Sunn og god middag fra bunn: Indisk kyllinggryte

Indisk kyllinggryte full av sunne og smakfulle krydder. Retten gir deg ikke bare en smaksopplevelse.. Her får du masse proteiner, kollagen, vitaminer, mineraler og fettsyrer.

Indisk kylinggryte:
1 hel kylling
3 ss ingefær/hvitløkspaste
2 store løk, i skiver
3 grønne chilli, i biter
1 ts gurkemeje
1/2 ts korriander
1/2 ts gram masala
1/2 ts chilli (om du liker hete retter)
1/4 ts spisskummen frø (cumin)
1/ ts fennikel frø
1/4 ts Bukkehornkløver frø(fenugreek)
salt etter smak
Olje til steking
litt vann, ca 1 dl
Pynt: Noen ferske korriander blader, og evt finkuttet chilli

Rens kyllingen om nødvendig og skjær i passende stykker. Mariner kylingen med chili, gurkemeje, korriander, gram masala og salt i minst 15 minutter.
Varm opp litt olje i en vok eller høy stekepanne Stek spisskummen, fennikel og bukkehornkløver til de dufter godt. Tilsett løk og grønne chilli og stek i ca 1 min. Tilsett ingefær/hvitløkspasta og stek i ca 1 min. Hell i den marinerte kyllingen, rør rundt slik at den dekkes av krydder og kok under lokk i 15 minutter. Rør underveis til kyllingen er kjennomstekt/kokt. Tilsett vann underveis om det blir tørt. Smak til med salt. Har du tilsatt for mye vann kan du koke i ca 5 minutter ekstra uten lokk for å redusere sausen litt slik at retten blir tørrere.

Server retten med kokt ris eller naan brød. Håper det smaker 🙂

Raske sunne middags tips: FAJITAS med kyllingbryst

Hei hei! Tenkte dere skulle få noen middags tips på raske og næringsrike retter som har en fin balanse mellom ulike makronæringstoffer, mikronæringstoffer og fiber. Viktigst av alt: Det smaker kjempegodt!

Idag: FAJITAS med kylling.

Fajitas – Til to personer trenger du:

 • 1 pakke med myke tortilla lefser (6 stk)
 • 200g kyllingbryst*
 • 1 boks mais
 • Rød paprika
 • isberg salat
 • løk
 • noen sjampinjonger eller annen sopp
 • en pakke fajitamix eller tacokrydder, evt hjemmelaget*
 • Taco saus
 • Avokado for å lage guacamole (i en blender/food prosessor med rødløk, tomat og lime juice)
 • revet ost, evt næringsgjær
 • Hjemmelaget fajitakrydder kan lages ved å blande sammen chili pulver, spisskummen, paprika (gjerne smoked), cayenne pepper, hvitløkspulver, salt og pepper.

*vegetarisk alternativ: quorn biter eller fileter. Vegansk alternativ: fast tofu i biter.

Slik lager du retten:

 1. Skjær opp kyllingen. Stek den i en wok-panne med opphakket løk, sopp og en halv paprika.
 2. Mens kyllingen steker kan du lage salat: Skjær opp salat og agurk. Tilsett mais, paprika, agurk og salat i en salatskål.
 3. Tilsett tacokrydder eller fajitamiks til kyllingen. Varm wraps i ca 1 minutt i mikroen eller i ovnen. Det står på pakken hvordan de varmes. Om du spiser lavkarbo eler paleo kan du sjekke ut disse wrapsene.
 4. Server retten som den er eller med en klatt kesam eller rømme, og nyt!

Håper det smaker! 🙂 Ønsker deg en fortsatt fin dag! Følg meg gjerne på Instagram @lovelyliller

Naturlig enkel og god påskemiddag: Ovnsbakt kyllinglår med grønnsaker

Hei hei! I dag skal du få oppskriften på en nydelig kyllingrett laget med gode råvarer. Her har jeg brukt kyllinglår som er saftigere, smaker mer, og er billigere enn kyllingfilet. Kyllingen stekes i ovnen sammen med mettende grønnsaker og masse god smak.

Kyllinglår med grønnsaker

Du trenger:

4 kyllinglår
500g potet
500g søtpotet, gulrot eller gresskar
5-6 hvitløksfedd
10g smør
1 laurbærblad
1 ts tørket timian
1,5 dl hvit vin
salt og pepper

Tips: Estragon, rosmarin eller salvie er urter som smaker godt sammen med kylling om du ikke har timian i hus.

Slik lager du retten:

Forvarm ovnen til 180 grader
Masser kyllingen med smør og kryddre kyllingen med salt og pepper. Brun lårene raskt i stekepanna på begge sider.
Skrell søtpotet/gresskar og potet, og skjær opp i mindre biter.
Finn frem en ildfast form eller lignende. Ha oppi hvitløksfedd, laurbærblad, kylling og grønnsaker. Legg oppi noen små klatter smør for smak.
Hell til sutt over hvitvin. Vil du ikke bruke det kan du bruke kyllingbuljong eller kraft.
Dekk formen med folie.
Stek i ovnen i 45 minutter. Ta så av folien og stek til kyllingen er gjennomstekt, ca 15-20 minutter ekstra.

Server retten som den er, med ris eller nystekt brød. Håper det smaker!

Tips: Rester av kyllingen kan renses av benet og brukes i kyllingsalat dagen etter. Beinene kan du bruke til å koke kraft på. Grønnsakene kan moses og spises som “nytt” tilbehør dagen etterpå.

Ønsker deg en fortsatt flott dag! <3

Knallgod kylling moussaka

Hei hei! Riktig god dag i alle hjem! 🙂 Selv om jeg gjerne eksperimenterer på kjøkkenet og finner “diettvennlige” løsninger på retter og bakst setter jeg også pris på smak og konsistens på originalen. I et balansert sunt kosthold finnes det plass til både det ene og det andre. Det ene utelukker jo ikke det andre! 😉

I dag kan jeg friste deg med en nydelig moussaka som er minst like god som den originale. Perfekt til helgekosen, eller vennemiddagen. Spleiselag anyone?km2

Moussaka er grekernes svar på lasagnen. Moussaka inneholder ikke lasagne plater, men aubergine. Min moussaka har en smakfull kylling- og tomatsaus og hjemmelaget glutenfri bechamel saus.

Oppskriften er en stor porsjon som er nok til en middags sulten gjeng, eller slik at du kan fryse ned porsjoner til en annen god gang. Kjempelurt!

Veganer? Om du vil lage en vegansk variant kan du bytte kylling med soyakjøtt eller tofu, og bruke veganske alternativer til melk og smør.1-km3

Moussaka med kylling

1,6 Kg kylling kjøttdeig eller annen kjøttdeig
4 løk
3-4 store aubergine
3 store poteter (eller nok til å dekke bunnen av formen)
1 dl hvitvin (eller buljong)
Krydder: Oregano, timian, basillikum
1 squash
1-2 hvitløksfedd
1 laubærblad
1 kartong hakkede tomater
salt
oliven olje
Revet hvitost, eller vegansk alternativ

Glutenfri bechamel (hvitsaus):
2 l. valgfri melk
100 g glutenfri melblanding eller rismel*
75 g smør eller margarin
1 ss olivenolje
muskat, papper og salt
*Ikke cøliaki eller glutenintoleranse? Bruk vanlig mel.

Forbered potet og aubergine:
1. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvvel. Auberginen skjæres på langs i tynne plater eller i vanlige skiver. Det er lurt å strø salt på auberginen og ledde skivene på kjøkkenpapir for å trekke ut vann. Dette er valgfritt, men jeg synes det er best. Ta vekk overflødig salt etterpå, og ikke salt fyllet for mye.

Lag fyllet:
1. Skjær løken og hvitøken i små biter og stek dem gylden sammen med litt olivenolje i en stekepanne.
2. Tilsett kjøttdeigen og stek. Tilsett så squash skjert i terninger. Tilsett vin/buljong, laubærblad og tomater. La det hele stå og småkoke/redusere. Smak til med krydder.

Lag Becamel saus:

1. Hell melken i en stor kasserolle. Det er uansett hvilken melk du bruker. Tilsett litt (ca 1/2 ts) revet muskat og varm opp på medium varme.
2. Smelt smør/margarin i en stekepanne på medium varme. Så snart smøret smelter, tilsett melet og rør konstant i 3-4 minutter. Ta så melblandingen av varmen.
3. Når melken når kokepunktet, visp inn melblandingen litt etter litt for å unngå klumper. La så småkoke under konstant omrøring i ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips: Har du eggeplommer etter å ha laget marengs eller fluff kan disse piskes inn i melken. Det gir en nydelig og mektig hvitsaus. Blir sausen for tykk kan du spe den ut med litt melk.

Sett sammen moussakaen:
1. Dekk bunnen av den ildfaste formen med potetskiver. Ta så på kjøttfyllet, aubergine og kjøttfyll vekselvis til du blir fri.
2. Dekk det hele med bechamel og strø revet ost på toppen.
3. Stek i ovnen i 45-50 minutter på 200 grader, eller til den har blitt gylden.

Tips: Lyst på skikkelig sprø overflate og har gammelt brød liggende? Strø brødsmuler over osten, eller bytt ut litt av osten med brødsmuler.km

La moussakaen hvile i noen minutter når du tar den ut av ovnen. Server moussakaen med gresk salat, tatziki og valgfritt brød eller rundstykker. Nydelig!

km1

Liker du moussaka? Så denne god ut?Takk for at du leser bloggen min! <3

Paella med chorizo, kylling og sitron

Hei! Riktig god Søndag! 🙂 Håper du har hadd en fin helg så langt. I dag skal du få oppskriften på litt alternativ grillmat 😉 Du lager retten fint inne også, men i går kveld slo vi til med litt grilling. Mulig du kan lage dette ute i det fri også, over et bål. Du trenger bare en stekepanne eller en gryte.

Kjøleskapet mitt har tatt kvelden, så jeg måtte få spist opp kyllingen, pølsene og brekkbønnene som lå i fryseren. Siden jeg liker å se positivt på ting ala “om livet gir deg sitroner, lag lemonade”, fant jeg ut at det jo passet bra med middagsselskap.

“Om livet gir deg ødelagt kjøleskap, inviter på middagsselskap!”

På menyen var Paella med kylling og chorizo. En enkel, god og smakfull rett.SAMSUNG Paella er en spansk risbasert rett som kan varieres i det uendelige. Basen er kokt ris og safran.Har man ikke safram kan man tilsette litt gurkemeje for farge, eller sløyfe det. Chorizo er kjempegodt, så om du ikke har smakt det enda er det på tide. Den jeg brukte (fra Prior) er glutenfri,men innholder melk. Chorizo fåes laget av svinekjøtt, eller kalkun og kylling som den jeg brukte, samt krydder. Den er svært smaksrik, så det er den som girkelig smaksetter denne paellaen.

Paella med chorizo, kylling og sitron

Nok til 5-6 pers

500g kylling, skjert i mindre biter
2 chorizo pølser, i skiver
1 stor løk
1 rød paprika
sjampinjong
brekkbønner
400g tomater (gjerne fra kartong)
7 dl kylling buljong
1 sitron
litt olje
Safran eller gurkemeje for farge (valgfritt)

5 dl ris
5 dl vann

Fyr opp grillen (eller ovnen) og stek kylling og pølser i litt olivenolje. Pølsen gir en nydelig smak til kyllingen. Du kan tilsette litt hakket hvitløk om du er glad i det, men jeg hoppet over dette idag.

SAMSUNGNår kyllingen er stekt tilsetter du løk, paprika og sopp. SAMSUNGHell vannet av risen og tilsett risen til gryten (som begynner å lukte veldig godt nå!).SAMSUNGDeretter er det tid for hakkede tomater og kylling buljong. Tilsett safran eller gurkemeje om ønskelig. Jeg gjorde ikke det, men det gir en lekker farge og er egentlig et must i autentisk paella.SAMSUNG

La det hele putre under lokk i ca en halvtime. Tilsett brekkbønnene mot slutten. Får du ikke tak i brekkbønner kan du bruke grønne frosne erter. Det grønne gir en lekker farge til paellaen.

SAMSUNG

Ta av lokket og la retten stå å putre i ytterligere fem minutter før du begynner å dandere og servere. Vi pyntet enkelt og greit med noen sitronskiver. Det enkle er ofte det beste, sant? 😉 Sitronen skvises over retten når man har fått den på tallerkenen. SAMSUNGServer paellaen alene, eller med brød og smør. Kombinasjonen av chorizo, kylling og sitron er nydelig. Håper det smaker! 😀 

Har du spist paella før? Smakt chorizo? Fristet det? 🙂Takk for at leser bloggen!