Enkel naturlig søtet paleo skuffekake – uten korn, gluten, melk og hvitt sukker

Hei hopp! I dag skal du få oppskriften på en enkel og god skuffekake.

Kaken er uten korn, gluten, melk og hvitt sukker.  Den er søtet med manuka honning som du kan lese alt om her. Kaken gir det et spekter av ulike fettsyrer, proteiner og fiber.

Palao skuffekake med honning
56 g kokosmel
25 g mandelmel
2 ts  bakeplver
4 dl kokosmelk
125 g honning
4 store egg
2 ts vanilje ekstrakt eller litt vanilje essens

Tips og bytteliste:

 • Lavkarbo? Bytter du honningen med gylden fibersirup blir kaken lavkarbovennlig.
 • Nøttefri? Bytt mandelmel med sesammel eller annet frømel. Må du ikke lage kaken paleo kan du bruke havremel, eller rett og slett vanlig mel.
 • Kokosmelk kan byttes ut med vegansk eller vanlig fløte(ikke melkefri).

Slik lager du kaken:
Forvarm ovnen til 175 grader og dekk en 20x20cm firkantig form med bakepapir.
Bland sammen alt det tørre i en bolle.

Bland så sammen alt det våte for seg. Bruk gjerne en blender om du har det.
Tilsett det tørre til det våte litt etter litt for å unngå klumper.
Hell den klumpfrie røren over i formen.

Stek i ca 50 minutter på 175 grader. Avkjøl i formen i minst 10 minutter eller mer.
Kaken holder seg i kjøleskap i ca en uke.

Skjær kaken i kakestykker og nyt som den er, med is eller kokoskrem. Du kan også kle den med smørkrem, kremost- eller sjokoladeglasur. Håper det smaker!

Vi tar en titt på ny Iherb-pakke! :D

Hei hei! Håper dere alle har hatt en flott Mars så langt! Jeg har som vanlig kjøpt mange pakker fra Iherb, så her kommer et nytt Iherb-innlegg der vi tar en titt på produkter. 😀 Alt om Iherb kan du lese i Den store Iherb guiden.

For å lese mer om produktene, klikk på den fargede skriften for å komme til produktets Iherbside. 🙂

Method, Natural Surface Cleaner for Multipurpose, Aroma of Pink Grapefruit (828 ml): Bestselgende overflaterens. God duft og mindre kjemikalier enn vanlige vaskeprodukter. Aldri testet på dyr. Fin å bruke på for eksempel kjøkken og bad. Den tar det meste om man lar den få virke litt. Hele utvalget på grønnere vaskeprodukter til hjemmet kan du se her. Les gjerne dette innlegget:  8 tips for å starte med naturlige produkter + min reise

Barbara’s Bakery, Cheese puff. Poser med litt salt “ostepopp” på 198 gram. Jeg har kjøpt poser i smaken original og Jalapeno som har litt mer smak. De er laget med ekte ost, og er uten transfett, veksthormoner. De er også non-GMO.

Heritage Products, vegetable glycerin (120 ml) : Om du følger med på min instastory @lovelyliller har du kanskje sett at jeg spiser iskrem hver dag. I isen bruker jeg glyserin som gjør konsistensen på isen kremet og silkemyk slik at den er lettere å lage iskuler av. Du kan også bruke det i fondant, dressinger, bakst og til og med kroppsprodukter. Glyserin kan også brukes som et naturlig søtningsmiddel, og er i samme gate som sukrin. Det er mindre søtt enn sukker, men ineholder kalorier.

Heavenly Organics, 100% Organic White Honey,  Acacia honey og Nimes Honey. Krukkene er på 340 gram. Non-GMO, økologisk honning. Uten sprøytemiddel og antibiotika.

Atkins, Endulge caramel nut chew. Pakken inneholder 5 barer på 34g hver. Baren er perfekt før trening, på farta eller når du har lyst på sjokolade. Baren er i serien “Endulge” som er ment for å være et bedre valg til sjokolade, så jeg ville valgt en annen bar om jeg skulle brukt barer til mellommåltidhverdags, men denne er helt ok når man har lyst på sjokkis.  Se utvalget over andre Atkins barer HER.

King Arthur Flour, gluten-free pancake mix. Glutenfri pannekakemiks på 425 g. Inneholder 21g fullkorn per porsjon på 2 pannekaker. Sjekk også ut denne fullkorns pannekakemixen.

Stoneridge Orchards, strawberry soaked in black chocolate. Pose på 142 gram med tørkede jordbær dyppet i 70% sjokolade. De er ikke for søte, og jordbærene har en myk geleaktig konsistens. Perfekt naturlig smågodt for store og små.

Noen produkter som frister?

Likte du disse Iherb-tipsene? Flere innlegg som dette finner du under kategorien Iherb som du finner her. :* Ha en fin dag! 🙂

Lær om den sunne Manuka honningen

Du trodde kanskje at honning var honning og det var det samme hvordan honning glass du kjøper? Det er det ikke. Ikke all honning er lik. Smak, utseende og den antibaktrielle kvaliteten til honningen varierer med hvilken type honning det er, hvor den blir laget, når og hvordan den høstes. Idag tenkte jeg å lære deg om Manuka honningen. manuka3Som vanlig er innlegget linket(rosa skrift) og ikke sponset. Jeg vil rett og sett opplyse og inspirere.

Aktiv Manuka honning er rå honning som er lagd av bier som spiser/pollinerer den usprøytede manuka busken som kun finnes på New Zealand.

Manuka honning inneholder en aktiv ingrediens(UMF=Unique Manuka Factor) som man ikke finner i andre honninger. Jo høyere UMF-verdi, jo sterkere og mer helbredende er manuka honningen. (Ofte byttes UMF ut med ordet “Active”, altså hvor aktiv/virkende honningen er, men aktiv manuka honning og genuin UMF manuka er ikke det samme. Bry dere ikke for mye om hva som er hva for nivåene beskriver det samme, nemlig hvor aktiv honningen er.)

UMF nivåene går fra 5+ til 30+. Jeg anbefaler en honning med UMF 10 eller høyere. 15+ og lavere brukes der hvor den generelle helsen er god.
De sterkere Manukahonningene 16+, 20+ og 25+ brukes der hvor det er mer hardnakkede medisinske problemer.

Manuka honningens helsefordeler

Antibaktriell: Sykehus har brukt bandasjer dynket i manuka honning for å bekjempe betennelse og forhindre MRSA stepokokk infeksjon i sår. Honning hjelper sår å lege raskere. Hvis du vil behandle sår, tørr eller sprukken hud, bør du smøre honning direkte på området og legge på en steril bandasje. Krem med manuka kan også smøres på dyr med hudproblemer. Antibaktriell spray med manuka.

Kviser: Når du bruker honning på huden kan manuka bekjempe bakterier forbundet med acne. Når du spiser honningen kan den bekjempe bakterier i tarmsystemet som kan føre til kviser, samtidig som den balanserer tarmfloraen etter antibiotika kurer som man kan få mot acne.Manuka kan faktisk stoppe virus til å bli resistent mot antibiotika, les mer her. Ansiktsmaske med manuka. Acnekrem med manuka.

Godt for magen: Å bruke manuka honning regelmessig kan forebygge og hjelpe mot tarmproblemer som ulcerative colitis og irritabel tarm. Som nevnt over hjelper det de “gode” bakteriene i tarmene og kvitter seg med de bakteriene man ikke ønsker.

Honningen er betennelsesdempene, noe som forklarer hvorfor det hjelper mot bla vondt i halsen og solbrenthet.

After-sun: Kan smøres på solbrent hud for å indre svie og sette i gang hudens reperasjonsjobb. Andre gode hjelpere er foressten aloe vera og yoghurt. Jeg anbefaler å røre inn litt honning i yoghurten og smøre på rød hud eller blemmer. Honningen brukes på brannoffer flere steder i Australia og New zealand, så prøv den gjerne om du brenner deg.

Halsvondt: Manuka motvirker mange bakterier som kan gi sår hals. Nyere forskning har også vist at honning har bedre hostedempende effekt enn reseptfri hostesaft. Når du kjenner det begynner å klø i halsen, ta en ts honning flere ganger om dagen. Vend honningen rundt i munnen før du svelger den, eller la den gli ned i halsen uten å svelge. Halsdrops med manuka.

Energi: Studier viser at manuka er en bra kilde til energi takket være karbohydratene den inneholder, og den forbedrer prestasjonen til uthooldenhets atleter. Den hjelper kroppen med muskelreperasjon etter trening og hjelper å holde blodsukkeret oppe både under og etter trening. Jeg ser mange “treningsfanatikere” spiser riskaker. Jeg velger heller manuka honning som gjør mye godt for kroppen. ^^manuka1

Slik spiser du honning

  • Spis med skje. Enklere blir det ikke.
  • Hell over yoghurt, kesam eller frokostblandingen.
  • Dypp rabarbra i manuka honning.
  • Perfekt søtningsmiddel for raw foodister da manuka honningen er raw.
  • Søt varm drikke som te og kakao. Merk at manuka ikke bør brukes i kokende drikke da det kan ødelegge aktiviteten i honningen.
  • Rør inn i deilig grøt på tallerkenen.
  • Søt baksten med honning i stedet for sukker:

Honning har en høyere søtningsgrad enn sukker. du trenger altså mindre honning for å oppnå samme søtsmak enn om man bruker sukker. Honning inneholder i hovedsak glukose og fruktose, i tillegg til sukrose, maltose og melizitose. Innholdet av fruktose gjør at du får et jevnere og mer stabilt blodsukkerinnhold ved inntak av honning enn sukker.

Smak og slikt

Manuka er litt sterkere i smaken enn den honningen vi er vant til her hjemme. Den smaker rikere, mer aromatisk og litt mer jord og urter. Ja, den smaker litt mer medisinsk enn vanlig honning,kanskje fordi den nettopp er det? Fargen er også mørkere, litt mørk gyldenbrun som sirup. Konsistensen er noe tykkere. Mormoren min spiser bare Manuka etter jeg introduserte henne for denne typen honning. Hun liker de ekstra helsefordelene denne honningtypen har å by på. Mange liker dessuten den litt robuste smaken. Merk at smak og utseende kan variere i de ulike merkene.

Disse bør ikke bruke (noen type) honning

 • Allergiske reaksjoner: spesiellt hos folk som er allergisk mot bier.
 • Pollenallergikere: Honning kan inneholde spor av pollen. Prøv deg frem eller kontakt lege og spør.
 • Honning bør IKKE gis til barn under 1 år. da honningen kan inneholde sporer av en bakterie, som kan formere seg i barnets tarm og utløse botulisme.
 • Veganere: mange veganere velger å unngå produkter som innebærer husdyrhold fullt og helt. Honning er dermed er per definisjon ikke vegansk. Andre ser på spising av honning som en gråsone, og spiser det til tross for at de er veganere eller andre veganere synes det er feil. det viktigste er hva som er rett for deg, din helse og moral. Bruk heller agavesirup og lønnesirup.

Kjøp av Manuka honning

Jeg kjøper min Manuka på Iherb(sjokk!^^). Lær alt om kjøp i Den store Iherb guiden. Rabattkode JEM146 gir deg 5-10 dollar i avslag på din 1. bestilling. Manuka er noe dyrere enn vanlig honning,men jeg synes den er verdt hver krone.manuka2 Jeg bestiller stort sett alltid en ny type manuka da jeg liker å variere å prøve noe nytt. Jeg har kjøpt denne med 15+ flere ganger og er veldig fornøyd med den. Jeg har også prøvd en variant med jordbærsmak. Nam nam 🙂 Du kan se hele utvalget av Manuka honning HER.

Q: Har du prøvd eller høst om Manuka honning? Bruker du honning?Takk for at leser bloggen!