Hjemmelaget bodylotion bar med Shea og Kakaosmør

Hei og god Mandag! 😀 I går laget jeg fuktighetsgivende body lotion barer av shea smør og kakaosmør, og idag skal du få oppskriften! Som du kanskje har fått med deg er jeg en fan av “grønne” produkter. Shea og kokossmør er to naturens mest fuktighetsgivende naturlige skjønnhetsprodukter. 

  • De hudpleiende effektene til Sheasmør og kakaosmør kan du lese om her.
  • Fordelene ved å bytte til naturlige produkter kan du lese her.

Disse lotion barene er solide i romtemperatur og ser dermed ut som et såpestykke. Når de gnis mot huden smelter de og huden dekkes i et tynt fuktighetsgivende lag. Du kan bruke ulike eteriske oljer for å endre duften på baren, og de påståtte legende effektene som man mener plantenes aromatiske eteriske oljer har. Barene er veldig enkle å lage når man først har ingrediensene. Perfekt å lage på hobbykvelder eller verksted.såpe3

Jeg har linket ingrediensene slik at du kan få tak i dem på Iherb, ellers kan du kjøpe det på hobbyforretninger ol.

Bodylotion bar kakao smør
24g  kakaosmør
21g  bievoks
24g valgfri olje*

Bodylotion bar med Shea smør
15g  Shea smør
15g  Bievoks
15g  valgfri olje *
5 dråper valgfri eterisk olje

*Du kan bruke søt mandel olje, druekjerneolje, aprikoskjerne olje, kokos olje eller avokado olje. Jeg har brukt mandelolje.

Slik lager du lotionbarene:

Løs opp smør, bievoks og valgt olje i kokende vannbad under omrøring. Rør til ingrediensene er smeltet til en jevn masse. Ta ut av vannbadet og tilsett eteriske oljer til slutt.såpe1

Hell i former, gjerne silikonformer. Avkjøl helt til barene er harde. De ferdige barene er enkle å ta ut av formene.såpe2Disse barene kan brukes i ansiktet og på kroppen. De er laget med helt naturlige ingredienser, er uten parabener og andre hormonforstyrrende stoffer. De er uten kunstige fargestoffer og kunstig parfyme.

Bruksområder:

  • Barene er søte som gaver, og kan lages til babyshowers, bursdager, julegaver eller til gravide for å forebygge strekkmerker.
  • Barene kan brukes i badekar eller dusj, eller etter badet. Kan også smeltes på leggene før en glatt silkeaktig barbering.
  • Barene kan også tas med på reiser, og i motsetning til flytende bodylotions, vil ikke barene stoppes i sikkerhetskontrollen på flyplassen. 😉

Har du prøvd deg på hjemmelaget hudpleie før? Ble du inspirert nå? 🙂Takk for at du leser bloggen min! <3