Enkel og god hjemelaget fox eller hvit sjokoladefudge

Lekker hvit sjokoladefudge lager du enkelt selv. Det er trivelig å lage, og ikke minst servere “hjemmelaget” fudge.

Den lages med kun 2 ingredienser, og tilsettes smak etter ønske. Liker du fox kan du bruke denne oppskriften til å lage en deilig hjemmelaget variant! 😀

Hvit sjokoladefugde:
160g hvit sjokolade
0,6 dl fløte

Valgfritt:
litt sitron olje eller sitronsmak, evt likør/rom/essenser
stevia med sitronsmak
Sukrinmelis til pynt

Slik lager du hvit fudge:
Hakk den hvite sjokoladen i små biter.

Varm opp fløten, men ikke kok den. Husk å rør. Rett før fløten når kokepunktet tilsetter du sjokoladen. Smelt den mens du rører.

Hjemmelaget fox? Tilsetter du sitron smak/sitronolje minner disse om hjemmelaget fox. En klype gurkemeje kan varmes opp med fløten for mer gulfarge. Du kan også bruke gul matlagningsfarge. Du kan alternativt tilsette litt vanilje eller appelsin olje for vanilje- eller appelsinsmak.

Dekk to små firkantige med bakepapir og hell sjokolademassen oppi. Fordel utover med en skje eller slikkepott. Avkjøl i kjøleskapet i minst to timer.

Ta opp bakepapiret og snu fudgen ut på en plate eller et nytt bakepapir. Skjær av kantene og kutt opp sjokoladen i passelige biter.

Hver gang du skjærer, tørk av kniven på kjøkkenrull før neste omgang. Fudgen er litt klebrig. Jeg anbefaler å varme kniven for å få finere stykker. Kant-avskjæret kan rulles til kuler. Det enkleste er å legge 1/3 av avskjæret i plastfolie og presse det til en kule. jeg fikk 12 ruter fudge + 3 kuler av avskjæret.

Hell sukrinmelis i en bolle og vend foxen/fudgen slik at kantene dekkes. Du må ikke gjøre dette, men den er litt klissen ellers. Sett godbitene på et serveringsfat og nyt!

Håper det smaker 😀 Lag deg en super dag! Husk å følg meg på Instagram @lovelyliller i påska <3

Hjemmelagde sjokopletter med tørket frukt og nøtter er nydelig helgekos

Hei hei! I dag skal du få litt inspirasjon til å lage lekre “sjokopletter”. Perfekt til helgekosen! sjokoplett

Det er veldig lett å lage, særlig om du bruker ferdig sjokolade. Du kan godt bruke ferdige sjokoladeplater, eller du kan bruke hvit og mørk hjemmelaget sjokolade. Her har du noen konkrete sjokoladetips:

  • Her er en hvit sjokolade som er fin å bruke.
  • Oppskrift på vegansk hvit sjokolade uten hvitt sukker finner du her.
  • Her kan du se ulike sjokoladeplater.
  • Her er mørk vegansk sjokolade, og her er en som er litt lysere.

Jeg anbefaler kjøpt sjokolade om du lager sjokoladen sammen med barn, eller om du har det travelt. Elsker du å lage godsaker fra bunnen av kan du gjøre det. Her er en super oppskrift som er lavkarbo og sukkerfri. Den kan lages vegansk.

Hjemmelaget sukkerfri sjokolade:

80g Kakaosmør
45g kakao*
10g sukrin
~10g Steviadråper: vanlig, sjokolade eller vanilje/vanilje&krem etter smak
25g valgfri melk eller fløte
*Lage proteinsjokolade eller lysere sjokolade? Bytt litt av kakaoen eller all kakaoen med sjokolade proteinpulver. For eksempel dette.
Slik lager du sjokoladen:
Smelt kakaosmør og tilsett romtemperert melk eller fløte. Du må gjerne bruke veganske eller laktosereduserte produkter om du vil det. Rør inn kakao og sukrin. Smak til med steviadråper. Noen liker sjokolade veldig søtt og noen veldig bitter. Smak deg frem.
Slik lager du plettene:
Sjokoladen smeltes om du bruker kjøpt sjokolade. Lager du hjemmelaget sjokolade kan du sette i gang med det samme. Hell den flytende sjokoladen i pletter på en bakepapirkledd plate eller flat tallerken. Er sjokoladen alt for flytende kan den avkjøles litt. Deretter legger du på godsaker etter eget ønske før sjokoladen har stivnet.
Prøv ulike nøtter og frø, og tørket frukt. sjokoplett1Du kan for eksempel bruke pistasjenøtter, cashewnøtter, mandler og hasselnøtter, og tørket frukt som fiken, appelsinskall og aprikoser.

sjokoplett0

Finn frem det du har lyst å dekorere sjokoladen med. Jeg anbefaler ulike farger fordi det ser appetittvekkende ut. Dander “pynten” på sjokoladeplettene dine. sjokoplett3sjokoplett01Avkjøl sjokoladen i kjøleskapet. Når sjokoladen har stivnet er den klar til å nytes. 🙂 Sjokoladeplettene er forresten kjempefine å gi i venninne- eller vertinnegave, så det kan være lurt å lage to porsjoner. 😉sjokoplett2

Håper det smaker! Ønsker dere alle en kjempefin dag videre! Ha en super helg :*Takk for at du leser bloggen min! <3

Raw sukkerfri hvit sjokolade med bringebær og pistasjenøtter

Hei hei! I dag skal du få oppskriften på en enkel hvit raw food sjokolade med bringebær og nøtter. Perfekt å lage i valentinsgave! ♡

Sjokoladen er vegansk og melkefri, lavkarbo, paleo og uten hvitt sukker. 🙂sjokolademedbringebærogpistasje5

♡Rå hvit sjokolade med bringebær og pistasjenøtter ♡

50g rå cashewnøtter
30g kakaosmør
Søtningsmiddel etter smak
litt salt (gjerne himalayasalt)
litt vanilje pulver, vanilje ekstrakt evt essens
2 ss pistasjenøtter
5-6 tørkede bringebær

*Bruk et søtningsmiddel som er klart eller lys på farge. Jeg brukte  1.5 ss lys agave.

Slik lager du sjokoladen:

Mal nøttene i en food prosessor eller blender.sjokolademedbringebærogpistasje3 Slå av og skrap ned på kantene underveis.·sjokolademedbringebærogpistasje4

Nøttene trenger ca 6-7 minutter før de blir nøttesmør.sjokolademedbringebærogpistasje2

Smelt kakaosmøret i vannbad. “Må” du ha rå sjokolade tar dette litt tid siden temperaturen må være lav, om ikke går dette raskere ved høyere temperatur. Tilsett søtt, salt og vanilje og bland godt sammen. Sstrø over tørkede bringebær og grovhakkede pistasjenøtter. Bringebærene kan smuldres med fingrene. Bland inn med en slikkepott og ha i en passende form. Kakk formen litt for å fordele alt utover.sjokolademedbringebærogpistasje1 Avkjøl i kjøleskap, minst 1 time. Knekk eller skjær i passelige biter og nyt.

Søt hvit sjokolade, med litt syrlige bringebær og nydelige pistasjenøtter. ♡ Nydelig, godt og perfekt valentins gave til den 14. ~ ♡sjokolademedbringebærogpistasje

Ønsker dere en kjempefin Valentinsdag! *suss og klem*Takk for at leser bloggen!