfri, rik på antioksidanter og har en smak av appelsin.

Cordyceps.

Cordyceps er en sopp som lenge har vært brukt i tibetansk og kinesisk kultur. Opprinnelig finnes den vill på de høye slettene i Tibet der den ble oppdaget av tibetaske hyrder. Denne soppen optimaliserer oksygenopptaket, og øker vitaliteten og utholdenheten.

 

Cordyceps har “blodfortynnende” virkning og kan redusere blodsukkeret. Laboratoriestudier viser at Cordyceps stimulerer flere aspekter av immunsystemet, men det er ikke kjent om denne effekten forekommer i menneskekroppen. Noen studier viser at Cordyceps kan bidra til å forbedre nyrefunksjonen om det tas sammen med det blodtrykksenkende medikamentet enalapril. Den komboen vil bedre nyrefunksjonen og bremse utviklingen av nyresykdommen hos pasienter med sviktende nyrefunksjon etter transplantasjon.

Cordyceps forbedrer lungefunksjonen, og kan være nyttig ved asma og bronkitt. Soppen øker det cellulære oksygen opptaket opp til 40%. Dyr som får lungebetennelse får mindre dødelighet om de tar cordyceps.

Hjertet har også godt av soppen. Hjerterytmeforstyrrelser som hjertearytmier og kronisk hjertesvikt han bli bedre med denne soppen. Soppen har også en rekke andre helsefremmende egenskaper som styrking av immunsystemet.

Ikke ta hvis du har en myelogen typen kreft så som AML eller CML, om du tar insulin eller andre blodsukkersenkende medisiner (Cordyceps kan ha en additiv hypoglykemisk effekt). Unngå også om du tar et stoff som har “blodfortynnende” effekt (Cordyceps kan øke risikoen for blødning). Har du “Autoimmune sykdommer” som multippel sklerose (MS), lupus, revmatoid artritt (RA) ol. kan Cordyceps føre til at immunsystemet  blir mer aktivt. Dette vil kunne øke symptomene ved autoimmune sykdommer.

Produktet er fermentert, non-gmo, glutenfritt, vegansk, uten kunstige ingredienser, økologisk med mer.

Andre Cordyceps kosttilskkudd finner du her.

Reishi

Reshi, eller lakk-kjuke, er kjent i Kina som Ling Zhi (som oversatt betyr “Divine Mushroom”). Soppen er også kalt sopp av udødelighet. Reshi finnes også i Den finnes i Afrika, Eurasia, Nord- og Sør-Amerika. Den vokser ofte på plommetrær.

 

Reishi sopp inneholder komplekse sukkerarter som kalles betaglukaner som kan stoppe veksten og hindre spredning av kreftceller. Når dyr ble foret beta-glukan, ble noen celler av immunsystemet mer aktiv.Begrensede data fra kliniske studier tyder på at reishi kan styrke immunforsvaret hos mennesker. I tillegg inneholder reishi steroler som kan virke som forløpere for hormoner i kroppen, sammen med stoffer som kalles triterpener som kan ha blodtrykksenkende og anti-allergi / anti-histamin virkning.Laboratoriestudier tyder på at reishi sopp kan senke blodtrykket. Reishi sopp har også vist seg å forsinke prosessen med blodpropp. Reishi sopp kan føre til toksisitet i enkelte immunceller.

Laboratoriestudier antyder at reishi sopp kan stimulere enkelte celler i immunsystemet.En liten klinisk studie viste at reishi kan forbedre immunrespons i avansert stadium kreftpasienter. Flere studier er nødvendig for å vise at det er trygt og effektivt for kreftbehandling.

En studie fra 2013 i Food and Chemical Toxicology ble reishi sopp brukt til å reversere leverskader hos mus. Reishi kan kanskje hjelpe levercellene til å regenerere.

I 2012 utga Neuropharmacology en studie som viste at reishi sopp kan ha effekt på Alzheimers og Huntingtons sykdom. I denne studie ble det vist at reishi ekstrakt støtter produksjon av nervevekstfaktor, et protein som er viktig for sunn nevrologisk funksjon.

Reishi er ikke-giftig. Er man veldig sensitiv kan man oppleve “detox symptomer” som utslett i begynnelsen.

Ikke ta reishi om:
Du tar warfarin eller andre blodfortynnende: Reishi kan øke risikoen for blødning.
Du er tar cellegift: reishi kan gjøre noen typer cellegift mindre effektive.
Du bruker immunsystem hemmere: reishi kan stimulere immunresponser.

Chaga – antioksidantrikt adaptogen.
Chaga, eller kreftkjuke, vokser i bjørkeskoger i Skandinavia, Øst-Europa, Russland, Korea og i de nordlige delene av Nord-Amerika. Chaga er ifølge samisk folketro en hellig drikk. Soppen har en kaffelignende smak. Chaga inneholder mye antioksidanter. Den eneste som står Chaga i antioksidanter er faktisk kakao. Soppen inneholder også vitamin D2, B1, B2 og B3, og mineraler som magnesium, krom, jern og kalium.
Studier viser dens bestanddeler kan drepe kreftceller selektivt og kan stimulere immunforsvaret. Imidlertid er kliniske studier for å bekrefte effektivitet som kreftbehandling hos mennesker. Chaga inneholder et stort antall metabolitter som har vist seg å selektivt indusere apoptose (celledød) i tumorceller, uten å skade de friske cellene. Soppen stimulerer immunsystemet effektivitet ved å øke produksjonen av lymfocytter (en form av hvite blodceller som forekommer i lymfesystemet). Chaga er ikke en kreftbehandling, men det har ingen bivirkninger og kan være et tillegg til konvensjonelle behandlingsmetoder.
Chaga er effektiv mot bakterier og virus som influensa. Chaga indeholder masse Beta-D-glukan som bidra til å balansere responsen i kroppens immunsystem. Dette betyr at chaga øker immunforsvaret når det er nødvendig, men det bremser også immunforsvaret ned når det er overaktivt.
Studier har vist at betulinsyre som finnes i chaga er i stand til å bryte ned LDL-kolesterol-bad-kolesterol i blodet.
Chaga er fullstendig ikke-giftig, og kan inntas i store mengder uten bivirkninger. Ikke bruk Chaga hvis du bruker “blodfortynnende”, eller medisiner for å senke blodsukkeret.
Organic Mushroom Nutrition, Chaga, Mushroom Powder, 7.14 oz (200 g)
Alle Chaga kosttilskudd får du tak i her.

Lions mane – adaptogen for hjernen, fokus, nervesystemet og immunforsvaret

Lions mane, eller løvens manke sopp (forkortet til LMS), er en sopp med en rekke potensielle medisinske forbindelser. LMS er en trygg spiselig sopp som inneholder ca 20% proteiner. Forskere har vært spesielt interessert i dens nerve-regenererende egenskaper.

 

Det har vært gjort forsøk med mus som viser at de gjenvant kognetiv kapasitet, og forsøk på deprimerte viste at de fikk økt konsentrasjon og følte seg bedre. Reduksjonen av beta amyloid plakk i hjernen til mus matet med en diett som inneholdt 5% LMS  vs. musene som ikke ble matet noen sopp var bemerkelsesverdig. Dannelsen av amyloid plakk er det mange forskere mener er en primær morfologisk biomarkør assosiert med Alzheimers.

LMS bør prøves av folk som har hatt slag på grunn av evnen til å fremme nerve regenerering. Det kan være svært nyttig for de med epilepsi eller som har opplevd nervecelleskade i hjernen og eller har problemer med kognitiv funksjon.
Andre fordeler med LMS er å opprettholde en sunn fordøyelse. På grunn av beta glucane polysakkarider, har LMS gunstige effekter på fordøyelsen. Disse typer polysakkaridene er anerkjent for å bedre mageslimhinnenes funksjoner, som er en integrert del av fordøyelsessystemet. Folk sliter med diabetes kan også dra nytte av denne soppen fordi den reduserer blodsukkeret, bidrar til å hindre polydipsi og hemmer også den kraftige følelsen av tørst som er relatert til diabetes. LMS øker også det gode kolestrolet, og senker det dårlige.
Bivirkninger: Det er svært få rapporterte bivirkninger som oppstår fra LMS tilskudd. De fleste brukere som opplever bivirkninger rapporterer om en følelse av kløende hud som kan forklares med en økning i nervevekstfaktor. LMS anses som ikke-giftig, men har man sopp allergi så bør man være forsiktig.
Alle kosttilskudd med Lions mane finner du her.
Nevner også soppee Maitake for vektkontroll og blodsukkerbalanse, og Turkey tail, som er en av de mest studerte medisinske soppene for dens virkning på immunforsvaret.
Sopp pulverne tas etter anvisning på pakken. Pulverne kan røres ut i kaffe, smoothies og lignende. Som nevnt over får du alle disse medisinske soppene fra Organic Mushroom Nutrition til 15% rabatt nå. Du finner dem altså her.
Har du erfaring med noen av disse soppene? Hørtes det spennene ut?

Raw energikuler med gojibær

Hei hopp! God ny sommermåned alle sammen! I dag skal du få oppskriften på energikuler laget av masse godsaker! Disse super sunne kulene inneholder bla cashewnøtter, chia og gojibær:

 • Cashewnøtten er lavere i fett enn de fleste nøtter, og 65 prosent av dette fettet er umettede fettsyrer. Av dette er 90 prosent oljesyre, et hjertesunt fett som også finnes i olivenolje. Karbohydratene gir sunn energi til hjernen og muskler. Den inneholder også litt proteiner, mye magnesium, som stimulerer nervene, samt kobber, sink, jern og biotin.
 • Les om de mange helsefordelene til gojibær her.
 • Chiafrø kan du lese om nederst på denne siden.

Kulene er raw, vegansk, vegetariansk, uten egg, melk, gluten og tilsatt sukker. De er fulle av langvarig energi, fiber, karbohydrater, proteiner, fettsyrer. De inneholder til og med egansk Omega-3! Kulene er selvfølgelig gode også! ^^gojienergikuler3

Energikuler med gojibær

50g cashewnøtter
25g chiafrø
25g solsikkefrø
50g revet kokos
40g gojibær
3 dadler uten stein
15g (1 1/2 ss) rosiner
25g (2 ss) kokosolje
10g maca (1 ss) maca
1/2 ts stevia

Til pynt:

10 revet kokos

Fremgangsmpte:

Bløtlegg cashewnøttene og solsikkefrøene i 2-3 timer. Bløtlegg også chiafrøene og gojibærene hver for seg i litt vann. Chiafrøene trenger minst vann, og de vil suge til seg vannet og danne en gelè.gojienergikuler1

Hell av vannet av cashewnøttene og solrikkefrøene. Bland samen cashewnøtter og solsikkefrø i en food prossessor til en jevn masse. Tilsett chiafrøene. Tilsett så gojibær (hell av bløtleggningsvannet), rosiner, dadler klipt i biter, kokos og kokosolje. gojienergikuler4Tilsett maca om du har det. Du kan evt bruke 1 ss proteinpulver eller nøtte/frø/kokosmel. Bland sammen til en jevn masse.gojienergikuler

Del deigen i 10-12 like biter og sett disse på en folie- eller bakepapirkledd plate. Synes du deigen klistrer til hendene kan du ha litt olje i handflatene før du tar opp biter av deigen. Form til kuler. Avkjøl i kjøleskapet så de hardner litt. gojienergikuler5Rull energikulene i revet kokos. Du kan alternativt rulle dem i kakao, sukrin eller proteinpulver.gojienergikuler2

Nyt dine næringsrike energikuler som kos, rndt trening eller på tur. Håper det smaker! 🙂

Iherb tips: Sunn kakao til påsketuren?

Ute etter en supersunn kakaodrikk? Prøv Cococardio fra Iherb. Det er kort fortalt et helsekost produkt med sjokoladesmak. Siden smaken minner om kakao kan man i stedet for å bruke vanlig kakao bruke Cocoardio om man har lyst på en kopp  kakao. Pulveret inneholder økologisk kakao, rødbete pulver og hibiscus ekstrakt. Kakao er faktisk en av naturens rikeste antioksidantkilder og har en rekke helsefordeler. La os se på noen av helsefordelene:

Kakao inneholder:

-Magnesium som er viktig for hjertet. Inneholder også jern.
-Aminosyren tryptofan som øker avspenningen og fremmer bedre søvn.
-Phenylethylamine som er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.
-Flavonoider hindrer kolesterol fra å felles ut, danne et belegg på innsiden av blodårene. Slik reduserer flavonoidene risikoen for åreforkalkning, trange blodårer og blodpropp. Det gjør også at blodet flyter bedre i blodårene. Mørk sjokolade har denne effekten fordi den inneholder mer flavonoider enn noen annen mat.
-effektive antioksidante fytostoffer som heter polyphenoler. Polyphenoler finner du også i bla grønn te og druekjerner. Jo mere polyphenoler,jo mer bittert smaker det. Cococardio smaker ganske bittert fordi den er proppfull av disse fytostoffene.

Dette pulveret ser ut som kakaopulver, men lukter litt søtt,som rosiner. Om du blander pulveret i vann får det en brunrød farge. Det blandes lett ut uten klumper. Det smaker bittert,som ren kakao gjør, men det kamufleres lett med søtningsmiddel. Du kan nesten ikke smake rødbete pulveret. Det er bare 20 kalorier (=ingenting) i en porsjon(1 scoop).

Inneholder Hibiscus som senker høyt blodtrykk på en mnd, reduserer kolesterol, støtter opp om nyrefunksjonen, naturlig vanndrivende, bra for fordøyelsen (hjelper mot forstoppelse), rik på vitamin C og hjelper til å redusere feber.

 IMG_2624

Serveringsforslag:

 • Kakao substitutt: Varmt vann eller varm valgfri melk + 1/2-1 ss cococardio og steviadråper. Best resultat fås med melk.
 • Rør pulveret inn i hjemmelaget is, sjokolade, grøt eller sjokkoris.
 • Bruk en scoop cococardio i proteinshaken eller smoothien din.

Pulveret kan tas med på påsketur eller på hytta, og blandes ut der. Kjekt! 🙂 Du får tak i den sunne kakaodrikken HER. For tips om bestilling, ta en titt i den store Iherb guiden.

Er du glad i kakao? Prøvd Cococardio?

Sunn naturlig sjokolade fudge

Hei! Riktig god dag kjære lesere! Jeg har planlagt treningsfri denne uken og restituerer med sjokoladefudge. Høres ikke sjokolade fudge skikkelig godt ut? Konsistensen er skikkelig digg.

Vanligvis inneholder sjokoladefudge både sjokolade, sukker, fløte og smør. Den sjokoladefudgen du skal få oppskriften på i dag er helsekost sammenlignet med orginalen, og kan dermed nytes til hverdags. Sjokoladefudgen er vegansk, uten egg, melkeprodukter og mel/gluten. Oppskriften er lavkarbo, paleo og diabetiker vennlig.
fudgegrønn
Sunn og naturlig sjokoladefudge
1 avokado
60 g revet kokos
3 bananer
1,5 dl kokosmelk
1 ts vanilje ekstrakt
3-4 ts kakaopulver
1-2 ss agar
1 dl vann

 1. Dekk en form med plastfolie eller bakepapir og la noe av folien/papiret stikke over kantene slik at fudgen blir lett å ta ut.
 2. Blend avokadokjøttet med kokos og hell i bunnen av formen. Du kan godt søte avokadoblandingen etter ønske, med feks steviadråper.
 3. Blend så bananer sammen med kokosmelk, vanilje og kakao i en blender på høy hastighet til du får en jevn masse.
 4. Smelt agaren i kokende vann og avkjøl litt. Hell agar blandingen over i blender blandingen mens blenderen går på lav hastighet. Smak om du ønsker å tilsette mer søtt. Det skal ikke være nødvendig på grunn av den søte bananen, men er du som meg og liker alt super søtt kan du godt tilsette litt ekstra.
 5. Hell røren i formen, og avkjøl i minst 20 minutter i kjøleskapet.

fudgegrønn2

Snu formen over et fat og ta av folie eller bakepapir. Skjer i stykker og nyt 🙂 En deilig godbit full av antioksidanter, langsomme karbohydrater, et spekter av fettsyrer og god smak. Nam nam!

Fristet det med sunn sjokoladefudge?Be G(O)OD

Kokosolje bedrer leddgikt

Studier viser at antioksidanter i kokosolje hemmer betennelse knyttet til leddgikt. Dette synes jeg er veldig bra og ikke minst interessant. Vi har nemlig leddgikt i familien.

 • Leddgikt omfatter over 120 sykdommer og tilstander som påvirker ledd, omkringliggende vev og bindevev. Man kan blandt annet bli veldig stiv, få hevelser og smerter.
 • I dag er medisinene som brukes til å behandle leddgikt blant annet ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) til mer potent sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARD).
 • Legemidler kan være ineffektive, og de har alvorlige bivirkninger. De fleste av disse behandlingene forårsake bivirkninger som mageproblemer, halsbrann, magesår og blødninger i (ved bruk av NSAID) og grå stær, høyt blodtrykk, søvnproblemer, muskel tap, blåmerker, benskjørhet (osteoporose), vektøkning og mottakelighet mot infeksjoner (ved bruk av DMARD. )
 • Det er derfor et behov for å utvikle effektive antiinflammatoriske legemidler med færre bivirkninger. Hovedmålet med denne studien er å evaluere antioksidanteffekten og anti-inflammatorisk effekt av polyfenoliske fraksjon isolert fra virgin kokosolje på eksperimentell leddgikt.
 • Antioksidanter av polyfenoliske fraksjoner isolert fra virgin kokosolje reduserer betennelse forbundet med leddgikt mer effektivt enn dagens farmasøytiske legemidler som indometacin, et populært reseptbelagt steroid antiinflammatorisk legemiddel (NSAID)som ofte gitt for leddgikt.  Referanse
 • Dette er enda en fordel av virgin kokosolje som kan tilsettes til den allerede imponerende lang liste av fordelene knyttet til kokosolje, mye av det relatert til mellomlange fettsyrer, slik som laurinsyre.http://www.kk.no/sites/kk.no/files/styles/node_blowup/public/images/as/85/3836785.jpg?itok=22ZOTfnV(Foto: Colourbox)
 • Det er viktig å vite at ikke alle kokosnøttoljer har samme mengde antioksidanter. Raffinerte kokos oljer ville ha liten eller ingen, og ikke alle virgin kokos oljer er produsert på samme måte å ha de høyeste mengder antioksidanter. Den virgin kokosolje som bruktes i denne studien ble fremstilt ved hjelp av våt-møllemetoden og varme.
 • Mange virgin kokos oljer på markedet i dag er faktisk produsert med ingen varme, eller “kaldpresset”. Selv om dette er en fordel når det kommer til for eksempel olivenolje, er det en ulempe når man skal produsere kokos oljer med høy kvalitet.
 • Tidligere forskning har vist at det er mest antioksidanter i jomfrue kokos oljer produsert ved hjelp av våt-malemetoden, og at antioksidantene blir frigitt enda mer i kokosnøttoljen når litt varme brukes i behandlingen.
 • Kokosolje etter søk etter våt-malemetoden finner du her.

Har du  leddgikt eller andre revmatiske plager er det en god ide å bruke kokosfett og kokosoljer på en daglig basis. Det er svert enkelt å få i seg om man jobber med å få det inn i kostholdet. Her får du noen tips:

 • Ta kvalitets kokosolje i kapselform i en daglig rutine
 • Bytt ut smør eller margarin med kokosolje som stekefett, gjør det samme i bakst
 • Lag hjemmelaget sjokolade med kokosolje
 • drikk fullfett kokosmelk og bruk kokosmelk i matlagningen
 • Tilsett kokosolje i smoothies, supper, yoghurt og varme drikker som te og kakao,
 • Ta kokosolje som den er. Har man vondt og er hoven på grunn av leddgikt kan jeg anbefale å innta 3-4 spiseskjeer daglig, samt å smøre seg jevnlig ut over dagen på områdene.

Ordliste: antiinflammatoriske = betennelsesdempende, virgin = jomfru

Bruker du kokosolje for medisinske grunner? Kjenner du noen med leddgikt eller revmatiske plager?Takk for at du leser bloggen min! <3