Småkaker av hjemmelaget mandelmel

Hei godtfolk. Der var vi godt i gang med en ny uke. Jeg har så mye på hjertet at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Vi får begynne med noe praktisk!

I går postet jeg jo oppskriften på hjemmelaget mandelmelk og mandelmel. Idag får du tips om hva du kan gjøre med mandelmassen og siste rest av mandelmelken. Lag sunne småkaker! Småkakene er uten egg, sukker, melk osv.. Oppskriften under gir ca 15 småkaker.

Småkaker med hjemmelaget mandelmel og havregryn

1,2 dl sukrin evt halvparten daddelsukker
2 ss vegansk margarin eller annet smør
Mandelmasse lagd fra 2,5 dl tørre mandler
0,6 dl hjemmelaget mandelmelk
2 dl mel etter ønske
2 dl havregryn
1 ts bakepulver
En klype havsalt
1/2 ts kanel
1 ts vaniljefrø eller vanilje ekstrakt
1/2 sjokoladeplate, hakket i småbiter

Bruker du ferdig smaksatt og søtet mandelmelk trenger du ikke å tilsette noe. Bruker du helt naturlig mandelmelk kan du fint tilsette steviadråper, søtning eller kanel. Jeg tilsatte noen steviadråper med vanilje&krem.

Sikt de tørre ingrediensene sammen og sett de til side. Krem sammen margarin/smør og sukrin. Tilsett mandelmassen fra i går og mandelmelk. Bland godt sammen. Tilsett det tørre i to omganger. Bland sammen. Rør inn sjokoladebitene. Bruk hjemmelaget sjokolade eller en kjøpt type du tåler. Gjerne så mye kakao% som mulig. Du trenger ca 50g sjokolade, men ta så mye som du ønsker. Vil du ha sjokkosmåkaker kan du tilsette litt rå kakao til røren.

Sett deigen i kjøleskapet mens du forvarmer ovnen på 190 grader. Sett kakene på en bakepapirkledd plate med godt mellomrom. Stek i 12-17 min til de begynner å bli gyldenbrune. De kan se litt uferdige ut,men de vil ikke falle fra hverandre.

Avkjøl i 10 min på bakeplaten før du overfører dem til en rist. Om du ikke spiser opp alle på en dag som meg oppevares de i en lufttett boks. De holder seg noen dager i romtemp eller en uke i kjøleskapet. Enjoy! Smaker nydelig dyppet i hjemmelaget mandelmelk eller med litt syltetøy til. Mmm… Håper du får en fotsatt fin Tirsdag! *suss*

Q: Bruker du mandelmel i bakst?