Supermat: Klorofyll!

Hei <3 Her om dagen kjøpte jeg meg en flaske flytende klorofyll. Klorofyll er et naturlig grønnfarget pigment som man finner i planter. Klorofyllmolekylet kjemisk ligner på menneskeblod, bortsett fra at dets sentrale atom er magnesium, mens det i menneskelig blod er jern. (se bilde) Spennende,ikke sant? Big bang theory ftw!

Rent klorofyll er dyrt og ustabilt som kosttilskudd,så de vanligste kosttilskuddene inneholder en syntetisk og vannløselig form for klorofyll kalt Klorofyllin. Klorofyllin utvinnes ofte fra alfaalfa planten,men kan finnes i alle grønne grønsaker og alger. Klorofyll-tilskudd selges ofte med mintsmak.

Disse kosttilskuddene fungerer som en innvendig deodorant(hjelper mot dårlig ånde og kroppslukt?) og kan hjelpe sårhealing og forstoppelse. Andre fordeler sies å være bedret immunforsvar,bedre blodsirkulasjonen og blodcellene. Det har vært gjort studier på klorofylls effekt på forebyggelse av kreft, men foreløpig kan det ikke konkluderes med en sikker effekt på dette bruksområdet.
Forskning har også vist at klorofyll kan ha en antioksidativ virkning. Forskning har også vist at skader i DNA reduseres ved hele 55% om man tar 100mg 3 ganger daglig over 4 mnd. Du får den dosen om du spiser en håndfull spinat daglig.

Bivirkninger kan alltid oppstå med kosttilskudd. Det betyr ikke at du får det,men at det kan forekomme i noen få tilfeller. Klorofyll er et ikke-giftig stoff. Bivirkninger av klorofyll være diarè,magekrampe og oppblåst mage. Som rødbeter kan klorofyll farge urin og avføring. Fargen klorofyll gir er grønn. Dette vil gå over når man slutter med til skuddet. Tungen kan også bli sort eller hvit i fargen. Også dette vil gå over når man slutter å ta tilskuddet. Jeg har ikke merket noen bivikninger hittil

Hvordan tas det? Det er forskjellige ting du kan bruke klorofyll til.
1. Fruktrens! Tilsett noen dråper flytende klorofyll i vann for å vaske frukt og grønnsaker. Det fjerner sprøytemidler.
2. Ta 1 ss i et halvt glass vann daglig som naturlig “deodorant” og detox.
3. Ta 1 ss og gurgle det for å bekjempe dårlig ånde og bakterier i munnen.

Smaken på denne minner om munnskyllevann,men jeg har smakt en bedre som er søtet. Pga smaken føles det litt rart å svelge det da det virker mest naturlig å spytte det ut.Man må ikke ta klorofyll som tilskudd. Du finner det  alle grønne grønnsaker,urter,frukt,alger osv. Jeg har bare tatt 3 doser hittil,men ser fram til å se om jeg kjenner noen virkning.

Jeg kjøpte min flytende klorofyll HER. Bruker du rabattkode   JEM146 får du hele $5 i avslag ved din første bestilling på Iherb. :) Her er en norsk nettbutikk som også har mye godsaker,og klorofyll:

Helseprodukter fra Norsk nettbutikk HER

Q: Har du prøvd/lyst å prøve klorofyll? Spiser du mye grønt?

For mer supermat,klikk HER.

bloglovin