Verdens enkleste hjemmelagde sukkerfrie sjokolade

Hei hei! I dag skal dere få en kjempe enkel sjokoladeoppskrift med kun 3 ingredienser. Lages lett raw og er vegansk, vegetarisk, glutenfri og uten nøtter. Perfekt for allergikere og sjokoladeelskere.

Enkel sukkerfri sjokkis – Du trenger ca:

100g xylitol
50-60g kakao
10 ss kokosolje, smeltet

Litt info om Xylitol: Xylitol er et naturlig sukkeralkohol søtningsmiddel finnes i fibrene til frukt og grønnsaker som kan forårsake oppblåsthet, diaré og flatulens med stort forbruk. Det sies å være trygt for gravide kvinner, og sies å muligens behandle ørebetennelser, osteoposis, luftveisinfeksjoner, candida, og er det enda hjelper kjempe hulrom. I Finland er nesten alle tyggegummi søtet med xylitol. Xylitol er vegansk. Du får det her. Guide til andre alternativer til hvitt sukker kan du lese her.

Slik lager du sjokoladen:

Bland alle ingrediensene godt. Om sjokolademassen er veldig tykk kan du tilsette 2-3 ss valgfri melk. Hell massen over i ønskede former. Avkjøl i kjøleskapet.

Sjokoladen må oppbevares i kjøleskapet på grunn av kokosoljen som blir myk/flytende i romtemperatur. Ta sjokoladen ut rett fø du skal spise den. Ønsker du en sjokolade som kan oppbevares i romtemperatur kan du bytte kokosolje med kakaosmør.

Håper det smaker ;D

Min daglige, supergode og proteinrike kakao med kokoskrem

Hei hei! God dag og god ny uke! Helt siden jeg fikk myrevoution som sponsor har jeg laget meg protein kakao sammen med frokosten. Jeg spiser ofte brødskiver med for eksempel smør, syltetøy eller manuka honning på til frokost. Det inneholder ikke så mye proteiner, så da synes jeg det er genialt å balansere frokosten med en proteinrik kakao.
Kakaoen smaker selvfølgelig utrolig godt, og med litt kaffe får jeg også et lite kick til å starte dagen. Nå på vinteren varmer det også godt med varm drikke på morgenkvisten.

pro

Protein kakaoNok til 1 stor eller 2 vanlige porsjoner

5 dl valgfri melk
50 g proteinpulver med sjokoladesmak
1 ss valgfritt usaltet smør, nøtte-,eller frøsmør
1 ts-2 ss kakao (for mer sjokoladesmak)
1 ts pulverkaffe
1/2 ts xanthan gum, guar gum eller konjak glukomannan (valgfritt)
Noen dråper vanilje essens
Stevia eller annen søtning etter smak

Dette er en fleksibel oppskrift, så med enkle grep kan den tilpasses din smak og ønsker. Under får du masse tips til bruk og bytte av ingrediensene i oppskriften over:

*Melk: Du velger selv hvilken melk du vil bruke, det kan være alt fra soyamelk, til havremelk, kokosmelk eller mandelmelk, skummetmelk eller H-melk. Bruk det du har og liker.

* Proteinpulver: Bruk protein pulver med sjokoladesmak. Jeg bruker kun myoprotein mocca fordi jeg synes den får kakaoen min til å smake perfekt. Jeg har også brukt litt av myoprotein Choco peanut som gir et snev av snickers eller peanøtt-smak i tillegg til sjokolade, som er fint å variere med. Vil du ha en mer “snickers kakao” der du bruker Choco peanut kan du forresten også bruke saltet smør, eller en klype salt i kakaoen, bare for å sette en spiss på smaken. Proteinpulveret jeg bruker inneholder 50:50 av whey(myse) og casein(kasein). Whey har hurtig opptak i kroppen og stimulerer proteinsyntese, og kasein har tregere opptak og motvirker muskel nedbryting over tid. Du finner det her.

*Smør: Smøret vil gi energi og metthetsfølelse til kakaoen din. fettet vil også senke GI`en til hva enn du spiser til frokost, og er supert om du spiser mye karbohydrater fordi det stabiliserer blodsukkeret mer.

*Mer sjokoladesmak: Om du vil ha mer sjokoladesmak kan du tilsette litt ekstra kakao. Jo mer kakao, jo mer kraftig sjokoladesmak. Kakaoen kan gjøre det litt bittert slik at man må vurdere om man vil søte litt ekstra.

*Med kaffe: Jeg drikker kakaoen på morgenen og da tilsetter jeg alltid 1-2 ts (eller måle-skjeer) med pulver kaffe. Jeg bruker instant kaffe med medisinsk sopp. Les mer om det her. Lager du kakaoen på kvelden vil jeg anbefale å bruke koffeinfri instant kaffe, kaffe substitutt eller bare sløyfe det.

*Tykningsmiddel: xanthan gum, guar gum eller konjak glukomannan er alle tykningsmiddel som vil gjøre kakaoen din tykkere i konsistens. Det er superviktig å piske disse inn om du gjør det for hånd ellers vil du få klumper. Etter noen minutter vil tykningsmiddelet få kakaoen tykne. Merk at noen proteinpulver inneholder tykningsmiddel fra før, så lag gjerne kakaoen din uten en gang å se om du klarer deg uten.

*Vaniljesmak og søtt: Vanilje essens vil gi vaniljesmak, og stevia eller annen søtning kan brukes for å søte kakaoen etter eget ønske.

*Veganer? Bruk usøtet plantebasert melk, et vegansk sjokoladeprotein du liker som ikke blir kornete og mandelsmør. Du kan for eksempel bruke M-factor som er et erteprotein med en mørk sjokoladesmak.

Slik lager du kakaoen – velg alternativ A, B eller C:
A. Varm opp melken i en kasserolle og bland så alle ingrediensene i en blender. Blend godt sammen.
B. Bland sammen alle ingrediensene i en kasserolle under omrøring. Kakaoen skal ikke koke.
C. Varm opp melken i en kasserolle. Hell kaldt vann i bunnen på et stort glass eller en høy bolle. Jeg bruker ølglass. Tilsett proteinpulver, instant kaffe og tykningsmiddel. Pisk sammen med en gaffel eller skje. Hell over litt varm melk, og pisk sammen. Hell den flytende blandingen over til resten av melken. Smak til med søtning og vanilje.

Hell i kopper eller glass som tåler varme. Drikk kakaoen som den er, eller topp med melkeskum eller pisket krem.

Har jeg tid, som oftest i helga, topper jeg den med en deilig kokoskrem. Kremen lages før du lager kaffen, og avkjøles i kjøleskap mens du lager kakaoen. Her er oppskriften på en vegansk pisket kokoskrem:

Kokoskrem – Du trenger:

1 boks fullfett kokosmelk, avkjølt i kjøleskapet over natten
1/2-1 ss nøttesmør (gjerne macadamnia eller cashewsmør pga fargen, eller det nøttesmøret du brukte i kakaoen om du brukte nøttesmør.)
Stevia etter smak (jeg bruker steviadråper med vanilje og kremsmak)

Avkjøl blandings bollen og piskene i fryseren mens du er på badet om morgenen, eller ca 30 minutter før bruk. Åpne kokosmelk boksen og bruk en skje for å ta ut topplaget(hardt kremet topplag som har delt seg fra vannet som du kan bruke i smooties senere). Ha det over i den avkjølte bollen. Pisk sammen med nøttesmør til en tykk og kremet konsistens. Ønsker du enda mer protein kan du tilsette vanilje protein pulver (gjerne en blanding med kasein). Smak til med stevia mot slutten. Avkjøl piskebollen i kjøleskap mens du lager protein kakaoen.

Topp den varme kakaoen med deilig kokoskrem. Sikt over litt kakao for en lekker look og nyt.

proteinkakao

Håper det smaker. Ønsker deg en fortsatt fantastisk dag! 🙂 ♥

Sjokolademoussen som gjemmer 3 typer frukt

Hei hei! I dag skal du få oppskriften på atter en sunn sjokolade mousse. Jeg har postet oppskrifter på raw food sjokolademousse med avokado i hovedrollen flere ganger tidligere. Dagens variant inneholder, i tillegg til avokado, både banan og appelsin juice. Sjokolademoussen er en flott måte å få i både barn og voksne ekstra antioksidanter, vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Sjokolademoussen er naturlig uten egg og kan lages uten sukker og melk.sjokolademavokado7

Sjokolademousse med appelsin, banan og avokado

1,5 dl kokosmelk, vikingmelk, valgfri fløte eller yoghurt
40g kakao
juice av 1 appelsin
2 modne bananer
1 moden avokado
40g agave sirup/lønnesirup eller 80g sukrin/sukrinmelis
1/4 ts xhanthan gum

Xhanthan gum gir en tykkere konsistens. Bruker du ikke dette vil moussen bli mer som vaniljesaus i konsistensen. Du kan lese om Xhanthan gum her. Du kan alternativt prøve guar gum.

Slik lager du sjokolademoussen:

Del avokadoen og ta ut steinen.sjokolademavokado4

Klem ut juicen av en appelsin og hell den over avokadoen i en food prosessor. Du kan alternativt bruke en blender.

sjokolademavokado5Skjer 1 1/2 banan i skiver og legg det i food prossessoren.

 

sjokolademavokado1

Ha så i kakao og agave, eller annen søtning.sjokolademavokado2

La maskinen gå og bland godt til en smidig masse. Tilsett kokosmelk, vikingmelk, valgfri fløte eller yoghurt, og xhanthan gum mens maskinen går. Blandingen vil tykne og bli fluffy etter hvert.sjokolademavokado3
Hell sjokolade moussen over i passende serverings glass og oppbevar i kjøleskap. Skjær den halve bananen du har til overs på langs, og så de to halvdelene i to langs midten. Pynt glassene med bananen før servering. Annen flott pynt å bruke er jordbær. Spis med skje.
sjokolademavokado

Håper det smaker! 😀 Så det spennende ut? 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3

Iherb tips: Sunn kakao til påsketuren?

Ute etter en supersunn kakaodrikk? Prøv Cococardio fra Iherb. Det er kort fortalt et helsekost produkt med sjokoladesmak. Siden smaken minner om kakao kan man i stedet for å bruke vanlig kakao bruke Cocoardio om man har lyst på en kopp  kakao. Pulveret inneholder økologisk kakao, rødbete pulver og hibiscus ekstrakt. Kakao er faktisk en av naturens rikeste antioksidantkilder og har en rekke helsefordeler. La os se på noen av helsefordelene:

Kakao inneholder:

-Magnesium som er viktig for hjertet. Inneholder også jern.
-Aminosyren tryptofan som øker avspenningen og fremmer bedre søvn.
-Phenylethylamine som er et adrenalin liknende stoff som skapes i hjernen og som frigjøres når vi er forelsket.
-Flavonoider hindrer kolesterol fra å felles ut, danne et belegg på innsiden av blodårene. Slik reduserer flavonoidene risikoen for åreforkalkning, trange blodårer og blodpropp. Det gjør også at blodet flyter bedre i blodårene. Mørk sjokolade har denne effekten fordi den inneholder mer flavonoider enn noen annen mat.
-effektive antioksidante fytostoffer som heter polyphenoler. Polyphenoler finner du også i bla grønn te og druekjerner. Jo mere polyphenoler,jo mer bittert smaker det. Cococardio smaker ganske bittert fordi den er proppfull av disse fytostoffene.

Dette pulveret ser ut som kakaopulver, men lukter litt søtt,som rosiner. Om du blander pulveret i vann får det en brunrød farge. Det blandes lett ut uten klumper. Det smaker bittert,som ren kakao gjør, men det kamufleres lett med søtningsmiddel. Du kan nesten ikke smake rødbete pulveret. Det er bare 20 kalorier (=ingenting) i en porsjon(1 scoop).

Inneholder Hibiscus som senker høyt blodtrykk på en mnd, reduserer kolesterol, støtter opp om nyrefunksjonen, naturlig vanndrivende, bra for fordøyelsen (hjelper mot forstoppelse), rik på vitamin C og hjelper til å redusere feber.

 IMG_2624

Serveringsforslag:

  • Kakao substitutt: Varmt vann eller varm valgfri melk + 1/2-1 ss cococardio og steviadråper. Best resultat fås med melk.
  • Rør pulveret inn i hjemmelaget is, sjokolade, grøt eller sjokkoris.
  • Bruk en scoop cococardio i proteinshaken eller smoothien din.

Pulveret kan tas med på påsketur eller på hytta, og blandes ut der. Kjekt! 🙂 Du får tak i den sunne kakaodrikken HER. For tips om bestilling, ta en titt i den store Iherb guiden.

Er du glad i kakao? Prøvd Cococardio?

Sukkerfri sjokolade tiramisu uten gluten og egg

Tiramisu er en av Italias mest populære desserter. I mine “yngre dager” jobbet jeg som modell i Milano, og da fikk jeg smakt ekte tiramisu. Jeg likte den egentlig ikke på grunn av kaffesmaken, men nå som jeg har blitt “voksen” og kaffedrikker har jeg lagt min elsk på den.

Tradisjonell tiramisu er laget av blant annet sukker, hvetemel, marscapone ost, italiensk vaniljesaus med egg, og ladyfingers, en ferdiglaget kake kjeks som dynkes i ekspresso. Det hele avsluttes med kakao. Det min tiramisu har til felles med orginalen er stort sett bare kaffe og kakao. 😉

Kaken min er glutenfri, sukkerfri  og uten egg. I stedet for ladyfingers har jeg laget glutenfrie sjokoladekaker, som deles, dynkes i kaffe og bygges i høyden. Marscapone er byttet ut med kremost og yoghurt. Det er mulighet for å lage kaken uten melkeprodukter også slik at den blir vegansk.

Dette er en veldig god og lekker kake som jeg tror alle kaffedrikkere liker. 🙂

tira5

KAKEBUNN Oppskrift: nok til 2 kaker (deles i to)

7 dl glutenfritt mel*
4 dl sukrin
1/2 ts stevia (eller 0,7 dl sukrin)
0,1 dl kakao (litt mindre om du ikke vil ha for sterk kakao smak)
1,6 dl olje eller smør
4,7 dl vann

2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ts vanilje ekstrakt
2 ts eplecider eddik

*Bruk en glutenfri melblanding som har tilsatt xhanthan gum eller guar gum. Om blandingen din ikke har det, tilsett 1 ts av xhantan gum eller guar gum. Dette vil gi bedre bakeresultat. Jeg bruker dette melet. **Du kan bruke litt mindre enn 0,1 dl kakao i oppskriften om du ønsker en mildere sjokoladesmak på kaken. Bruk minst 1-2 ss kakao. Erstatt det resterende med glutenfritt mel til du får 0,1 dl.

Slik laker du sjokoladebunnene:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Dekk en springform (eller to) med bakepapir og smør den. Du kan bruke former på 15 cm eller 20 cm. Bland alt det tørre i en stor bolle. Pisk sammen olje, eddik vanilje og vann i en annen bolle. Tilsett det våte til det tørre. Bland sammen. Konsistensen skal være som tykk røre. Fyll formen eller formene. Røren gir to kaker. Stek i 45 minutter til en time. Avkjøl kaken i formen i 10 minutter før den tas ut. Avkjøl. Bunnen kan fryses. Del den avkjølte bunnen i to før bruk.

Til kaken trenger du:

4 ferdig delte kakebunner (2 delte kaker)

Krem:

250g kremost
100g sukrin
40g yoghurt naturell eller gresk yoghurt
2 dl fløte
1 ss sukrin til fløten
1/2 ts vanilje ekstrakt
1/2 ts konjakk, rom, appelsin likør, multelikør (valgfritt, bør sløyfes om det er en familiekake)

50g sukrin
1,5 dl vann
3 ts pulverkaffe

Sukrin melis og kakao til pynt

Veganer? Velg vegansk kremost, yoghurt naturell og piskbar fløte. Kakebunnen er uten egg og melk.

Lag kremen: Pisk opp romtemperert kremost.Tilsett sukrin eller annet søtningsmiddel litt etter litt. Tilsett yoghurt naturell eller gresk yoghurt. Smak til med konjakk, likør eller vanilje.

Pisk fløten og søt etter ønske. Jeg pisket min i ca 8 min. Vend inn kremfløten i kremost blandingen.tira3Kok opp 1 dl vann og rør ut sukrinen. Rør ut pulverkaffen i det resterende 0,5 dl vann. Du kan bruke koffeinfri eller kaffe substitutt om ønskelig. Bland sammen.tira7

Legg en kakebunn på et serveringsfat og dynk den med litt kaffe ved hjelp av en “eggvask”pensel eller spiseskje. Smør deretter på krem. Legg over kakebunn nr.2 gjenta prosessen. Jevn det siste laget med krem på toppen av kaken med en slikkepott, og jevn kremen rundt på sidene. tira4Sikt over kakao. Om du vil, lag en sjablong av et hjerte og hold den over kaken, så nært du kommer, eller legg den FORSIKTIG oppå. Sikt godt med sukrinmelis over sjablongen. Ta forsiktig av.

Kaken oppbevares i kjøleskap.tira6

En kjempeflott selskapskake, og en symfoni av kakao og kaffe. Håper det smaker 😀

Liker du tiramisu? Smakt sjokoladekake varianten før?Takk for at du leser bloggen min! <3